ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mustafa_kocak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Mayıs 2009 22:59
Son Ziyaret:
29 Ekim 2009 22:50
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Koçak
Doğum Tarihi:
10 Mart 1979
Yaş:
45
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Koçak

SON 5 MESAJI

Taşıyıcı (üvey anne) resimli
Taşıyıcı annelik için bir ücret talep etmemiştir umarım Kahkaha

tebrikler.resimleri bekliyoruz.
Akvaryumda Fazla Yunus
[QUOTE=Batuaydin]Akvaryumunuz kaç litre?[/QUOTE]

"100 cm bombeli standart akvaryum"

kardeşimin üyelik bilgilerinden aldım Tebessüm
Akvaryumda Fazla Yunus
Arkadaşlar merhaba.benim sorunum askere giden kardeşim Grinch_22'nin yunusları...20 adet yunus artık akvaryuma sığmaz oldu.kardeşim satmak için ilan vermişti ama ben balıklara bakmaya karar verdim.daha doğrusu akvaryum hobisi olan kuzenim askerden gelene kadar bakıcılık yapacağım.

akvaryumdaki nüfusu azaltmam lazım.isteyen arkadaşa "dişiler ve seçtiğim 2 erkek hariç"  fazla olanları hediye edeceğim.sanırım kardeşim bu balıkları sitede çok iyi tanınan bir arkadaştan almış.yani balıklar gayet iyi durumda ve sağlıklı.

yunusları alalı 6 -7 ay oldu.1 dişi geçenlerde yumurta tuttu ama sanırım hepsini yuttu.benim de acemiliğime geldi ama forumda okuduğuma göre bende bi suç yok.ilk seferlerde yaparmış.

bu olaydan sonra günde 2 kere yem vermeye başladım.4-5 günde bir suyu en az % 20 değiştiriyorum.ısıyı da 26 derecede sabitledim.filtreyi haftada 1 kere temizliyorum.akşam akvaryumun ışığını 2-3 saat açıp daha sonra kapatıyorum.başka yapmam gereken bir şey var mı ? yanlış yaptığım bişey var mı ?

yunuslar canlı yem yada küçük karides (akvaryumcuda poşette kurutulmuş  gördüm) yer mi ? yerlerse ne tavsiye dersiniz?

işte böyle emanet olunca böyle sıkıntıya giriyorsunuz Tebessüm

herkese hayırlı geceler dilerim.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

mustafa_kocak2009-06-17 00:52:07
Karınca Birliğimde Kraliçe Oluştu?
İsterseniz sizleri de birer teraryuma alıp besleyelim :))

Hoşunuza gider mi bilmem ama sanırım karıncaların da pek hoşuna gitmiyordur..

balık gibi canlılarla uğraşmak varken, binlerce üyesi olan ve işbölümünün olduğu bir karınca kolonisine neden müdahale etmek istiyorsunuz anlamıyorum..ki yapacağınız müdahalenin belki de o koloninin varoluşuna çok kötü bir etki oluşturma ihtimalinin olması sizde bir korku yada endişe oluşturmuyor mu? -yapacağınız her müdahale aslında o koloni için bir tehdittir.-

en iyisi bizler balıklarla idare edelim.dünya üzerinde bizim gibi sosyalleşebilmiş başka bir türe (karıncalara) dokunmayalım.
Karınca Birliğimde Kraliçe Oluştu?
arkadaşım karıncalarda cinsiyetli olanlar (yani üreme yeteneğine sahip dişi ve erkekler) kanatlı olurlar.işçi karıncalar ise dişi olmalarına rağmen üreme yetenekleri yoktur.sanırım gelişimini yeni tamamlamış üretken bir dişi ve erkeğe sahip olmuşsun.dölleme olayından sonra erkek karınca ölecektir(tabii kavanozun içinde bir dölleme merasimi yapabilirlerse).kavanozda yetiştirme konusunda başarı sağlamanız çok zor.ayrıca karıncalara eziyet etmemek veya ölümlerine neden olmamak için en azından teraryum kurmanız gerekiyor.ayrıca toprağı en geç 15 gün arayla değiştirin.(not:ben şahsen evde karınca beslenmesi konusunu pek onaylamıyorum.balıklar yada kaplumbağa gibi değillerdir.karıncalar daha sosyalleşmiş canlıdırlar.koloni için kendilerini feda ederler.bireyci değillerdir.herkes görevini yapar.bir çok meziyetleri vardır.karıncalar hakkında yazıları okuyun,hayran kalırsınız.onlar basit böcekler değillerdir.onun için onlara yapılacak en büyük kötülük doğal ortamlarından alıp teraryumlara tıkmaktır.)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.