ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mustafa Özkan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Mayıs 2011 20:58
Son Ziyaret:
24 Nisan 2019 23:58
Toplam Mesaj:
49 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Özkan
Doğum Tarihi:
04 Aralık 1996
Yaş:
27
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Özkan

SON 10 MESAJI

Yumurtayı aldı
[QUOTE=YYILDIZ51]Yavruluğu almayın 10 gün sonra kusturun kuluçka makinesinde büyütün yavruları. Bu arada damızlık 4 adet dişiye ihtiyacım var!

[/QUOTE]

15 veya 20. gününde kusturuyorum öteki sahibide zaten o günler kusturuyormuş alışmışlar artık. Balığımda 3. gününden attı yavruları onu anlayamadım. Fazladan damızlığım olsaydı verirdim ama yavru isterseniz bu partiyi veririm
Yemi çıkarıyorlar
[QUOTE=muhittin1993]Balığınız etçil yazmasına rağmen çeşitli makalelerde otçul ağırlıklı etçil bir balık diye geçiyor. Yeşil sarımsaklı olan yemden vermeyi deneyin isterseniz.[/QUOTE]

balığıma şuana çeşitli yemler attım etçil otçul farketmez ama bu yemi yemiyor neden olabilir benim merakım bu ?
Yumurtayı aldı
2-3 gün önce afro jalo reef dişilerimden biri tekrardan ağzına yavru aldı önceki balıklarımda günü gelene kadar akvaryumda tutup kustururdum ama bu balıklarımda -2. partim bu - 1. sinde ağzı dolu gördükten sonra yavruluğa aldım ve sonra yumurtaları ağzından attı. Bu balığımda da böyle bir sorun yaşamak istemiyorum kaç gün bekledikten sonra almalıyım yavruluğa ve yavruluğa ilk aldığım balık neden yumurtaları attı erken aldığımdan dolayı mı yoksa ilk defa yavru alıp tecrübesizlik ve korkudan dolayı mı atmış olabilir ?
Yemi çıkarıyorlar
Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama 2-3 gün önce aldığım Sera Granured üstünde protein ağırlıklı yem ve alt tarafında da aldıktan sonra gördüm doğu-afrika cikletleri içindir yazıyor. Bu yemi afra jalo reef lerime veriyorum ama balıklar 1 kaç tanesini yedikten sonra alıp alıp ağızlarından atıyorlar neden böyle oluyor balıklara uygun yem değil mi ?
Bu dolaşan nedir ?
[QUOTE=delilahzeke]    Bu yayınladığınız canlının adı planaria'dır. Fiziksel yapısına bakınca bariz ortada planaria olduğu... Fakat bu kadar büyüğünü ilk defa gördüm. Boyu ufak olanlar karidesleri avlarlar. O yüzden dikkat et akvaryumundaki karideslerine. Eğer balıkların olduğu bir akvaryumda oluşsaydı balıklarına zarar vermezdi, aksine balıkların onları yakaladıkça afiyetle yerdi.
    Bu planaria denen canlı yassı solucanlar sınıfına giriyor ve akvaryumdaki yem artıkları gibi organik birikintiler yüzünden ve dip çekiminin yapılmaması yüzünden oluşuyor. Karidesleri avladığı ve öldürdüğü defalarca görülmüştür.
    Örneğin,
 [VID]http://www.youtube.com/watch?v=E6gqqIVMqMg[/VID]
    Akvaryumun görünen kısmında olan bu canlının tek olduğunu sanman hata olur çünkü toprağın altında, göremedin yerde yüzlercesine ev sahipliği yapıyor olman çok muhtemeldir...
    Tedavi yöntemleri bazı ilaçlarla olacağı gibi (Özellikle karides akvaryumlarında pek önermem ilaç kullanmayı), fiziksel yöntemlerle de kurtulmak mümkündür. Kurtulma yöntemlerinden bazılarını senin için sayabilirim.
   1) Akvaryumuna canlı doğuran balık türlerinin yavrularından koyarak yakaladıkları planariaları canlı yem olarak yemelerini sağlayabilirsin.
   2) Bazı planaria ilaçları piyasada satılmaktadır, onları temin ederek kurtulabilirsin. (Pahalı bir ilaç olabilir, tam emin değilim.)
   3) Eczaneden alacağın Andazol isimli şurupla da kurtulabilirsin. Her 20 lt su için 10 ml şurup kullanıp, 2-3 hafta sonra da aynı oranda tekrar kullanarak tamamen kurtulabilirsin ama dip çekimlerini ve düzenli su değişimlerini ihmal etmemek şartıyla...
    Hepsinden önce eğer ilaçlı tedaviyi deneyeceksen özellikle Andazol isimli şurubun karides ve salyangozları öldürdüğünü de göz önünde bulundurursak kesinlikle tüm canlılarını başka bir yere nakil etmen gerekecektir.
   
    Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Eğer farklı şeyler görürsem tekrar yazarım...
[/QUOTE]

Bu sorunu anladım dediğiniz gibi yavru karideslerimin balıklardan zarar görmesi pahasına planarialar ölsün diye canlı doğuran yavrularımı atarım ama su pireleri nereden geldi peki ?
Mustafa Özkan2014-09-21 10:29:45
Bu dolaşan nedir ?
[QUOTE=crckr55]Bendede olmuştu bir kere akvaryumdan balıkları çıkarttım iki ay tatile gittim geldiğimde akvaryum bunlarla doluydu . Nedenini bende merak ediyorum.[/QUOTE] O şey belki sudan kaynaklı bir sorundan olmuş olabilir ama su piresinin oluşumuna hiç anlam veremiyorum
Bu dolaşan nedir ?
Fotoğraf: Fotoğrafını çekemediğim için video var
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=-Btb1UaKxv8[/VID]
http://www.youtube.com/watch?v=-Btb1UaKxv8

Canlıdaki Belirtiler: Bu camda gezen nedir ve ufak ufak uçuşan seyler var su piresine benzettim ama hiç su piresi atmadım akvaryuma 3-4 gündür var camdakinide yeni fark ettim.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Salyangozlar (adi, ramshorn, elma, katil-helena- ), Kiraz-mavi karides, Bitkiler

Filitrasyon: pipo filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: hayır

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : ayda 1 kez 1/3

Mustafa Özkan2014-09-20 20:39:04
Ne konulabilir ?
Annem mutfakta köşede 1-2 balık yüzsün diye söyledi o yüzden açtım ama karantina tankı olarak iyi bir fikir ama 1-2 yıldır karantinalık balığım olmadı zaten akvaryumda 10 tane filan balık var 3-4 ay önce akvaryumda bilmediğim sebebten dolayı 100 küsür balığımda mefta olmuştu :( , yeni doğan yavrular için önceden kullanmıştım fakat alan küçüklüğünden yavrularımdan verimli büyüme alamadım vs. Yinede teşekkürler :)


Zaten küçük 3cm filan kaplumbağa bakılır bence benimde kaplumbağalar hakkında zaten fazla bir bilgim yok önceden beslediklerimde Türk kaplumbağa olarak geçen siyah bir kaplumğa ve kırmızı yanak vardı biraz koku yaptığından ve büyüdüklerinden dolayı babam çocuk esirgeme kurumuna vermişti :)
Ne konulabilir ?
Her malzemeden fazladan var bende zaten başka akvaryumlarımda var bu boştaydı değerlendirmek amaçlı konuyu açtım :) Yarın öbür gün 600 lt lik akvaryumumda gelicek zaten onun içinde konu açıcam :)
Mustafa Özkan2014-08-09 13:43:30
Ne konulabilir ?
7-8 yaşlarında iken kaplumbağa bakıyordum ancak şuan boşta olduğu için ne koyulabileği hakkında fikrim yok annem 1-2 tane küçük japon al koy dedi bana ama bende betta yaşar dedim bunun içinde sizce ne konulabilir bunun içine betta almayacağıma göre aklıma sadece japon geliyor yaşarmı yaşamaz mı bilmiyorum sizlere danışayım dedim veya daha farklı bir tür tavsiyesi olan ?
Akvaryum altıngen olup her bir dikdörtgenin yüksekliği 13cm uzunluğu ise 17cm dir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.