ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MrsPi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ekim 2014 07:53
Son Ziyaret:
12 Kasım 2014 15:19
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
sinem güven
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

sinem güven

SON 4 MESAJI

Betta balığımın sorunu nedir.
çok tesekkur ederim. Baligimi aldigim yerdeki akvaryumcunun tavsiyesi buydu. Dediğimiz gibi yapicam çok tesekkur ederim.
Betta balığımın sorunu nedir.
Öncelikle ilginiz için hepinize tesekkur ederim.
Akvaryumum 10 litre. Suyu dinlendiriyorum ve suyu haftada bir yuzde otuzu yada fazlası değişecek şekilde degistiriyorum.değişimi yaptıktan sonra içine microfish adinda bir ilaçtan 3 damla olmak kaydiyla damlatiyorum. Yemek yemesinde veenerjisinde bir sorun yok yemlerim iki çeşit günde uckez birer tane değişimli olarak veriyorum yemleri yemesinde sorunu yok aksine atar atmaz yiyor ancak dediğim gibi bir anda çene bölgesinde bu değişim meydana gelince korktum acikcasinve bu benim ilk sorumlulugunu aldigim baligim :)
Betta balığımın sorunu nedir.

 pamuksu bir dokudan ziyade beyaz beyaz lekelenmeler var. ve bu lekelenmeler bir tek ağız bölgesinde ve göz çizgisinin üstünde. baş bölgesi dışında bu beyaz renklerden vücudunun herhangi bir yerinde yok. 
MrsPi2014-10-24 08:41:55
Betta balığımın sorunu nedir.
merhabalar,forumda ve akvaryumda yeniyim. 
Yaklaşık bir ay önce mustard gas crowntail bir betta aldım.bu bakımını üstlendiğim ilk balığım.Bakımı, akvaryum kurulumu ile herşeyi burada sizlerden öğrendim.Üniversite öğrencisi olduğum için tüm eksikleri yavaş yavaş alıyorum malesef.
İlk getirdiğimde bettam,gayet sağlıklıydı. yemesinde hiç bir sorun yoktu ve köpük yapıyordu. Ancak köpüklerin güçsüz olduğunu düşündüğüm için bettama yem takviyesi yapabilmek ve bitkilerle akvaryumu güzelleştirip onu mutlu edebilmek için bir akvaryumcuya gittim. betttam ile ilgili herşeyi anlattım, filtrem bettamı rahatsız ettiği için çıkardım ancak düzenli olarak su degısımı yapıyorum. Adam filtre yok diye bana iki adet salyongoz verdi ve akvaryumu temizletecegini soyledi. yanında bir de eleoda najas olarak bilinen bir bitki verdi. betta balıgım ilk geldiğinde merakından salyangozlara kafa atmaya basladı sonradan bıraktı ancak o günden sonra balığımın cene kısmında beyaz beyaz lekelenmeler oldu. basta ısıtcı olmadıgından beyaz benek hastalıgına yaklandıgını sandım.gidip ısıtıcı aldım ve sizin önerılerınız dogrusunda hazırladım ancak degısme yok:( bettamın agız bolgesı gıttıkce beyazlıyor.ama yemesinde,dışkılanmasında ve enerjisinde hiç bir sorun yok.  akvaryumun eksikleri tamamlandıkça daha da sakin ve mutlu. bu sorun tam olarak nedir. 
İnternette o kadar bilgi var ki aklım daha çok karıstı kimi sitelerde bunlar beyaz benek kimi  sitelerde de agız fungusu olarak adlandırılmış.
Balığımı çok seviyorum ve ölmesinden korkuyorum:( yapmam gereken konusunda yardım ederseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.