ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
safirsafir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Haziran 2011 19:05
Son Ziyaret:
29 Mart 2015 22:50
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
green terror
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

berk kaplan

SON 10 MESAJI

Bettam Hakkında
Arkadasim, hayvanin acilacak kurugu yuzgeci kalmamis ki, adeta makasla kesilmis gibi. Belli ki suyunda parazit var. Al bir kap icine(icme suyu koy) yarim cay kasigi da kaya tuzu at. O karantina da beklerken akvaryumunu komple temizle. Yeniden doldur bir gun beklet. Sonra betani koy akvaryuma.
beta (halfmoon milky white) akvaryumum
Arkadaslar dun aldigim midyeler muazzam bir berraklik sagladi fakat turuncu sungerimsi gorunumlu biseyler cikariyorlar. Bunlar da kumda oylece duruyor. Diskisi mi? Oyle ise onlari dipcek mi yapmaliyim?safirsafir2015-03-11 21:58:55

Bu da yeni resimleri






Midyeler Sorular - Cevaplar
Midyelerim, turuncu sunger gibi birseyler cikariyor disariya. Nedir onlar?
beta (halfmoon milky white) akvaryumum
Istanbul, umraniyeden. Bunu ayirmis pek bulunmuyor diye 25 lirami aldi. Koku yapmaz, yuzeyde su mercimeklerim var.
beta (halfmoon milky white) akvaryumum


midyeler de geldi :) 2-3 cm rica etmistim; fakat 5-7 cm yollamis. Simdi bu midyeler yasli mi? Oldu olecekler korkusu ile mi yasamaliyim? 115lt ye 10 midye.
beta (halfmoon milky white) akvaryumum
Vaktinizi ayirdiginiz icin cok tsk ederim. Evet gec buyuyor fakat yapraklari sert ve hos diye aldim. Hicbir filtre kullanmadigim ve kullanmayacagim icin mercimek (kontrollu olarak) ve 10 adet minik midye dusunuyorum(berrak su istiyorum)
Daphnia(su piresi) dan vazgectim. Haklisiniz olurlerse sorun yasarim.
mercimegi dun koydum ve az once baktim ki onlarca kopuk yapmis mercimeklerin arasina:) cok sasirdim. Ortada disi yok:) su anda disi de dusunmuyorum. Ne yapacagimi sasirdim.
midyeleri ozellikle kucuk alacagim. Omurleri dort yilmis cunku.
Mercimeksiz bir alan olusturmak icin tahta halka da koydum:)
[URL=http://hizliresim.com/1YZYpG]</a>
safirsafir2015-03-06 22:12:10
beta (halfmoon milky white) akvaryumum
Tatlisu midyesi fikri icin tsk ederim. 10 adet yeterli olur mu? Omurleri hk.bilginiz var mi? Iyi filtreleme yapiyorlarmis filtresiz akvaryumlar icin okudum biraz. Minik mi almaliyim? (Omurleri kisa ise diye...)
beta (halfmoon milky white) akvaryumum
Hic dusunmedim, dusunmeyecegim. Birbirlerini gorup huzursuz buyumelerine tahammul edemem. Benimki henuz cok genc (resmini koycam bi ara) biraz buyusun ona bir es alip dogasini yasatacagim. Yavrulari olsun. Ese dosta dagitirim. Tek buyutecegim ins.

Resimleri:







beta (halfmoon milky white) akvaryumum
Arkadaslar merhaba,

115 lt.lik akvaryumuma gunlerdir arastirip sonunda buldugum beyaz betami koydum:) akvaryumun yuzeyine su mercimeklerini koydum. Motor vs.filtrasyon istemedigim icin ve beta dalgali suyu sevmedigi icin suyumun temizligini su mercimekleri, iki adet bambu(arka fonda) ve anubias nana bitkilerim yapacak.
Betami o igrenc bardaktan kurtardigim icin memnunum. O da bir o yana bir bu yana geziniyor:) genis alaninin tadini cikariyor.
Benim sizlere danismam gereken bir husus var; biliyorsunuz ki betalar doydugunda yem yemezler. Buradan yola cikarsak, su piresi alsam, hepsini 115lt lik akvaryuma doksem, aciktikca yese, yemedikleri de gelisse akvaryumda? Bu mantik sıkınti yaratir mi sizce? Pul yemi vs.yine veririm ara sira. Aciktikca kapsa birini afiyetle yese su piresini? Bir de su mercimeklerinin yuzeyi kaplamasina izin vereyim mi? Yuzeyi kaplarlarsa koca akvaryumda betam, verdigim pul yemi nasil bulacak? Son soru olarak da 2 gun yem vermesem sorun olur mu? (C.tesi, pszar yazliga gidersem)

Syg.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.