ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
zen666
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Aralık 2008 13:35
Son Ziyaret:
31 Mart 2014 11:29
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Ümit İPCİ
Doğum Tarihi:
22 Eylül 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Sağlık
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali Ümit

SON 7 MESAJI

İkolam hasta?
[QUOTE=akvaristhb]Ali, ikola ne durumda!
Gelişmelerden bizi haberdar et
[/QUOTE]
Hasan Kardeşim, balık iyi çok şükür ama  gündür avaryumun içine koyduğum  10 lik bir yavruluk vardı hatırlarsan, onun içine koymak zorunda kaldım. Senin dediğini yaptım, kayaları grupladım ve mağara şeklinde dizdim ama yine de değişen bişey olmadı :( Baskın erkek devamlı kovaladı. Baktım ki balığın kuyruğunu tamamen yıpratmış, öldürecek balığı, hemen ayırdım. Şuan durumu iyi ama yem yemiyor. Her ne kadar akvaryumun içinde yavrulukta olsa da, baskın erkek ona yine saldırmaya çalışıyor. Bu şekilde balığı tekrar akvaryuma salamam :( Bir ara bana uğra da erkeği sana vereyim hocam. Saulosilerin yanında kendini toparlar en azından.
İkolam hasta?
[QUOTE=akvaristhb]Enbüyük dişi daha yeni yavru verdi.
Verdiğim en küçük yavru onun yavrusu ve daha 10-15 gün anca olmuştur herhalde. Yada ben öyle sanıyorum :) Ne kadar ilgili olduğumu anla artık :)
[/QUOTE]
Ya sen yanlış hatırlıyorsun, Ya da senin balıklar üreme de sınır tanımıyorlar :) İlgilenemedim diyorsun ama mükemmel balıklar yetiştirmişsin hocam. İlgilensen nasıl olur tahmin edemiyorum doğrusu :)
İkolam hasta?
[QUOTE=akvaristhb] Mutlaka kayaları iki gruba ayır ve saklanma alanları oluştur. Dikkat ettiysen o erkek bendeyken bir müddet gizlendiği yerden çıkmamıştı. Ben bölgesini terketmiyor sandım oysa saltanatı kaybetmiş :)
Benim akvaryumda çok ciddi yaralanmalar olmasına rağmen 1-2 yıldır kayıp vermemiştim.Umarım buda atlatır.
[/QUOTE]
 
İnşallah Hasan Kardeşim, Şuan Allah' tan tek dileğim bu :) Aslında akvaryumumdaki arka kısım boydan boya kaya olmuştu. Balık yukardan aşağıya hiç inmiyor :) İnse kayaların içinde senin belirttiğin gibi saklanma alanları fazlasıyla mevcur. Ama yine dediğin gibi yapacağım bu akşam.
 
 Dün en büyük dişi tüpçük çıkarmıştı ve saatlerde diğer erkek onunla uğraşıyordu :)
İkolam hasta?
[QUOTE=akvaristhb]Ali olur böyle şeyler. Takma kafana. Bende iken diğer balıklara nefes aldırmaz hepsini haşat ederdi. Demekki saltanatı buraya kadarmış. Yeni alfada fena değil. Koloniyi idare edebilir diye düşünüyorum.
Onu bu halde görmek beni üzdü ama doğanın kanunu bu :) Sen elinden geleni yap kalan sağlar bizimdir.
Sabaha karşı izlemeyi ihmal etme! En aktif oldukları zamandır.
[/QUOTE]
Hoşgörün ve anlayışın için çok teşekkür ederim arkadaşım. Dediğin gibi efeliği buraya kadarmış :) diğer erkek epef bir terör estiriyor görmen lazım :) meğer içinde ne kadar tutmuş ve saklamışsa bu özelliğini, fena patladı :) Gözlemlemeye devam edeceğim. Umarım bir aksilik olamaz ve zamanla kendine gelir. Şuan mevcut akvaryumda devam ediyor hayatına. Bir gelişme olursa mutlaka sana bilgi veriyor olacağım.
İkolam hasta?
Arkadaşlar, değerli görüş ve paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Isı konusunda haklsınız, moral bozukluğundan 39 derece yazmışım. 39 derece olan benim ateşimdi galiba :)) suyun ısısı 28,5 ile 29 derece arasında hep. Bu sabah evden çıktığımda tekrar balıkları inceledim. Değişen birşey olmamış. Streste olan erkek yine yanlız başına suyun üstünde duruyordu. Dün akşam sürekli balıkları gözlemledim ve anladım ki gerçekten de sizlerin belirttiği gibi erkekler arasında baskınlık kavgası var. İşin birde tuhaf tarafı balığı hırpalayan erkek kendisinden daha küçük boyu var. Ama önüne taktığı gibi kovalıyor.
 
