ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
DarkSaqa
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Eylül 2008 14:33
Son Ziyaret:
03 Eylül 2022 12:12
Toplam Mesaj:
226 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
lütfi taşdemir
Doğum Tarihi:
18 Ağustos 1987
Yaş:
36
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Eheim Classic 350(2215)
[QUOTE=boratsdmr]

Temin etmeyi düşünüyorum[/QUOTE]


Temin edecekseniz daha uygun bir filtre almanızı öneririm. 2215 biraz fazla gelebilir. Eheim düşünüyorsanız 2213 daha uygun olur. Hem elektrik tüketimi de 8w. Ama unutmayın ki dış filtrede en önemli etken filtrenin içerisindeki malzemelerdir. Bir çok arkadaş bu önemli noktayı atlayıp sadece dış filtreye odaklanıyor. Aklınızda bulunsun.
Eheim 2213 Vs Aqua Magic Exc-500
[QUOTE=kapkara]İki filtreyi de takın.Canlı yükü az olursa yeterli olur.385 lt.lik tankımda 5 dış filtre çalışıyor.Filtrenin birini mekanik diğerini biyolojik temizlik için düzenleyin.[/QUOTE]

Abonesi olduğunuz elektrik şirketine çalışıyorsunuz sanırım.[:?] 5 tane dış filtre olayı çok enteresan gerçekten. Tankın ve filtrelerinizin fotoğrafını atar mısınız? Ayırca neden 5 dış filtre kullanıyorsunuz bilgilendirmesini yapar mısınız lütfen.
Eheim Classic 350(2215)
Merhabalar; Kesinlikle fazla gelir. Çünkü 2215 saatte 600 litre üzerinde bir debi ile çıkış yapmaktadır. Bu da sizin akvaryumun suyunun 9-10 defa doldur-boşalt yaşamasına neden olur. Elinizde 2215 olduğu için mi düşünüyorsunuz yoksa temin mi edeceksiniz?
Öz hakiki The Lord of the Rings :) (son resim syf 6-7-8)
İbrahim bey tebrik ederim mükemmel bir dizayn çalışması olmuş 
Bende bitkili akvaryum kurma aşamasındaydım ve oluşturmak istediğim tema bu şekildeydi ama kaya seçiminde bulunamadığım için beklemedeyim hala..

Gelişmeleri merakla bekliyorum, kolay gelsin iyi çalışmalar.
Ankaralı Akvaristler İmza Devamı
Ankara Akvaristler
Lütfi TAŞDEMİR (MagiC_ank) AB rh (+)
0535 447 87 87 - 0554 521 19 56
Yenimahalle
Hangi Florasanlar
[QUOTE=mustafaerdogar]T5 HO ile güzel ve güvenli bir seçim yapmışsınız. Ben miktar olarak 6 adet florasanın yeterli olacağını düşünüyorum. Bu konuda genelde baz aldığım kaynak watt/litre hesabından ziyade forumda Yiğit Bey'in paylaştığı aydınlatma formülüdür.
 
Lamba modelleri konusunda Odyssea markası hakkında bilgim yok. Diğer modeller ise uygun görünüyor.
[/QUOTE]
 
 
Çok teşekkür ediyorum Mustafa Bey verdiğiniz bilgiler için. Bu arada Yiğit Bey'in paylaştığı aydınlatma formülünüde inceleyeceğim. Tekrar teşekkürler.
Göksu Ankara
Alper abi sen bu fotoğraf işine iyice kaptırdın kendini  Oyuncaklardan çıkıp böyle bir dünyada dolaşmak nasıl bir duygu acaba
Hangi Florasanlar
Arkadaşalar Merhaba;
 
İlk bitkili akvaryumumu kurma aşamasına geldim. Akvaryum ve ekipmanların büyük bir kısmı temin edildi. İşin en önemli kısımlarından biri ise ışıklandırma sistemi ve bu sistem için gerekli florasan seçimleri. Ben bu aşamada biraz kararsız kaldım ve sizlerin fikirlerini almak istedim.
 
