ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tsuloglu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ağustos 2011 01:42
Son Ziyaret:
18 Kasım 2014 09:05
Toplam Mesaj:
63 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolga Süloğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tolga Süloğlu
300 LT Sarı Prenses & Demosoni & Mpanga
55 LT Japon
50 LT yavruluk & 5 LT Deney Fanusu :)
50 Litre Sadece Yeşil Su Geliyoooo :)

SON 10 MESAJI

Beyaz prensesle vatoz yaşar mı
Ciklet ile vatoz yetiştirmek için gerçekten büyük akvaryum olması gerekiyor.
Deneyimlerime dayanarak zorla ben bunları yetiştiririm dedim ancak, cikletler çoğunu parçaladı, hatta bir süre son 2 tane kalan vatozumu farklı bir akvaryuma aldım rahatladılar ve süper bir gelişme gösterdiler ancak sonra baya büyük oldukları için kuyruk dahil 11 - 12 cm dedim büyük akvaryuma atayım şimdi sadece kayaların içinde saklanıyor ilk fırsatta boş olan akvaryuma geri alacağım hayvanlara ızdırap çektirmenin manası yok diye düşünüyorum. (Cikletker 13 - 14 cm )  
Mpangalarım, Sarı Prenseslerime vururmu ?
1 aylık 1 günlük zararı olur gibime geliyor. 2 aylık yavrularım 2 haftalık yavrularımı yediler. 
dönerek camlara çarparak ölen balıklarım..
Çok Enteransan Döne döne ölmeleri. kum ile suya bişeyler karışmış olabilirmi ? kumu iyi yıkadın mı abi?
bir tane olay anlatayım abi, kuzenim çiklet türlerinden besliyor ancak ısıtıcı kullanmıyor bir gün bu akvaryum pislendi diye komple suyu değiştirmiş akıllım ve su buz gibiymiş tahminim 14 derece falan sabah bir kalkıyor bütün balıklar akvaryum dışında ve ölmüşler. eğer akvaryumdaki sıcaklık nitrat değerleri uygun değilse balıklar bir şekilde acı çeke çeke ölüyorlar.
tsuloglu2012-07-08 04:19:42
silis kum miktarı
Bence bu kum olayı, senin yapacağın dizayn ile doğru orantılı. 100* 50* 60* ebatlarındaki tankımda ortalama 60 kg silis kum var yükseklikler yaratabilmek için . Tabi ben Tepe oluşturuyorum benim canavarlar bozuyor oda farklı bir konu :)
Akvaryum temizliği
Çamaşır suyunu önermiyorum. Akvaryumda yeşil noktalar oluştuysa en kesin çözüm jilet. benek benek olduysa ufak silmelerle çıkıyor zaten. nasıl bir leke var akvaryumda ?
70litre akvaryum
Balıklar yaşar yaşamasınada nasıl yaşar bence konu bu olmalı, çok iyi bir filtre hava motoru düzenli olarak bakım yemleme ile yaşarlar ama bu bir odada 4 kişi yaşaması gibi olur mutlu ne kadar olurlar onu bilemem.
Yeşil SU Lamba seçimi ?
Abi değişiklik şöyle bişey, zaten suyun renginden belli oluyor, yarı güneş gören 2 katına çıktı. 2 haftaya kadar sanırım yeterli seviyeye ulaşırlar diye düşünüyorum. Ardından balıklara afiyetle yiyecekler, 10 tane falan attım benim yavru akvaryumuna balıklar önce bir baktı bu ne diye, hatta baya bi baktılar :). sonra yediler yiyen mutlu görüyor :). 

Su ile yıkamanın sebebi nedir abi? daha temiz olsunlar diye mi :)
Yeşil SU Lamba seçimi ?
 Şu an için4 farklı yere koydum. Biri güneş görüyor, diğeri hiç görmüyor. Biri yarı görüyor diğeri ortalıklarda geziyor. Bakalım nasıl olacak bende merak ediyorum.vuslat2012-07-06 10:14:15
Yeşil SU Lamba seçimi ?
Oktay Abi,

Bu Konu ile ilgili nette ne bulduysam okudum. Şimdi Bütün yazılar nitrat patlaması, abartı ve çok ışık diyorlar ama bunun bir ölçüsü olmalı. Yani kafamda yeşil suyu kaybetmemek amaçlı ışık miktarını artırırp sıvı gübre ilavesi yapılabilir günde 1.5 saat güneş gören bir yere koymayı düşünüyorum. günde 1.5 saat gördüğü için max. 28 çıkarabiliyor (Sabah güneş 06.00 - 07,30 gibi) ama sadece bununla bitmiyor. 12. 000 kelvin lamba 1 gece'de sarımtırak suyu açık yeşil yaptı. tabi bu tankta yavru balıklar var ve günde 3 kez yem atılıyor. Balıksız tanka'da yem atsam işe yarar mı ? deneyecem :)... 

Bu yeşil su ağırlaşmış su ve güneş görmesinden oluşuyor anladığım. benim istediğim ise suni bir güneş sistemi kurmak. sebebi ise suprilina ile yetiştirilen tam rengini almıyormuş, muş diyorum çünkü yazılan şeyler daha denemedim. Pirelerim bugün geldi deneklerim yani :). deneye deneye bakalım ne kadar yol gideceğim. Yararlı bilgiler edinirsemde nettekilerinden hariç yazar koyarım.

Peki abi Lamba sistemi olarak 12,000 Kelvinin yanına 6500 kl. mi 10.000 kelvin mi yakışır :)


Yeşil SU Lamba seçimi ?
Oktay abi,

Zaten şu an sorun yeşil su üretmek değil :) 3 ay sonra yaz bitecek, Güneş gidecek :) şimdiden önlem almak. ışık sistemini otuturursam sonradan başım ağrımaz diye düşünüyorum. strafor kutuyuda denerim, zaten heryer yeşil su oldu evde :) 3 akvaryum falan. birde cam şişeler falan var gören delirdi diyo :)... Bildiğin deney yapıyorum yeşil suya :)... bütün yaptığım şeyleri olumlu olumsuz makale şeklinde yayınlarım herşey oturunca.

yeşil suyu kaybetmek istemiyorum Işık ve ne gerekiyorsa yapıp yemleme artık şirin pirelerle yapmak istiyorum. 

12.000 kelvin 18 wt 1050 lm. ort 50 litre için yetermi ? 
yanına 10.000 kelvin yada 6500 & daylight alınması yeşil su için güzel olur mu ? 
yoksa sen hiç bir şey yapma kardeşim bu yeşil su hep yeşilmi kalır diyorsunuz ? :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.