ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
shagius
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Mayıs 2012 00:07
Son Ziyaret:
17 Haziran 2012 19:09
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gündüz DOĞAN
Doğum Tarihi:
24 Mart 1994
Yaş:
30
İl:
Gaziantep
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


80x30x40(h) 2 Melek 2 Çöpçü
yakında tamamlanacak olan

SON 10 MESAJI

Melek Balığım Düzelir Mi?
İyi günler. Bir kaç defa bahsettiğim üzere 100 lt bitkili melek akvaryumumda 1 zebra 1 de mermer melek balığım var. Mermer melek balığımın kafasının üstündeki yüzgeç ve alttaki o iki uzantısı bayağı uzun ve çok güzel duruyor. Ancak zebra meleğimin alt iki uzantısı ve üst yüzgeci kısacık ve üst yüzgec pütürlü. Sanırım akvaryumcudayken diğer balıklar tarafından hırpalanmış zamanında. Sağlığında bir problem yok şu anda. Ama o iki uzantısını ve üst yüzgecini nasıl uzatırım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Melek Balığım Lepistesimi Yemiş Olabilir :S
Zaten diğer lepistesler gitti akvaryumdan. Arkadaşıma geriverdim. Şu an 2 melek 2 çöpçü gidiyor :)
Melek Balığım Lepistesimi Yemiş Olabilir :S
Offf. Ne yapacağım peki ben şimdi? Ya melek balığım da ölürse
Melek Balığım Lepistesimi Yemiş Olabilir :S

Bahsı geçen lepistes 1 cm kadardı. Diğer dişi lepistesler 2 cm, erkek 2-2,5 cm. Aslında bende ilk başta atladı dedim ama hiçbir yerde yok. akvaryumun bulunduğu odada her yere baktım. Akvaryum kumlarına filtreye hatta ısıtıcının çevresine  ve hava hortumuna bile baktım. Yok. Aklıma sadece büyük meleğin yemiş olma ihtimali geldi ama oda yese ölmüş olurdu diye düşünüyorum. Bakalım. Eğer melek 1-2 gün içinde ölürse o yemiş demektir. Ama umarım ölmez.

shagius2012-06-12 21:59:55
Melek Balığım Lepistesimi Yemiş Olabilir :S
Arkadaşlar önceden bahsetmiştim 100 ltlik akvaryumumda 4 cm çapında 4 melek besliyordum. Aralarından biri (adı kömür) tam bir terörist meleklerimden ikisini öldürdü diğerini de öldürmeden gittim akvaryumcuya teslim ettim. Melekler gidince 2 çöpçüme saldırmaya başlamıştı. Ben de baskınlığı kırılsın diye gidip 7-8 cmlik bir melek aldım. Düne kadar herşey tamamdı ancak dün bi arkadaşımın akvaryumu patladı ve kalan 1 erkek 3 dişi lepistesini geçici bi süre bana verdi. Dişilerden biri diğerlerine göre daha küçüktü (1cm) bügün kalktığımda o ufak lepistes yok olmuştu. Kalanların hepsi yerli yerinde ve sağlıklıydı ancak o lepistesi aradım taradım ne ceset ne kılçık ne bişey. Hiçbirşey bulamadım. Büyük meleğiminde biraz hareketleri yavaşladı. Sizce toptan yutmuş olabilir mi? Yuttuysa da eğer meleğime bir şey olur mu?
Çok acayip bir soru....
Yani şunu da göz ardı etmemek gerekir. Yavru da olsalar her balık türü belirli bir hacim ister. Eğer kumu, dekoru,filtresi,ısıtıcısı derken balıklara kalan 8-10 litrelik bir alan. eğer fazla büyümeden daha büyük bir tanka geçiş yaparsanız alın ama o akvaryumda sağlıklı bir biyolojik ortam ve büyüme olması imkansızdır. Bunları da düşünerek balık seçiminizi yapın.
Çok acayip bir soru....
Bence boyut olarak en fazla 2-3 cmlik yavrularsa eğer alacakların, 3 tane alman uygundur. Hatta yanına bir tane de çöpçü almanı öneririm. Artık yemleri temizler ve zehirlenme riskini de düşürmüş olur. ancak unutma ki çöpçüler adına rağmen çöpçü balıklar değillerdir. yani artık yemeler hariç diğer balıkların dışkılarını yemezler. Bu nedenle düzenli akvaryum temizliği şart. Melek balıklardan etkilenmeni anlıyorum ben de şu an 100 ltlik tankta 2 melek besliyorum ve onlara hayranım. Ama eğer söz verdiğin gibi düzenli su değişimi yapıp ve en geç bir yıl içinde 80-100 litrelik tanka geçiş yaparsan balıkların da sen de mutlu olursunuz. Bu arada 30 litrelik tanka debisi fazla yüksek bir hava filtresi alma. Melekler dalgalanmadan çok hoşlanmazlar. Filtreyi yana üfleyecek şekilde değil de akvaryumun ön camına üfleyecek şekilde konumlandır ki dalgalanma az olsun. Önerilerim bunlar arkadaşım şimdiden sağlıklı balıklar.
Yeni Aldığım 100x40x50(h) Japon Akvaryumuma Filtre Sorunu
Ha evet doğru. Grolüx ışıklandırma yeterli olur değil mi anubiasa?
Yeni Aldığım 100x40x50(h) Japon Akvaryumuma Filtre Sorunu
Hmm...Ben bembeyaz silis kum ve dekor olarak sadece bir kaç tane büyük yuvarlak taş ve arka fonun da bembeyaz olmasını istiyorum. Geceleri de beyaz ışıkla ışıklandırmayı düşünüyorum. İnşallah gerçekleştirebilirim. Gerçekleştirdiğim zaman akvaryumun fotoğraflarını foruma ekleyeceğim inşallah :) Teşekkürler Ali Bey :)
Yeni Aldığım 100x40x50(h) Japon Akvaryumuma Filtre Sorunu
yani Japon Balığının alt türleri arasında bile kum farkı oluyo mu?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.