ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
brkp
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ekim 2013 10:54
Son Ziyaret:
17 Ekim 2018 11:31
Toplam Mesaj:
37 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
burak bahri peker
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kirsehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

BuRaK

SON 10 MESAJI

Tür Ve Işık Tavsiyeniz Nedir?
Arkadaşlar merhaba.

Kendi yapımım olan arkadan sump lu akvaryumu mu bitki akvaryumuna çevirdim. Daha önceki takipçi arkadalar akvaryumu mu hatırlarlar.


http://www.akvaryum.com/Forum/el_emegi_goz_nuru_k748332.asp

Tankımdaki bitkiler ,

- Saz Kızıl Uclu 10 Kök
- Hygrophila Corymbosa -Limon 5 Kök
- Zeytin 10 kök
- java Moss
- Hemianthus Micranthemoides
- Bacopa Monnieri dir.

1. sorum tür olarak 10 Adet Neon Tetra ve 10 Adet Rasbora Harlequin beslemek istiyorum. öneriniz veya şikayetiniz varmıdır?

2. sorum ise bitkili tanka yeni el atan biri olarak tank ölçülerini göz önüne alırsak (65-55-60) aydınlatma için nokta atışı şu lambadan şu kadar kullanırsan bitki balıklar için sağlıklıdır diyen varmı acaba. şuanda geçici olarak masa lambamı gün ışığı ampülle tank üzerinde kullanıyorum.

ilgi ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/153214/IMG_20150920_204545.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/153214/IMG_20150920_204522.jpg[/IMG]
Otomobil lastiği akvaryumu
yorumlarınız için teşekkür ederim. çelebi nin sorusuna vasfi bey vepa vermiş gibi olmuş evet vasfi bey ilgili video yu gördüm. sizinde dediğiniz gibi şilte türü birşeyle kaplanabilir. ,lginiz için teşekkürler.
Otomobil lastiği akvaryumu
Arkadaşlar merhaba;

Daha önce arkadan sumplu bir akvaryum yapmıştım

http://www.akvaryum.com/Forum/el_emegi_goz_nuru_k748332.asp

Özel bir lastik fabrikasında çalışıyorum. bu sabah aklıma araba lastiğinden akvaryum yapılır mı diye düşündüm ve internet ten yaptığım aramada Konya da bir lastik bayi sahibi yapmış. kendisi ile irtibata geçmeye çalışacağım fakat ondan önce siz değerli form üyelerine bir sorum olacak.

öncelikle lastik kimyasal bir bileşen olduğu için suya salınımı önlemek için Slikon dışında herhangi bir malzeme varmı? lastik iç yüzeyine uygulanabilecek?

ilginiz için şimdiden teşekkürler.


yeni arkadan sumplu akvaryum için?
3 aşağı beş yukarı benim ölçülerde akvaryum. ben 8mm den yaptım camlara 110 tl verdim. rodajsız. bence rodaj yaptır. her temizlemede 2-3 yerim kesiliyor. yapışmasıda sağlıklı olsun güle güle kullanırsın.
yeni arkadan sumplu akvaryum için?
cam yapıştırmaya öncelikle bölmeleri yapıştırmakla başla. ben önce sump ara camına bölmeleri yapıştırdım. kuruduktan sonra (1 veye 2 gün.) taban camına ( kenar ve arka camı hesaplayıp) yapıştırdım. ayakta durması bölmeler sayesinde rahat oluyor. o da kuruduktan sonra arka camı yapıştır ve kuruyan sump bölmesine üstten kağıt bant ile sabitle. daha sonra yan caları yerleştir ve arka cama onları bantla. son olarak ta ön camı yapıştır ve bantla. artık bırak kurusun 2 gün3 gün. acele etme. tamamen kurudktan sonra içten kenarları bir kez daha silikonla geç. oda kuruduktan sonra su doldurup 2-3 gün test e bırak. umarım kırmadan dökmeden bir yerini kesmeden özellikle (rodajsız cam jilet gibi dokunduğun yeri kesio dikkat et) bitirirsin.


fakat şimdi farkkettim senin 3 adet 50cm camın olamaz!! ön arka tmm 50 ama ara bölme yan camların içine giricek. 6mm6mm 12mm dar olmalı. silikon payı da desen 13 mm dar kestir.
brkp2014-04-03 18:03:38
yeni arkadan sumplu akvaryum için?
bende rodajsız 8mm cam kullandım. kenarlardan aliminyum çıta koy açılır dediler milim açılma yok şimdilik. inşallahta olmaz. rodajsız olduğu için sump camı bölme camlara tam oturmadı. biraz zımpara felan idare etti. camları yapıştırıp kuruttuktan sonra iç bölümlerden köşe ve tabanı birdaha silikonladım. parmağımla güzelce düzelttim. çok göze batmıyo. kendi akvaryumumu beğendikten sonra seninki de güzel olacak eminim.
yeni arkadan sumplu akvaryum için?
aynı sistemi ben yaptım daha önce. şuanda kullanıyorum. arka sump aralığını hatırlamıyorum ama. daha önce paylaşmıştım. link i bulup atayım incele istersen.

http://www.akvaryum.com/Forum/arka_sumplu_akvaryum_yapimi_resimli_k730402_sn1.asp



şuanda çok sağlıklı balıklarım. yavru bile alıyorum. motor durduğunda taşma yapar dediler yapmadı. tek hatam sump aralığı kısa kaldı. temizlikte elim zor giriyor içine. ona dikkat et. kolun komple gireceği genişlikte yap. sump u da tamamen göz kararı yaptım sanırım ölçüleri hatırlamıyorum ama senin için ölçüp yazarım. 
mucevher ciklet
MERHABA

5 sp 2 yunus balıklarımın yanında 2 adet mücevher balığım var ve mücevherler eş. yaklaşık 2 ay içerisinde 3. yumurtlamaları. ilk yumurtada yavrular çıktı ve eş ler aşırı agrasifleşip diğer balıkları hırpaladılar. akvaryumu sineklik ile böldüm ve başarılı bir yavru bakımına geçtiler ancak diğer balıklar sineklik arkasından yavruları yediler. 2. yumurtlamada yumurtaları diğer balıklar talan etti. 3. yumurtlamada yavrular çıkar çıkmaz diğer balıkları başka akvaryuma aldım ve eş olan mücevherler şuanda yavrularını mutlu mesut büyütmekteler. yem yemeye yeni başladılar ve hafta sonu yavruları yanlız bırakacağım.

sonuç olarak mücevherler den diğer balıklarla bir aradayken de yumurta alabilirsiniz ama sağlıklı büyütmek için ve diğer balıkların sağlığı için mutlaka mücevherleri yavruları ile beraber ayırmanız gerekmektedir. saygılar.
El Emeği Göz Nuru
Teşekkür ederim. Akvaryum üzerinde buhar camı ve kapağı da var. kapağı da kendim çaktım ve boyadım. en kısa zamanda kapaklı tam boy fotografını da ekleyeceğim.
El Emeği Göz Nuru
ilk kurumu yaptığım günden bugün ki son haline kadar fotografladım. tanıkımda 2 sp,2mücevher,2yunus,2paslı ve 1 çingene bulunmakta. mücevher balıklarım eş tuttu ve 10 gün önce yumurta bıraktılar. çıkan yavruları diğer balıklardan korumak amaçlı tank ı sineklik ile ikiye böldüm fakat yavruları koruyamadım. şuanda tekrar yumurtlama bekliyorum. özenle 2 ay kadar bi sürede tamamladığım tank arkadan sumplu dur. yorum ve görüşlerinize sunmak istedim












SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.