ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Gizemfindik
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Mayıs 2018 11:09
Son Ziyaret:
19 Temmuz 2018 00:26
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gizem Fındık
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Zonguldak
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gizem Fındık

SON 4 MESAJI

Sanırım Siyah Benek Hastalığı
Umarım bu verdiği ilaç işe yarar, değişik bişeye benziyor ama umudum var kırılmaz inşallah. Teşekkür ederim yardımlarınız için 🙏🏻🙏🏻 [QUOTE=cankut]Kara benek çok ilerlerse ölümcül olabilir parazitsel bir hastalıktır . İlaç ismi yazmak istemiyorum çünkü yanlış dozaj da uygulanırsa balığınızı kaybedebilirsiniz . 3 sene önce japon balıklarım da karşılaşmıştım bu hastalıkla kendim bir tedavi uyguladım bazı balıklarım iyileşti bazısı maalesef öldü .

Antiparazitik ilaçlar kullanmak gerek balıklar içinde böyle ilaçlar yok ben eczaneden insanlar için kullanılan ilaçlardan alıp uygulamıştım . Nitrofurazon içeren bir krem kullanmıştım .
[/QUOTE][QUOTE=cankut]Kara benek çok ilerlerse ölümcül olabilir parazitsel bir hastalıktır . İlaç ismi yazmak istemiyorum çünkü yanlış dozaj da uygulanırsa balığınızı kaybedebilirsiniz . 3 sene önce japon balıklarım da karşılaşmıştım bu hastalıkla kendim bir tedavi uyguladım bazı balıklarım iyileşti bazısı maalesef öldü .

Antiparazitik ilaçlar kullanmak gerek balıklar içinde böyle ilaçlar yok ben eczaneden insanlar için kullanılan ilaçlardan alıp uygulamıştım . Nitrofurazon içeren bir krem kullanmıştım .
[/QUOTE]
Sanırım Siyah Benek Hastalığı
Öneriniz nedir hangi ilacı kullanmalıyım akvarcumcuma gittim bugün mikofish adında bir ilaç verdi, sarı renkli 4 5 gün 5 cc kadar suyuna eklememi 4 gün kalmasını ve sonra yavaş yavaş her gün biraz suyunu çekerek arındırmamı söyledi? Sizce doğru bir tedavi mi? Balığım iyileşir mi? [QUOTE=cankut]Kara leke yada kara benek hastalığı iyileşmesi biraz zor bir hastalıktır .. Uzun süren bir tedavi gerektirir . Bu süre içinde tedaviyi kesintisiz yapmak gerekir . Ölümcül müdür ? İlerlerse evet ölümcüldür .
Akvaryuma eklediğiniz canlılardan bulaşan bir parazittir sebebi .Ara bulaştırıcı canlılar ve taşıyıcılar salyangoz ve midyelerdir .
[B]BOL SU DEĞİŞİMİ İLE DIŞ PARAZİT İLAÇLARDAN YARARLANILIR.. İLERİ DERECELERDE KUVVETLİ İLAÇ GEREKİR..[/B]
Daha önce bununla ilgili yazdığım bir yazım vardı buraya kopyalıyorum yardımı olur umarım .

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/155878/300520181706041.jpg[/IMG]

Japon balığı siyah benek hastalığı veya japon balığı kara leke hastalığı, japon balığında başlıca iki çeşit hastalığa işaret eder. Birincisi, amonyak yüksekliği, cilt yaralanması sonrası iyileşirken ortaya çıkan kara benektir. İkincisi ise parazit hastalığı sonucu ortaya çıkan japon balığı kara benek hastalığıdır.

