ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alikoc6868
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ocak 2008 15:55
Son Ziyaret:
28 Temmuz 2017 17:11
Toplam Mesaj:
53 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ali kocalar
Doğum Tarihi:
10 Şubat 1968
Yaş:
56
İl:
Eskisehir
Meslek:
memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ali-1968
O RH(+) ESKİŞEHİR

SON 10 MESAJI

Discus ve cüce vatoz
Şu anda bende 9-10cm. civarında 3 adet blue diament ve 1erkek ve 1 dişi damızlık cüce vatozum  var. Cüce vatozlardan çok rahat yavru alıyorum ama yumurtadayken erkekle birlikte başka bir tanka ayırıyorum. Yoksa yavrular yumurtadan çıktığı gibi yuvadan kaçarsa discuslar hemen yiyiyorlar.
Yalnız şu sorun var. Cüce vatozlar yumurta dökeceği zaman erkek ve dişi çok hareketli oluyor. Erkek dişiyi yuvaya sokmak için devamlı dişiyi kovalıyor. Buda çok ani ve süratli hareketlerle oluyor. Yani discuslara çarpıp onlara zarar verebiliyor. Bende damızlık 2 dişi cüce vatoz vardı bu yüzden birisini arkadaşıma verdim.
NOT: Haşlanmış ıspanağı ince ince doğrayıp attığımda cüce vatozlardan çok discuslarım yiyiyor.
cüce vatoz yumurta ve yavruların gelişimi (fotoğraf)
[QUOTE=NY753]Ali bey harika bende hep merak ediyordum , MAAŞALLAH diyelım, ne şartlar gerekli vatozun üremesi için ?
  Ben makale ve yazılardan çok deneyimlere önem veriyorum , makale yazılanlar genelde balıkların kendi ortamları ve labaratuar ortamlarından derlenen şeyler . Evde hobicinin deneyimleri daha mantıklı geliyor , saygılarımla.
[/QUOTE]
 
Öncelikle bende size teşekkür ederim.
İnanın üretmek için bir çaba harcamadım. Ama şöyle söyleyebilirimki, Benim akvaryumumda su sıcaklığı 26-27 derece. Erkek vatozun ilk önce yuvasını beğenmesi ve orayı sahiplenmesi gerekiyor.  Bundan sonrası zaten kendi kendine gelişiyor. Şu anda yine 1 haftalık yeni yavrularım bile oldu. Bu benim bu çiftten aldığım 6. yavrular
20-30 günde bir erkek, dişiyi devamlı kovalayıp yuvaya sokmaya çalışıyor ve orada yumurtlamasına yardımcı oluyor. Dişi yumurtladıktan sonrada erkek yuvada yumurtaların başından  ayrılmadan nöbet  tutuyor.


[QUOTE=unotim123]Gayet güzel çekimler olmuş,elinize sağlık.[/QUOTE]
Teşekkür ederim. Tebessüm
 


[QUOTE=oğuzhan bey]Hayırlı olsun ben vatozu yaşatamıyorumkide üresin.Üzgün[/QUOTE]
Ben vatozlarıma haftada 2-3 kez dilimlenmiş halde salatalık veriyorum. İnanın çok da çabuk gelişiyorlar. Hatta yavrulara bile salatalık veriyorum. Çokda severek yiyiyorlar.Göz%20Kirpma


[QUOTE=cihan123]Arkadaşlar benim bi tane normal vatozum var yanına 1e 2d cüce vatoz alıcam bi sorun olurmu.Salıklı balıklar[/QUOTE]
 
Ben abime benim yavru cüce vatozlarımdan verdim. Abimin akvaryumunda çok sayıda japon balığı ve 2 adet yetişkin vatoz var. Bunların yanında çok sağlıklı olarak 1 aydır büyüyorlar.


[QUOTE=akt1982]Merhaba bende 2 adet (1e 1d) 8 cm civarında cüce vatoz var üreme aşamasına geldiklerini veya ne zaman yavru alabileceğim konusunda deneyimli arkadaşlardan bilgileri ve tecrübeleri ile bana yardımcı olmalarını istiyorum. Cevap verirseniz ve bildiklerinizi paylaşırsanız çok memnun kalacağım. Herkese sağlıklı ve iyi balıklardilerim.[/QUOTE]
 