Tabanı gübre destekli (Tropica Plant Substrate) Oliver Knott kum üzerinde Hemianthus Callitrichoides ''Cuba'' üzerinde yoğunlaşılmış bir akvaryum kurmayı planlıyorum. Tasarım genel olarak yeşil renkli bitkiler üzerinde yapılacak. Bunları söylemimin sebebi akvaryumdaki bitkilerin duyacağı ışık ihtiyacının ne ölçüde (watt) ve hangi florasanlardan elde edilmesi gerektiğini öğrenmek.
 
Akvaryumun ölçüleri 110*60*50h (330 Litre) olacak ve akvayumun içerisinde taban (gübre destekli 5lt+ kum 40 litre) 45 litre olacak. Benim bildiğim kadarıyla Hemianthus Callitrichoides ''Cuba''nın akvaryumdaki ışık ihtiyacı en az litre başına 1 watt olması gerektiği. ( Tabiki bunun aksi durumların gerçekleşmeside akvaryumda kullanılan, taban ve ilave gübre destekleri ile daha da aşağıya çekilebiliyor)
 
Ben bu durumları göz önünde bulundurarak bir hesaplama yaptım. Sizden bu konuda destek bekliyorum.
 
Akvaryum 330 litre olduğu için Hemianthus Callitrichoides ''Cuba''lara ilk etapta istenilen ışık derecesi 330 watt. Tabanda 45 litre malzeme (kum+gübre) kullanılacak olması ve kaya destekli bir dekor da eklenince yaklaşık 60 litre daha az su alacak diye tahmin ediyorum. Bu yüzden; bu şartları göz önünde bulunarak şu an 8*39 wattlık bir armatür (T5) yaptırıyorum. Benim hedefim 8*39 kullanmak yerine 6*39 kullanmak. Fakat; her türlü olumsuzluğa rağman armatürü +2 destekli yaptırmak daha mantıklı geldi. Sizce bu şekil doğru mu yada diğer bir deyişle mantıklı mı? 
 
Bunun haricinde ışıklandırma seçeneğinde ne tür bir konfigürasyon izlemeliyim?
Ben ışıklandırma ve dizilim olarak şu şekil bir konfigürasyonu düşünüyorum;
2-Daylightstar
2-Odyssea Plant Red
1-Aquastar
1-Odyssea Actinic Mavi
İlk etapta bu 6*39 ile yetinmeyi hesaplıyorum fakat yetmez ise +2*39;
2-Daylightstar
 
Total: 8*39
 
Saygılarımla...
Mbuna İmparatorluğu(Yeni Türler,Yeni Dekor)
Onur abi maşaallah güzel bir akvaryum kurmuşsun, inşaallah türler arasında sıkıntı yaşamazsın.HimmmKeşke sump olayını biraz daha güçlü kursaydın. O zaman keyifle karşısında zaman geçirmek gibisi olmazdı Artist
Bu arada abicim balıkların alışma devresi sonrasında ki görüntülerini sabırsızlıkla bekliyorum. Özellikle tadı hala damağımda olan Maisonların Üzgün
Co2 Sistme Kontrol Ünitesi
Uzun süren Malawi deneyimlerimin ardından bir süredir Tanganyika dünyasının en güzel türlerinden olan Tropheus Kasakalawe ile akvaryumumu süslemiştim. Şimdi ise bitkili dünyasının derinliklerinde, deyimi yerindeyse kendimi kaybet istiyorum. Ama tabiki bu kaybediş başı keşilmiş horoz gibi Sok olmaması için bir takım çalışmalar yütürüyorum. Forumumuzdan siz değerli abilerimin ve kardeşlerimin tecrübe ve bilgilerini izlemekteyim...
 
Uzun sözün kısası Co2 destekli bitkili akvaryumu kurma çalışması içerisindeyim. Bu sistemi kurarken birde Co2 kontrol ünitesi almayı düşünüyorum. Alacağım bu sistem hem Co2 kontol ünitesi hemde Ph kontrol üniteli olsun istiyorum. Tabi bunları isterken de fazla ekonomik olarak bozguna uğramamak şartı da varUtangaç Sizce hangi kontrol ünitesini temin etmeliyim? Yardımlarınızı bekliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.