ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fkmetu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Mart 2021 10:41
Son Ziyaret:
03 Şubat 2024 17:34
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ferdi
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ferdi

SON 2 MESAJI

Congo Style
Bence çok güzel olmuş, özellikle bitkilerin kaya ve agaçları tamamen kapatmamış olmasını beğendim.
Nasıl Bir Akvaryum Kurardınız?
Merhaba. Çok tecrübeli sayılmam ama 1 yıldır kiraz karides besliyorum. Niyetim karides beslemek de değildi ama yavru akvaryumumun çok boş kaldığı bir zamanda bari buraya da karides koyayım diyerek beslemeye başladım. Sorularınız hakkında kendi fikirlerimi yazayım, ne kadar işinize yarar bilmiyorum.

- Siz olsanız hangi bitkileri hangi karides türlerini ve hangi balığı alırdınız? : Açıkcası ben Bloody Marry beslemek istiyordum ama akvaryuma kiraz karides koyunca onları atmak istemedim, karışık türleri bir arada besleyince türlerin de saflığı bozulacağı için yanlarına başka tür karides almadım. Bitki olarak da akvaryumunuzun ışıklandırma durumuna, özel bakım yapıp yapamayacağınıza, karbondioksit sistemi kurup kuramayacağınıza vs bakıp bunların sonucuna göre kendiniz seçim yapın derim. Daha önceden bitkili akvaryum tecrübeniz yoksa bakımı kolay türlerden başlayıp zamanla kendiniz karar verin.

- Karideslerle her balık yaşamazmış diye araştırdım, av ile avcı aynı yerde olmuyor : Karideslerle beraber bir çok balık türü yaşar ama yavru alıp karideslerinizi çoğaltamazsınız. En küçük balık bile yavru karidesi yer. Çoğaltabilmeniz için epey sık bir bitki örtüsü olması gerekir. Bu nedenle amacınız karidesleri çoğaltmak ise en azından başlangıçta akvaryumunuza balık koymadan bir süre denemenizi öneririm.

- Hangi kumdan alayım ne kadar alayım : Ben hagen kum kullanıyorum. Karidesler hagen kum üstünde kendilerini belli ediyorlar, renkleri de daha güzel ortaya çıkıyor. Kum kalınlığı 4-5 cm kadar var. Genelde de bitkili akvaryumlar için 4-5 cm'den az olmasın diyorlar.

Ben salyangoz beslemediğim için bu konuda bir yorum yapamıyorum...

Ben de bu hobide çok yeni sayılırım. 1 yıldır ciddi anlamda uğraşıyorum ve bu 1 yılda epey balık türü besledim. Hala en sevdiğim balık türü ya da gerçekte nasıl bir akvaryum istiyorum bilmiyorum, çünkü kafamdaki bir şeyi kurunca bir süre sonra onu da değiştirmek istiyorum...[EDIT]fkmetu,2021-10-30 00:41:56[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.