ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
faryopar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ocak 2014 16:45
Son Ziyaret:
03 Şubat 2015 17:38
Toplam Mesaj:
70 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
savas karadag
Doğum Tarihi:
09 Ekim 1982
Yaş:
41
İl:
Aydin
Meslek:
turizm
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

akvaryuma led
http://www.kontrolkalemi.com/forum/aydinlatma/83707-serit-led-soketi.html linkteki ürün çözer
Erkek lepistesler ölüyor
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=CnCYX92f6YU&feature=youtu.be[/VID]

Haftalardır sağlıklı bir şekilde yaşayan yavru bugün işten döndüğümde bu haldeydi. Normal görüntüsü arada yanından geçen kırmızı kuyruklu ile ayni olmasına rağmen şimdi dal gibi dümdüz duruyor. Ayrı kavanoza aldım fishavit ve metilen mavisi ekledim yeme karşı olan tepkisinde hiç sorun yok hala yem yemek icin uğraşıyor ancak diğer erkek lepisteslerimde ayni belirtiden sonra kuyruklarını ve renklerini kaybedip öldüler. Su değişimi, metilen, aquafix hiç biri çözmedi yemden kaçınmıyorum kaliteli beslemeye çalışıyorum, çeşit derseniz yine aynı. Su sıcaklığı 26 - 28 derece arası, filtreleme durumu, hava motoru her daim çalışır durumda. Artık gına geldi çözüm önerilerinizi beklerim. 
faryopar2014-05-15 14:33:18
Erkek lepistesler ölüyor
Bu akşam %20 civarı bir değişin deneyelim o zaman. Ofisdeki akvaryumla kıyaslandığında eminim evdeki pırıl pırıldır, zira ofisde küçüklü büyüklü 20 civarında lepistes 47lt suda yaşıyor ve mükemmel kondisyondalar (suyun rengi açık çay gibi olsada). 
Erkek lepistesler ölüyor
[QUOTE=cscsshcs]Mrb ,  özür dilerim sanırım tam anlıyamadım , bitkli bir akvaryumdan alıp , bitkisiz bir akvaryuma ekleme yapıyorsunuz , canlılar 2 -3 gün sonra ölüyor . doğrumu anlamışım ?[/QUOTE]

Mesaj uzayınca epey anlam kayması oldu bende fark ettim. Ama temelde evet pet shopdan aldığım lepisteslerden erkek olanları dayanmıyor en fazla 2 gün. Su değerlerinde sıkınıtı olduğunu sanmıyorum çünkü diğer tüm habitat iyi durumda Mesut Bey, ama yinede tavsiye edeceğiniz testler var ise bu akşam yapayım, gerçekten çok can sıkıcı olmaya başladı. 
Erkek lepistesler ölüyor
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Kuyruklarda renk kaybı, bir kaç saat sonra yırtılma, yeme karşı duyarsızlık, suyun yüzeyinde akıntıya karşı bekleme

Akvaryum Kapasitesi (litre): 81 LT

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 21 Balık (2 dişi + 2 yavru + 1 bebek lepistes, 2 bronz çöpçü, neon, zebra, kiraz ve benzeri tetralar) 5 kiraz karides, 1 elma, salyangozu 4 - 5 mercimek boyutunda adi salyangoz, 2 dal eledoa, 1 dal saz, zeytin, limon, gül ve çok az taban bitkisi

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 27 derece

Filitrasyon: Sunsun 603B dış filtre, Atman AT-A2500 hava motoru

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Deepfix; Fishtavit haftada 3 defa 20 damla, Aquafix kurulumda üzerinde belirtildiği ölçüde, yaralı gelen bronz çöpçünün tedavisi için terramicine merhem

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Su değişimi yapılmadı akvaryum yaklaşık 2 aylık kurulumdan itibaren bitkili.

Merhaba,

Yukarıda belirtmiş olduğum 60 * 30 * 45 ölçülerinde tabanı lavtaşı ve quartz karşımı kumlu akvaryumda şimdiye kadar kime bahsetsem açıklama bulamadığı bir sorunum var. Akvaryumu kurduğumda ofisdeki akvaryumdan 7 yavru lepistes getirdim bu kadar büyük akvaryumda gözükmediklerinden tavsiye edilen bir akvaryumcudan 1 set lepistes daha getirdim. Aradan 2 gün geçtikten sonra hepsi birer birer ölmeye başladı panikle metilene yüklendim ve tabi sonuç hüsran ölümler başladı ve akvaryumu yenileme kararı aldım. Bu süreçte getirdiğim lepisteslerden biri yavrulamış, bu yavru ile beraber toplam 5 yavru lepistesim kalmıştı. Onları geçici olarak bekleme alanına alıp mümkün olan en detaylı temizlikten sonra tekrar kurduğum akvaryuma aldım. Bu kurulumda ilk seferinde kaçındığım aquafix adlı çözeltiyi ekledim (damacana su da olsa içindeki ağır metal vs. çöksün bir an önce yavruları yerine alayım diye). Kurulum bittikten sonra 1 hafta balıkları izledim ve herşey yolunda görününce gidip 2 set lepistes daha aldım sonuç yine hüsran ama garip şekilde sadece erkeler sabahı çıkaramadı dişiler bir süre dayandı içlerinden 1 sarışın sağ kaldı. Bunun üstüne birazda moral bozukluğuyla 2 dişi 1 erkek son şans deyip aldım elimde sadece 2 dişi kaldı (1 tanesi eski diğeri yeni aldıklarımdan). Sonra bir değişiklik deneyelim diyerek tetralara başladık ve yukarıda listesi bulunan bütün tetraları toparladık. Bu arada sık sık erkek lepistes alıp dişilere eş tutturmaya çalışsam da 2 günden fazla yaşayan hiçbir erkek lepistes olmadı. Bu arada ölen 2 yavruyu saymazsak erkek lepisteslerden başka ölen kalan yok.