Benim gözlemlerime göre size şunu söyleyebilirim. Dişi cüce vatozun ilk önce karnı gözle net şekilde görülecek halde epey şişkin hale geliyor ve karnı hafif kızarıyor.Benim akvaryumun su sıcaklığı devamlı 26-27 derecede duruyor. Eğer erkek, dişinin yuvasının yanına geldiğinde çıkıp dişiyi  kovalayıp yuvaya sokmaya çalışıyorsa her an yumurta alabilirsiniz demektir.
cüce vatoz yumurta ve yavruların gelişimi (fotoğraf)
Akvaryumumdaki bir çift vatozumun yumurtalarını ve 25 günlük gelişimini fotoğrafladım. Bunları sizlerle paylaşmak istedim.
Anne ve baba vatozum. Baba gemi enkazının içinde, yumurtaları bekliyor. Bir kısım yumurta nasıl olduysa yuvanın dışında buldum.Bende başka bir yere ayırdım. Burada onları fotoğraflama şansım oldu.
Yumurtadan ilk çıktığı an.
bir günlük hali
3. ve 4. gün
6. günden sonrası
 
Bu fotoğraflarıda 1 saat önce çektim. Yaklaşık 25 günlük oldular
 
 
 
 
 
 
 
 
 
alikoc68682011-01-12 15:44:06
Discus ve sarıprenses
Bilgilendirmenizden dolayı teşekkür ederim. Discuslara elveda diyeceğim o zaman (:
Discus ve sarıprenses
Selam arkadaşlar
Akvaryumumda sarıprenses beslemeye başladım. Bir arkadaşımda bana 4 adet discus hediye edecek.Sarıprenseslerimide hiç kıyamıyorum. Benimde yeni akvaryum kurma şansım yok. Bunların bereber yaşama ihtimali varmı acaba? Birbirlerine zarar verirlermi?
Akvaryumumda 7 adet s.p. var. Akvaryumun ebatıda yaklaşık 80x40x40 ebatında.  
Şimdiden teşekkür ederim.
CÜCE VATOZ
[QUOTE=semihserkan2010]

Damızlıklar yumurtladı cok şirinler yavrular için bundan sonra ne yapmalıyım.

[/QUOTE]
Ben ayrı bir tanka, ana akvaryumdan aldığım suyu doldurup, cücüe vatozun yumurtalarıyla birlikte baba vatozla birlikte ayırdım. Şu anda yaklaşık40-50 civarı yavru cüce vatozum oldu. Baba vatozu yavrular çıkınca 7-10 gün sonra tekrar ana tanka geri koydum.  Bundan önceki yavruları ayırmadığım için sarı prenseslerim hepsini yemişti. Hastaalikoc68682010-10-21 20:46:12
cüce vatoz
[QUOTE=alicantrz] Karma bir malawi akvaryumda siyah cüce vatoz beslıyorum daha yavru 4 cm.Yem atıyorum vatoz için ama diyer balıklar yiyor.Bitki tutucağıyla diyer balıkları bir tarafa çekip yanı korkutup vatozuma seranin wels-chips yemini veriyorum ama bunu haftada 1 yatıyorum 1 saat falan üstünde duruyor.Bende hep tetikteyim tabi diyer balıkların yememesi için.Bu sorunu nasıl halledebiliriz lütfen yardim edin.Sikkin

Saygılar.
[/QUOTE]
Bende sarı prenses akvaryumunu kuralı yaklaşık 6 ay oldu. 2 adet cüce vatoz (1 erkek ve 1 dişi) ve 7 adet s.p var. Ben yemlerken cüce vatozlar için extra salatalık atıyorum. S.p yemlerinide biraz fazla atıyorum ki artanınıda gece cüce vatozlarım yiyiyorlar. Hatta şu anda cüce vatozlarımdan yavru bile aldım. İlk yavrularımı akvaryumdan çıkarmadım yavrular yuvasından çıkınca sarı prensesler hepsini yedi. Şimdi cüce vatozumun yumurtlamasından sonra ayrı bir tanka babasıyla birlikte ayırdım. Yavrular çıkınca bir hafta sonra babayı tekrar ana tanka geri koydum. Çünkü baba vatoz yavruların yanından hiç ayrılmıyor ve hiç yem yemiyordu. Şu anda yaklaşık 1cm. civarında yaklaşık 40-50 adet cücüe vatoz yavrularım oldu. 
Ancistrus sp.(Cüce Vatoz)
Bu güzel çalışma için size çok teşekkür ederim.
Size bir şey soracağım. Cüce vatoz yumurtladıktan sonra yumurtaları yuvasıyla birlikte, bol  oksijenli başka bir akvaryuma alsak, yavrular çıkarmı acaba..
Ben japon yumurtalarından bu şekilde yavru alıyorumda. Aynı şekilde cüce vatozlardada uygulayabilirmiyim.   
Elma salyangozu yumurtası ve yavruları (Fotoğraflı
[QUOTE=antalyasupireci]Ben 8 kez yumurta aldım ama hiç çıkartamadım sinirlendim 10 tl ye sattım alan kişi 10 güne almışMutsuz[/QUOTE]
 
Elma salyangozları2-3 hafta sonra çıkmaya başlıyor. Biraz sabırlı olmak  ve beklemek gerekiyor.Göz%20Kirpma

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.