ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
NightWist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Haziran 2023 23:26
Son Ziyaret:
15 Saat 19 Dakika önce
Toplam Mesaj:
69 [0.42 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
63 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Çetin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Çetin

SON 10 MESAJI

Termostatı Bozuk(?) Isıtıcı
[QUOTE=scorpion26]Harici termostat ile kullanabilirsin. Betalar için taban ısıtıcıları var. Onlarda kullanılıyor.[/QUOTE] Elimde soğutucu sistemimde kullandığım w1209 var onu bağlamayı deneyeceğim.
Termostatı Bozuk(?) Isıtıcı
Yaklaşık 5-6 yıl boyunca hiç çalıştırılmamış eski zamanlardan kalma ısıtıcıyı kullanmaya karar verdim. Üstündeki dereceyi 20ye alıyorum 30-32ye çıkmadan kapanmıyor ısıtıcı. Bir kere unutmuştum 32 derecede kendi kendine kapanmış. Bunu tamir etme şansım var mı ?
Betta İle Zebra Danio Birlikte Yaşar Mı ?
Haklısınız hızlı balıklar yerinde durmuyorlar. Betta ile yaşayamazlar teşekkürler.
Betta İle Zebra Danio Birlikte Yaşar Mı ?
5 tane zebra danio ile betta birlikte yaşar mı ?
Filtresiz Akvaryumda Balıklar?
Filtresiz betadan başka birşey bakamazsınız. Filtresiz betaya bile işkence olur ama yinede çok isterseniz beta alabilirsiniz.
Sessiz Filtre Ve Hava Motoru Önerisi
2 oranda için o akvaryum çok küçük. ya akvaryum büyütün ya sahiplendirin. Sade bir beta akvaryumu kurun hem kızınız hem sizin için daha iyi olacaktır. İçine isteğe bağlı elodea gibi basit bitkilerden koyabilirsiniz.
Akvaryum Işığı Ne Kadar Süre Açık Tutulmalı ?
[QUOTE=MasterChiefHakan]Walstad metodunu zaten denemeyin, yeni başlayanlar için uygun değil.
Canlı bitki akvaryumda çok faydalı, elodea bitkisi en faydalı bitki olabilir, yüksek nitrat tüketme oranına sahip olduğu için. Hatta hemen yanına başka bitki dikilmez çünkü elodeanın besin tüketimi fazla olduğundan diğer tür bitkinin yeterli beslenmesini engeller. Farklı bitkiler ekleyebilirsiniz, onlar da kolay bitkiler olsun. Zor yetiştirilen bitkilerle elodea birlikte olmamalı.[/QUOTE]
Zaten zor yetiştirilen bitkileri yetiştirmeye vaktim ve maddi gücüm yok. Elodea nitrat tüketici bir bitki olduğu için bilerek onu seçtim. Başka basit bitki öneriniz var mıdır ?
Akvaryum Işığı Ne Kadar Süre Açık Tutulmalı ?
[QUOTE=AllTw0]
Güzel olmuş, lakin forumdaki insanların %90 ı gibi yapay objeleri önermiyorum. Balıkları uzun vadede salınım yaparak zehirleyebiliyor. Onun dışında seçmiş olduğunuz elodea bitkisi başlangıç olarak güzel olmuş.
Yalnız Walstad yöntemini mi kullandınız yoksa sadece lav kırığı mı var? Eğer torf yoksa bitkiler solabilir sadece lav kayası yetersiz olacaktır.[:iyi:][/QUOTE]
Okuduğum yazılarda dere kumu ve sadece lav kırığında yetiştirenler vardı. Bende dere kumu ve lav kırığını birlikte kullandım. Şuan 5 tane zebra danio var kardeş kardeş takılıyorlar.


[QUOTE=MasterChiefHakan]Elodea için ışığın gücü ve süresi az olsa da yeterli olur. Kum türünün önemi yok, kumsuz da gelişen bir bitki. Ayrıca gübre veya bitki besini de gerektirmez. Eğer ışık uzun süre verilirse daha hızlı uzar.
Yazın cam kenarında bol güneş ışığı alan elodea bitkilerim ayda 25-30 cm kadar uzuyordu, akvaryumu kaplamaması için her ay budama yapıyordum. (Walstad Metodu uyguladığım bir akvaryumdu, saç yosunu tüm bitkileri kapladığından hepsini atıp kurulumu bozmuştum.
Siz akşam eve gelince ışığı açıp, yatarken kapatmanız yeterli olacaktır.[/QUOTE]
Dediğiniz metodu bilmiyorum ben cımbız aracılığı ile diktim. Ayrıca okuduğum yazılarda nitrit gibi olayları azalttığı,suyu yumuşattığı ve yetiştirme kolaylığı yüzünden elodea seçtim. İlerde küçük bitki eklemeleri yapmayı düşünüyorum ne önerirsiniz ? [EDIT]NightWist,2023-10-29 18:26:11[/EDIT]
İlk Akvaryum Önerilere Acıgım
[QUOTE=merve korkmaz]Merhaba arkadaşlar,aranızda yeniyim. İlk kez balık bakacagım.
İnternetten bazı konuları araştırdım lakin o kadar çok gereksiz öneriler var ki akvaryuma ne alacagımı şaşırdım, gereksiz harcamadan da kacınmak için buraya yazmak bu konular hakkında yardım almak istedim lütfen yardımcı olun ona göre akvaryuma malzemeleri alacagım şimdiden teşekkür ederim.
Akvaryum ölçüsü: 100x45x50 kaç litre su alıyor bilmiyorum ( yapım aşamasında)
Balık olarak karma yapmayı düşünüyorum.
Bitkili akvaryum kurmayı düşünüyorum yarısını yada belli başlı kısımları bitkili yapacagım ( moss agacı ve türleri,tilki kuyrugu,ludwigia repens,rotala ve türleri,monte carlo vb) ya da önerebileceğiniz gübre,co2 istemeyen gösterişli bakımı kolay bitkiler var mı ve kullanılan kum, taş ne olmalı (co2 nasıl kullanılır,balıklara akvaryuma zararı var mı) bitki için normal bitki topragı kullananlar var bu doğrumu
Hangi marka ısıtıcı, iç filtre, dış filtre,hava motoru ve aydınlatıcı tavsiye edersiniz
Akvaryumu berrak yapan ve en iyi temizleyen sessiz filtre, motor hangisi? (bakteri kültürü, su berraklaştırıcı ve arka fon şart mı ?)
Akvaryumun görüntüsünü ve içini 2 3 filtre ile doldurmak ya da dışından gelen birsürü hortumla bozmak istemiyorum.






[/QUOTE]

İmkanınız varsa dış filtre öneririm. Cam borular ile akvaryumun arkasından filtre giriş ve çıkışını verirsiniz görüntü kirliliği olmaz.
https://atakanpetshop.com/ista-cam-cikis-borusu-12-mm
[EDIT]NightWist,2023-10-29 11:19:16[/EDIT]
İç Filtre Debisi Nasıl Düşürülür ?
Benim filtrem sump filtre fakat motor olarak iç filtre motoru kullanıyorum. 15W 800L/h bir filtre var. 30 litre için bana fazla hızlı geldi balıklar önüne geçiyor sürekli. Debiyi nasıl düşürebilirim ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 21 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.