ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Fotoğrafçılık
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Temmuz 2017 14:37
Son Ziyaret:
14 Ağustos 2017 11:33
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Orhan Gürbüz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Orhan Gürbüz

SON 1 MESAJI

En Çok Tercih Edilen Fotoğrafçılık Kursu
[b]Tatil Fotoğrafı Çekmenin 9 Yolu – Fotoğraf Çekim Teknikleri[/b]

[url=http://www.fotografcilikkursu.com.tr/tatil-fotografi-cekmenin-yollari/][img]https://i.hizliresim.com/zBp7MY.png[/img][/url]

Her tatilimizde fotoğraf paylaşmayı ihmal etmeyiz değil mi? [url=http://www.fotografcilikkursu.com.tr/tatil-fotografi-cekmenin-yollari/]Tatil fotoğrafı çekmenin yolları[/url] hakkında gittiğimiz yerleri, girdiğimiz denizi, muhteşem manzarayı ve yediğimiz yemekleri arkadaşlarımızla paylaşmayı severiz. Amatör olarak cep telefonumuzla ya da profesyonel anlamda fotoğraf makinemizle çektiğimiz tatil fotoğraflarımızın daha iyi olmasını isteriz değil mi? Elbette! Bu amacımızı gerçekleştirmek için fotoğraf makinemizi yanımızdan ayırmamamız ve birazdan bahsedeceğimiz birkaç püf noktasına dikkat etmemiz gerekiyor.

Listemize başlamadan önce yanınıza almanız gereken ekipmanlardan bahsedelim. Tripodunuzu her tatilde yanınıza almayı ihmal etmeyin. Ayrıca makro lensinizi, polarize filtrenizi ve yedek pillerinizi de yanınızda götürün. Doğa fotoğrafları çekerken makro lensiniz, güneş ışınlarını engellemek için de polarize filtreniz oldukça yardımcı olacak size.

Ekipmanlarınız hazırsa tatil fotoğrafı nasıl çekilir sorunuza cevap verebiliriz. Tatil fotoğrafı çekmek ve muhteşem kareler yakalamak için dikkat etmeniz gerekenler:

Güneşe dikkat edin.
Yaz mevsiminde yapacağınız tatillerde güneşin fotoğraf üzerindeki olumsuz etkilerinden kaçınmak için konunuzu mümkünse gölgede çekin ve güneşi arkanıza alın. Dolgu ışığı ya da yüksek hızlı senkronize flaş kullanabiliyorsanız fotoğraflarınızın daha güzel çıktığını göreceksiniz. Tatil fotoğrafı çekimi sırasında ışık patlamaları ile karşılaşmamak için kameranızın histogramını düzenli olarak kontrol edin.

[url=http://www.fotografcilikkursu.com.tr/][img]https://i.hizliresim.com/kW7JJ7.png[/img][/url]

En güncel [url=http://www.fotografcilikkursu.com.tr/]fotoğrafçılık kursu[/url] blog haberleri için web sitemizi ziyaret edebilrsiniz.

Renkleri kullanın.
Tatil fotoğrafları genellikle mavi ve sarı tonlarda olur. Siz siz olun, karşınıza çıkan her rengi değerlendirin. Çiçekleri, gökyüzünü, gün doğumu ve batımının kızıllığını, meyvelerle süslü ağaçları fotoğraflayın. Sadece manzara fotoğrafları değil, portre fotoğrafları da çekin. Köy pazarlarını ve evlerini fotoğraflarınıza yansıtmayı unutmayın.

Detaylara odaklanın.
Tatil fotoğrafı nasıl çekilir diyenler için bir diğer önerimiz de detaylara odaklanmaları olacak. Kum tanelerinin şekilleri, balıkçı ağlarının arasından görünen bir manzara, yemek masalarındaki bardaktan süzülen damlalar, bir tatilcinin gözlüğüne yansıyan çocuklar gibi farklı detaylar ve fikirler yaratabilirsiniz. Böylece sıradan tatil fotoğrafları çekmemiş olursunuz.

Panoramanın gücünden yararlanın.
Etkileyici bir manzara ile karşılaştığınızda sadece belirli bir çerçeveyi almayın ve mümkünse panoramik fotoğraf çekin. Fotoğraf makinenizi manzaranın karşısında döndürerek birkaç fotoğraf çekin ve bunları bilgisayar ortamında birleştirin. Pozlama ayarlarınızı manuel yapmaya dikkat edin.

[img]https://i.hizliresim.com/WQ8EZq.png[/img]

Portre çekimi yapın.
Tatil fotoğrafı çekmenin yolları arasında portrelere odaklanarak fark yaratmak da yer alıyor. Dilerseniz geniş açılı bir lens kullanarak yakın görüş noktasından çekim yapabilirsiniz. Kumdan kale yapan çocukların gülümsemesini, soğuk içeceğini yudumlayan tatilcileri f/5.6-f/8 gibi orta değerlerde bir diyafram ile fotoğraflayabilirsiniz. Böylece tatilde fotoğraf çekmek eğlenceli hale gelebilir. [url=http://www.fotografcilikkursu.com.tr/portre-fotografciligi-kursu/]Portre fotoğrafçılığı kursu[/url] için web sitemizi ziyaret edebilir, ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Cep telefonunuzla da çekin.
Tatil fotoğrafı çekmek için mutlaka profesyonel fotoğraf makinesine ihtiyacınız yok elbette. Tatil fotoğrafları cep telefonlarıyla da çekilebilir. Yüksek kalitede kamerası olan cep telefonlarını kullanarak kaliteli kareler yakalayabilirsiniz. Cep telefonu için geliştirilen lensler yardımıyla da farklı kompozisyonlar yaratabilirsiniz.

Gün doğumu ve batımını fotoğraflayın.
Tatil fotoğrafları için en iyi malzeme günün doğuş ve batış zamanlarıdır. Işığın en güzel kullanılacağı bu zamanlarda silüet, portre, manzara gibi fotoğraflar yakalayabilirsiniz. Güneşin gökyüzünü kızıl tonlarına boyadığı anları görüntüleyerek tatil fotoğrafı çekmeyi sanatsal hale getirebilirsiniz.

Etkileyici tatil fotoğrafı çekmek için makinenize ve yaratıcılığınıza güvenin. Aşırı ya da düşük ışığın olduğu saatlerden kaçınarak doğal anları yakalamaya özen gösterin. Yaşadığınız güzel anları ölümsüzleştirin…

Kaynak: [url=http://www.fotografcilikkursu.com.tr/]www.fotografcilikkursu.com.tr[/url] [:iyi:][:iyi:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.