ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MrCooL
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Eylül 2014 02:07
Son Ziyaret:
09 Kasım 2014 23:01
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Umut Şatır
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Umut Şatır

SON 6 MESAJI

Sıcak olması için ne yapılabilir?
Merhaba arkadaşlar, Normalde sayı olarak çok fazla bettası olan arkadaşlar kış ayları geldiğinde ve ortamın ısısına ayarlıyamayacak durumda olduklarında herbir bettayı 3-4 lütrelik yada daha ufak kaplara koyarak sonrasında bu kapların hepsini leğen gibi genişşçe bir kaba yerleştiriyorlar, sonra leğenin içine yarıya kadar su doldurup 300w lık ısıtıcıyı leğendeki suyun içerisine koyuyorlar leğendeki su ısısını sabitleyince otomatikmen içindeki betta tanklarıda ısınmış oluyor. en düşük maaliyet bu şekilde olabilir sanırım. aklıma başka bişey gelmiyor. sağlıklı hobiler.
Köpük ve zamanlama
Elma Salyangozu, ama biraz irilerinden olsunki beta onunla uğraşmasın. :)
Köpük ve zamanlama
Kendi tecrübelerime göre akvaryumda kesinlikle filtre aksaamı olmamalı, tabiki üretim yapmak istiyorsanız olmamalı. Erkek filtreli yada özetle akıntılı hareketli bir suda köpük yapmak istese de köpükler hemen dağılıp patlıyor buda erkeği mutsuz ediyor. bu nedenle akvaryum küçük tutulup filtrasyon yada hava kabarcığı yapan herhangi bir ekipman olmamalı, yem olarak tüketebileceği kadar yem verilmeli ve böylece suyun erken kirlenmesi önlenmeli, köpük yapabilmesi için su üstü bir bitki veya küçük bir beyaz strafor parçası konulmalı. su sıcaklığıda köpük kalitesini etkileyen bir faktör o nedenle su 26 ile 28 derece aralığında olmalı. Dişi suya bırakılmadan önce şeffaf bir kap yardımı ile akvaryuma koyulmalı ve yaklaşık 40 dakika ile 1 saat arasında o şekilde alıştırılmalı. Dişi suya salındıktan sonra ilk 1 saat dişiye saldırması kovalaması normal dişi zarar görmediği sürece tabi, bu süreden sonra erkek dişinin dikkatini yuvaya çekmeye çalışacak ve aynı sürede kabarcık yapmaya devam edecektir. Sağlıklı hobiler dilerim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Dişi - Erkek bölmeli Tek akvaryum
Litre olarak akvaryumu net bilmiyorum ölçüleri uzunluk 35cm yükseklik 30 genişlik 18cm bir arkadaşımdan almıştım kendisi yapmış.. Araya koyduğum cam mat beyaz, ışık dahi geçirmiyor fakat iğne kalınlığı kadar sağ sol ve altta boşluğu var, su akışı için. bu arada alttaki boşluğa kum döktüm biraz sanırım oradan yansımasını görüyodu kerata. Şimdilik çözdüm gibi. Yarın daha net gözlemleyebileceğim. foto telefondan çekip eklerim yarın. Teşekkürler.
Dişi - Erkek bölmeli Tek akvaryum
Arkadaşlar daha önce çiftleştirdiğim ve yavru aldığım 1 erkek 1 dişi betam var, yer-ısı-ışık tasarrufu olması açısından 40cm lik akvaryumu ortasından renkli cam ile bölerek bir tarafa dişiyi diğer tarafa erkek beta mı koydum (birbirlerini kesinlikle göremiyorlar) Fakat erkek betam sanki  dişiyi hissediyormuş gibi sürekli kabarıp kur yapar gibi aradaki camın önünde yüzüp duruyor. yaklaşık 1 haftadır küçük bir fanustaydı acaba akvaryumu sevdiği içinmi bukadar hareketli? yoksa dişiyi aynı suda oldukları için hissediyormu? Acil cevaplarınızı bekliyorum.

Not: camla ayırdım fakat camın altında ve yanlarında iğne boşluğu kadar su geçişini sağlayacak boşluklar mevcut. Sizce ayırmalımıyım ?
Üretim Maceram
Bence sorun erkeğin köpük yapmaması yada kaliteli köpük olmaması değil. Bence akvaryum ısısıyla yada üstten vuran rüzgar yada ısıyı etkileyen bişeyle alakası olabilir. Filtre yada hava taşı kullanıyorsan ısıtıcı haricindeki tüm ekipmanları kapatarak denemende fayda var. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.