ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kobithekobi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Ocak 2013 14:00
Son Ziyaret:
27 Ekim 2014 12:24
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Özel
Doğum Tarihi:
25 Mart 1977
Yaş:
47
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur Özel

SON 10 MESAJI

Yosun aldı başını gidiyor !
Yüksel Bey, Öncel,ikle geçmiş olsun yosun herkezin başına gelmiş gelecek olan bi problem. Fakat genel olarak yosunda kurtulmak bilgi ve tavsiyelerin yanı sıra tecrube ile ilgili. Tecrube derken kendi kendinize edindiğiniz bilgi ve uygulamaları kastediyorum. Niye oyle yazdım, forumda birbirimize yardım ettiğimiz bitkili akvaryum sahiplerinin akvaryumları birbirinin aynısı değil. Benim uyguladığım teknikler size uymayabilir. Sizinkilerde bende yosun problemine sebebiyet verebilir. (Gerekli ana unsurlar hariç)

Öncelikle benim akvaryumdada yanlış uygulamalardan dolayı sac sakal yeşil mavi ne ararsanız yosun problemi vardı. Artık gına gelmişti. Forumdan, akvarculardan aldığım öneriler ile bu problemden bi nebze kurtuldum. Uyguladığım yöntemleri yazarak size yardımcı olmaya çalışacağım;

Öncelikle Reeflowers ın alg önleyici ilacını kullandım. Sakal saç yosununa çere oldu ama canlılara çok zararını gördüm. Salyangoz türlerini kaybettim. Fakat bu ilac çözümdür diyemem. Çaresiz kalmadıkca önermem.

Akvaryumumun suyu cok kötü kokmaya başlamıştı. Tek çare MAKROL. 7 gün günde 2 tablet eriterek kullandım. Suyun kokusu duzeldi yosunlardan kurtuldum. MAKROL o an için tek çare ama sonra denge olmadı için akvaryumda tekrar yosun problemi başlıyor.

Sakal saç yosunundan kurtuldum ama tabanda bitkileri saran, çürüten yapışkan bir tür yosun musallat oldu ve buna makrolda etki etmedi. Tabiki uzun süreli makrol kullanımı canlılarada zararlı tül vatozlarımı ve bi kaç balığımı kaybettim.

Bu problemler ile uğraşırken haftada 2 sefer %30 su değişimi yaptım testler aldım. Sonuç aynı artık akvaryumu bozma aşamasına gelmişdim

Son olarak bi hamle yapmaya karar verdim. Okuduklarımı ve dinlediklerimi uygulamaya karar verdim.

Öncelikle olmassa olmaz olan akvaryuma gelen GÜN IŞIĞI nı kestim. Bu çok önemli.

Daha sonra akvaryumda olan bitkileri kah hızlı buyuyen bitki alarak kah budama yolu ile çoğalttım ve WİNRA nın kok gübresini kullandım. Taban gübresini bitkiler çok sevdi. Ayda bi kere bitkilere uyguluyorum

Isıklandırmayı tavsiye üzerine öğleden sonra 4 saat açık, 3 saat kapalı, akşam 4 açık şekilde ayarladım.

Su değişimini haftada 1 kere % 30 % 35 olarak yapmaya başladım. Excel, mikro element ve postasyum düzenli şekilde ekledim. Excel su değişiminde 20 ml ve haftada 4 gün su değişimine kadar 5ml ekledim.  WİNRA nın micro element gübresi hafta bir kere 20ml, postasum ise haftada 2 kere 20 ml olarak kullandım.

Tavsiye uzerine çin malı 5 tl ye satılan kucuk filtrelerden vardı evde onuda tabana çok yakın olmicak  şekilde sirkulasyonu bozmicak biçimde çalıştırdım.