Ancak unutmayınız ki japon balıkları zaman zaman herhangi bir hastalık olmadan da çeşitli doğal renk değişimleri gösterebilirler. Balığınızın rengi tamamıyla da değişebilir, ya da lokalize kara benek oluşumu gözlenebilir. Bu kara benekler herhangi bir hastalık olmadan da oluşabilir. Peki nasıl ayıracağız? Öncelikle en önemli ayrım japon balığının hareketlerindendir. Vücudunda kara lekeler olan bir japon balığının hareketleri de durgunlaşmışsa, dibe çöküyorsa, yeme ilgi göstermiyorsa o japon balığı kara benek hastalığı açısından dikkatle incelenmeli ve tedavi edilmelidir. Ancak vücudundaki kara beneklere rağmen hareketleri tamamen normalse, yüzüyor, oynuyor, yem yiyor, akıntılı bölgeler de dahil geziniyorsa, japon balığı kara leke hastalığından ziyade renk değişimi düşünmek gerekir. Kara benek hastalığı ile renk değişimini ayırmak konusunda önemli bir gösterge de şudur: Japon balığı kara benek hastalığında benekler vücutta asimetrik yerleşmiştir. Renk değişiminde ise, kara benekler japon balığının vücudunda genelde orta hatta, balığın tepe bölgelerinde ve simetrik olarak yerleşir. Örneğin burunda, kafanın tepesinde, sırtta orta bölgede gibi.

Japon balığı siyah benek hastalığının en sık nedenlerinden biri amonyum yanıklarıdır. Amonyum yanıklarındaki siyah leke aslında bir iyileşme belirtisidir. Amonyum yanıkları sonrasında iyileşmekte olan deri siyah bir renk alır ve bu da japon balığında siyah leke olarak görülür. Tedavide öncelikle akvaryumdaki amonyaktan kurtulmak gerekir. Bunun en kolay ve hızlı yolu, su değişimidir. Amonyak seviyesi normale dönene kadar her gün belli oranlarda su değişimi yapmak gerekir.


Siyah benek hastalığının ikinci bir nedeni de parazitlerdir. Yaklaşık 2mm boyutlu siyah benekler vardır. Siyah benekler parazit içerir. Antiparazitik ilaç kullanmak gerekebilir. Hastalık geçtikten sonra bu siyah lekeler skar olarak kalabilir.


Japon Balığı Kara Benek Hastalığı Tedavisi
Her gün belli oranlarda su değişimi yapın. Suyunuzun amonyak düzeyini düzenli olarak test edin. Az akvaryum hacimlerinde çok fazla balık beslemekten kaçının. Fazla balık yükü fazla amonyak, fazla amonyak da japon balığı siyah benek hastalığı demektir. Filtreniz düzgün çalışsın, 24 saat çalışsın ve akvaryum hacminiz için yeterli bir filtre olsun. Balıklarınıza gereğinden fazla yem vermeyin. Yenmeyen yemler amonyak miktarını artırır. Özellikle yeni kurduğunuz bir akvaryumsa çok dikkatli izleyin. Çünkü yeni kurulan akvaryumda 1. hafta sonunda amonyak miktarı en üst düzeye ulaşır. Bu da japon balığı kara benek hastalığına sebep olabilir.[/QUOTE]
Sanırım Siyah Benek Hastalığı
[QUOTE=Batuhan5100]İlç kullanmayı denedinmi?[/QUOTE]

Nasıl bi ilaç kullanmalıyım bilmiyorum, araştırdıkça bir sürü ilaç ismiyle karşılaştım..
Sanırım Siyah Benek Hastalığı
Balığım gayet sağlıklıyken son 2 3 gündür sürekli aynı yerde durmaya başladı. Halsizlik gibiydi sanki, yüzgeçlerini bile hareket ettirmiyor kendini suyun içinde bırakıyordu.. Yem attığımda ise eksiden kapağı açtığımda yukarıya doğru gelip almaya çalışırken şimdi yerinden bile kıpırdayamaz oldu, bu sabah uyandığımda ise bu halde buldum. Sizce hastalığı nedir? Şuan akvaryumdan ayırdım ayrı bir kaba aldım ama ne yapacağımı bilmiyorum. Bembeyazken 1 gecede böyle oldu.. Bir an önce bişeyler yapmazsam ölecekmiş gibi duruyor [:(][:(][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206637/300520181120321.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.