Şuan baskın olan erkek sürekli dişilerin peşinde ve çiftleşmeye çalışıyor. Acaba suyun şartları, ortamın değişikliği, suyun ısısı.. balıkların üreme güdülerini tetiklemiş olabilir mi? Akvaryumdaki hareketliiliği engellemek için suyun ısısını biraz düşürsem fayda sağlar mı sizce?
 
Akvaryumun ölçüsü konusunda size katılıyorum daha hacimli olsa şüphesiz iyi olur ama şuan 6  ikola için hemen hemen 200 litre akvaryum yeter diye düşünüyorum. 
 
Sizce şuan ne yapmalıyım?  Elbet birbirlerine ve yeni ortamına alışırlar düşüncesi ile balıkları kendi haline bırakayım mı? Hırpalanan erkeği akvaryumdan çıkarayım desem koyabileceğim başka akvaryum yok. 
 
Bu arada balıklar; Akvarishb nickli Hasan Kardeşime aittir. Sağ olsun tropheus konusunda merakımı giderebilmem için gözünden çok sevdiği balıkları bana emanet verdi. Kendisi de akvaryumuma nasıl baktığımı, önceki balıklarımın nasıl sağlıklı olduğu ve düzenli olarak yavrular aldığımı bildiği için gözü kapalı güvendi. Tabi bana Tropların sert balık olduklarını hep söylerdi de ben çok fazla dikkate almamışım galiba :)) Gerçekten de şimdi anlıyorum demek istediğini. 5 yıldır bu hobi de bir çok balık türü besledim ama böyle sert balığı inanın hiç görmemiştim. Bir tür, bu kadar sert olup ta hala nasıl bu kadar çok kendisini sevdirir  bunuda anlamış değilim doğrusu :) 
 
Kısacası; İlk günden yaşadığım durum biraz camını sıktı :(
İkolam hasta?
Fotoğraf:


Canlıdaki Belirtiler: Baş yukarı akvaryumun köşesinde sabit yüzme, kuyruk ve yan yüzgeçlerinde yaralanmalar, sırt ta darbe izleri, ürkeklik,
Akvaryum Kapasitesi (litre): 180 litre
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 6 adet ikola (10-11 cm) + 5 adet demasoni (2-3 cm)+ 1 adet vatoz (12 cm)
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon: Atman 3 sepetli dış filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Sadece mavi damla ve tuz kullanıyorum
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : düzenli olarak her hafta 1/3 oranında su değişimi yapıyorum. Su çok temiz. Daha önceden akvaryumumda hiç hastalık olmadı
 
Balıkları dün akşam bir arkadaşımdan emanet aldım. Tropheuslara karşı ilgim olduğu için arkadaşıma ait balıklarını beslemek için kendi akvaryumuma aldım. Yaklaşık 5 yıldır malavi türleri besliyorum ve defalarca yavru aldım ve almaya devam ediyorum. Yanlız şimdi hiç karşılaşmadığım bir durumla karşı karıya kaldım.
 
Olayı kısaca şöyle açıklayabilirim; Balıkları dün akşam kendi akvaryumuma koydum, Akvaryumumun ısısı 39 derece ve balıkları saklanabilmesi için yeterince kaya var. Su desen çok temiz. Dün, balıkları koyduğumda gayet canlılardı, oyun oynuyor ve hareketli yüzüyorlardı. Hatta yem de verdim yediler. Sabahda yine yem verdim hepsi yedi. Hiç birinde hastalık belirtisi yoktu. Ta ki bu akşam işten eve geldiğimde en büyük erkeğin yanlız başına ısıtıcının arkasına saklanmış dururken gördüm. Yem verdiğimde az yedi ama biraz yüzgeçleri hırpalanmıştı. Sanki yüzgeç erimesi hastalığına yakalanmış gibiydi. Balıkları benim akvaryumuma koyalı 20 saat olmadı. Bu kadar kısa zamanda bir balığın hastalanması bana mümkün gelmiyor. Biraz a,kkatlice baktığımda akvaryumdaki diğer erkek ikolanın kendisini kovaladığını gördüm. Acaba ben işteyken sürekli kovalandığı için streste mi bu hale gelmiş olabilir? veya gerçekte hastalandı mı? sizce ne olmuş olabilir? ve ne yapmalıyım? değerli yorumlarınızı bekliyrum.
BALIKLARIM NASIL HIZLI BUYUR
Düzenli su çekimi ve stressiz büyük bir akvaryum yeterli olacak büyümeleri için

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.