Ayrıca artemia veriyorum balıklarıma pul yemlerden daha az akvaryumu kirlettiğini düşünüyorum. Yem veririken ise filtreleri kapatıyorum. Pul yem vermem gerekirsede çok ama çok az atıyorum ve yine filtreleri kapatıyorum

Zarar verecek yosun probleminden bu şekilde kurtuldum. İnsallah size ve diğer arkadaşlarıma yardımcı olmuşumdur.



Bıktırdı Bu Yosun Problemi
Macrolu kullanabilirsin... Geçmiş olsun.

2 adet 500ml lik macrolu ez suda erit( ama tamamen erimiyor, eridiği kadar) 5 gün kullan.




Reeflowers Rem Algae Yosun Giderici Hk.
Sakal yosunu ve saç yosunu için denedim, faydasını gördüm tamamen temizledi. Fakat tabanda olusan yosunlar için bi etkisi olmadı. Ayrıca Nerite ve katil salyangozlarıma çok zararı oldu. Katil salyangozlarımı kaybettim. Neritelerde akvaryumun dışına çıktılar. Ben oyle mucizevi bi ürün olduğunu düşünmüyorum.

Bence Yosunlar için en güzel çözüm antibiyotik 500mg Makrol. 5 Gün, günde 2 tablet ezin ve bir bardak suda eriterek akvaryuma katın.
Arkadaşlar bir akvaryum için ne kadar harcadınız?
akvaryum mobilya 450 tl
filtre 330tl
armatür 430tl
florasan 280~tl
kum 200~tl
ısıtıcı 60tl
yuzey temizleyici 60tl
balık, bitki 150tl
uv filtre 88tl
ilaçlar yemler vs 230~tl
aksesuarlar da bi 50tl

+\- 2,330 tl gibi bir rakam harcamışım...
AZOO ALG ÖNLEYİCİ
Aynı sorun bendede var artık bitkiler yapraklarını taşıyamaz haldeler... 3 nerite, 4 katil salyangozum 4 oto, 3 sae ve 2 adet tül vatoz olmasına rağmen çözüm olmuyorlar.

3 günde bir artemia veriyorum balıklarıma. 5 alev tetra, 6 ember tetra, 2 galaxy rasbora ve 1 adet mosquito rasbora var.

dıy co2 veriyorum, günde 3+3 saat, t5 4x39w aydınlatma sadece taban gübresi kullanıyorum. Bitkilerim fotosentez yapıyorlar ama bu yosun başıma bela olalı bazı bitkilerde çürüme mevcut. yapraklarını dalları sardılar.

Tavsiyenizi dinleyip biran önce azoo alg önleyici alıcam...

inşallah benimde derdime derman olur...


Birde Ali bey azoo nun hangi ürününü kullandınız? 2 çeşit ürünü var belirtirseniz sevinirim...
Riccia Cenneti 50*30h*20 (Yeni fotolar sayfa:5)
[QUOTE=serhancalik]aslında riccialar kahverengi değil ama telefonun kamerasıyla ona yakın bir renk çıkmış olmalı. Yoksa gayet canlılar. Ancak co2 veremedim bir türlü. İki defa mayalı co2 kurdum. Ama yok çıkış olmadı. Bugün tekrardan deneyeceğim. Eskiden yapardım neredeyse 1 ay giderdi şimdi bir türlü gaz çıkışı sağlayamadık. [/QUOTE]

Kaçak olabilir... Hiç olmadık yerden kaçırabiliyor...
Ayrıca akvaryum için ellerinize sağlık. Ben ilk kurulumunuzu daha çok beğenmiştim

Saygılar...
16/03/2015 Yeni dizayn ile yola devam. Sayfa 4
Ellerinize sağlık... Yosun belasından kurtulmanız dileği ile...
60 Lt Hi-Tech Bitkili_Son resimler 4. sayfada
Gayet güzel bir akvaryum. cubaların resimlerini bekliyoruz...
İlk Bitkili Akvaryumum (Hi-Tech - 52lt)
Gerçekten bitkileriniz çok sağlıklı görünüyor. 41 kere maşallah...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.