Sözün özeti ve sorulmak istenen soru şu aslında. Şu ana kadar 2. kurulumdan beri sadece erkek lepisteslerin ölümünün sebebi ne olabilir? 

Not: Yemleme olarak Tetra pul yem, Rotfish Decapsul Artemia ve Ro Fish ordövr balık yemi ve 10 günde bir bezelye veriyorum

Eheim 1002 Kafa Motorundan Hava Motoru Yapma :)
Sürekli çalışmazsa sorun olmaz muhtemelen ama yinede yorucu olmaması adına takipte kalmakta fayda var. 
Nano kapak yapımı
Bahsedildiği gibi kapağı bir şekilde kaplamak faydalı olacaktır. Yemleme için ya bir yerde açıklık bırakmanız yahut kenarda kullandığınız folyonun sıyrılmasını engelleyecek (yemleme amaçlı tak çıkar anlarında) bir yol bulmanız iyi olur. Aydınlatma tercihiniz her ne olursa olsun bir şekilde buhar camı kullanacak ve aydınlatma tesisatınızla buhar camı arasında küçük de olsa bir boşluk bırakmanız gerekecek bu konuya dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Not: Eğer aydınlatmada şerit led kullanırsanız ısı nedenli erime sorunu yaşamazsınız tecrübeyle sabittir.
faryopar2014-05-08 12:25:19
Eheim 1002 Kafa Motorundan Hava Motoru Yapma :)
Debi çok fazla olmadığı sürece sıkıntı olmaz. Malum artık altta filtre malzemesi yok dolayısıyla sirkülasyonu olan su miktarı daha fazla.
Hastalık mı yaralanma mı
Mesut Bey,
Her zamanki gibi derdime derman oluyorsunuz. Hastalığın adı nedir? Karantina akvaryumu yapayım mı yoksa ana tankta çözer miyim sorunumu?


Malesef akşam eve geldiğimde iki dişinin hayatını kaybettiğini, kalan son dişinin ise pek iyi durumda olmadığını gördüm. Ölenlerden birinin fotoğrafı ekte, ölüm nedeni hakkında yardımcı olabileceklere teşekkürler. Bu arada ne erkek, ne plati ne karides, ne yavrular hepsi sapa sağlam sadece dişiler sorunlu.

faryopar2014-04-12 22:21:25
Hastalık mı yaralanma mı
Fotoğraf: 
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/156667/CAM00251[1].jpg[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/156667/CAM00253[1].jpg[/IMG]

Canlıdaki Belirtiler: Sırt yüzgecinin önünde pamuksu kabartı

Akvaryum Kapasitesi (litre): 81 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Kiraz karides, elma ve adi salyangoz, sorunlu olan dahil 3d 1e lepistes, 7 yavru lepistes, 1 plati

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: 400lt/s dış filtre Sunsun 602 B

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Yok

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Yeni kurulmuş, yeterli dinlenime sahip akvaryum 26- 27C su sıcaklığı ve bitkilendirme var sadece. Suda gözle görülebilecek her hangi bir bozulma belirtisi yok (canlı gireli henüz 6 gün oldu)

Fotoğrafda görülen dişi lepistesin kafa kısmının hemen arkasında (kafa ve sırt yüzgeci arası) yaklaşık 3mm civarında pamuksu bir çıkıntı var 1 gece öncede aynı sorun vardı elimle dokununca geçti ama ertesi gün tekrar oluştu. Akvaryuma şu anda var olan haricinde yaklaşık 5cm boyunda 1 plati daha eklendi ve eklenen bu plati saldırgan tavırlar sergiledi, tüm dişilerde saldırılma belirtileri var, bunun üzerine derhal akvaryumdan ayrıldı. Bu pamuksuyla ilgili aklıma ilk gelen saldırı sonucu yaralanma kaynaklı olduğuydu ancak ikinci gün tekrarlanması beni tedirgin etti. Yorum yapabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

faryopar2014-04-12 12:21:56

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.