120 60 60 cm ölçülerindeki akvaryumum


yunus emre sücü

Açıklama

Akvaryumdanherhangi bi bölge taklitler edilmeye çalışılmadı tamamen doğaçlama Demasoni yavrularının minik yavrularını taşlar arasında salıp izlemek mükemmel bir keyif 😉Yarışmacı arkadaşlara başarılar

Katılım Tarihi: 03 Eylül 2016

Bu katılım 621 oy almıştır.
 

Yorumlar

Gokay YAGAR - 29 Eylül 2016 23:15

Biyotop kavramına her ne kadar uymasa da güzel bir tank kurmussunuz. Tankda farklı bölgelerde yaşayan türler olduğundan puanlamada orta sıralarda idiniz benim listemde.hem malawi hem tropheus mevcut , Sadece Demasoniler olsa idi söylenecek söz kalmazdı. Tekrar tebrik ederim...

Gökay YAĞAR

yusufelim088 - 29 Eylül 2016 23:19

Gökay bey yorumunuza harfiyen katılıyorum inanın bende diyorum tek tür yapacam akvaryumun karşısına geçiyorum hangisini çıkarayım diye ama bir türlü kıyıp karar veremiyorum sonra onları izlerken bi bakmışım vaz geçmişim böyle yani :) yorumunuz için teşekkür ederim

yunus emre sücü

bjkalley - 29 Eylül 2016 23:31

Biyotopun ne kadar içerisine girersek o kadar iş karmaşıklaşıyor. Tropheus ile beraber leptosoma bakmaktansa, pseudotropheus demasoni bakmak bence biyotopa daha uygun. Demasoni ve trpğheus birlikteliği benim gözümde tankın değerinden çok fazla bir şey götürmüyor. İri kaya olmaması, kumda yükselti azlığı ve yüksek canlı yoğunluğu beni daha rahatsız etse de güzel bir tank. Yine de ilk üçte olmasını beklemiyordum.

Refet Ali YALÇIN

yusufelim088 - 29 Eylül 2016 23:34

Haklısınız ama ordan görünmeyen bişey kumun kalınlığı yaklaşık 10 cm 60 veya 70 kg kadar mercan kırığı kum var akvaryumda 0 numara ile 6 numara arası

yunus emre sücü

ShotokaN - 30 Eylül 2016 00:19

Tebrik ederim Yunus Emre bey.

Doğan USLU

yusufelim088 - 30 Eylül 2016 00:21

Teşekkür ederim

yunus emre sücü

capo di capi - 30 Eylül 2016 04:22

Canlıların çoğu kusurlu.. Güzel bir biyotopun önemli şartlarından birisi de canlı yükü ve kalitesidir. Bunların ikisi de yok. Kötü bir akvaryum değil ama derece alacak kadar iyi de olduğunu düşünmüyorum. Tabi zevk meselesi.. tebrik ederim.

Bu arada , kumdaki yükseltiden kasıt , dizayndaki kum yükseltisi , dalgası , kümesi , taşların arasındaki dolgunluğu ve akvaryumun arkasına doğru artan eğride olmasıdır.. Kum fazlalığı ve derinliği ile karıştırdınız sanırım.

Muhammet Saylavcı

yusufelim088 - 30 Eylül 2016 07:57

Canlıların çoğu kusurlu derken uyum için mi dediniz yoksa türünün kötü balıklarımı demek istediniz?

yunus emre sücü

bilentungul - 30 Eylül 2016 09:14

İlk ikinin amazon olması sonrası üçüncü katılımın farklı bir yerin kazanmasına sevindim. Diğer ilk iki katılım gibi akvaryumla ilgili detaylı bilgi verilmemiş. Tasarım olarak bir odak noktası seçilmediği için insan içerisinde bir karmaşıklığa yol açıyor. Tebrik ederim Yunus bey, ileride daha farklı tasarımlarla geleceğinize eminim.

BİLEN TUNGUL

yusufelim088 - 30 Eylül 2016 10:04

Teşekkür Ederim zaten açıklamada yaptığım gibi herhangi bi yeri taklit etmedim tamamen doğaçlama şöyle bişey var eminim biotop akvaryumlardan daha çok rahat ediyor balıklar akvaryumda ki söyle bişey var kolay kolay balıklara elllemem demasoniler kendileri akvaryuma salar yavruları kendileri bakar minik taşlarının arasında bir sürü minik yavrular var elbette eleştirlerin hepsi haklı akvaryumda balık sayısı çok fazla demasoniler sürekli yavruluyor ki şuan bile en az 6 7 tanesinin ağzı dolu

yunus emre sücü

Mikail Erdoğan - 30 Eylül 2016 10:05

Tebrik ederim. Görsel olarak oldukça başarılı bir tank. Türler konusunda bende tek tür olması daha güzel olurdu diye düşünüyorum.

Mikail ERDOĞAN

yusufelim088 - 30 Eylül 2016 10:13

Teşekkür Ederim mikail bey o konuda kesinlikle haklısınız ilerleyen zamanlarda :)

yunus emre sücü

-doctore- - 30 Eylül 2016 10:24

Karşıdan bakıldığında resif akvaryumu gibi bir renk cümbüşü görünüyor. Biyotop olarak pek geçerli mi bilmiyorum ama izlemesi keyifli bir tank olsa gerek. Tebrik ederim.

Muhammed YILDIZ

yusufelim088 - 30 Eylül 2016 12:17

Teşekkürler Muhammed bey

yunus emre sücü

YORUM YAZIN

İpucu: Sol sağ tuşlarını kullanarak, önceki ve sonraki katılımları görebilirsiniz. Fotoğrafların soluna ve sağına tıklayarak önceki ve sonraki fotoğrafı görebilirsiniz.

Yarışmaya katılmak için üye olmanız gerekmektedir.

İlk 3'e giren katılımlara plaket ve Aquaforest su düzenleyici, bakteri kültürü veya NEWA Anti-Nitrat

1. Yarışmaya katıldığınız canlının kendi canlınız, akvaryumun kendi akvaryumunuz olması gerekmektedir. Aynı zamanda gönderdiğiniz fotoğrafların da size ait olması gerekmektedir. Örneğin satın aldığınız bir balığın eski sahibinin çektiği fotoğrafla yarışmaya katılamazsınız.
2. Her kategoriye en çok 1 katılımda bulunabilirsiniz.
3. Derece alındığında veya yönetim tarafından gerek görüldüğünde katılımın katılımcıya ait olduğunun kanıtlanması istenecektir. İleride canlıyı satma, kaybetme gibi ihtimallere karşı katılımcının; balığın önüne el yazısıyla ismini yazdığı bir kağıtla beraber balığın fotoğrafını çekmesini öneririz.
4. Katılım yapıldıktan sonra üye talebi üzerine katılımın silinmesi veya fotoğrafın farklı bir fotoğrafla değiştirilmesi talebine yönetim karar verir.
5. Daha önce yarışmaya katılmış ve birinci olmamamış bir akvaryum veya canlı tekrar yarışmaya katılabilir.
6. Daha önce yarışmaya katılmış ve birinci olmuş bir akvaryum tasarımı aynı tasarım ile yarışmaya katılamaz. İlkini andırmayacak tasarım ile tekrar katılabilir.
7. Yarışma oylamaları; üyeliğini cep telefonunu onaylatmış ve sitemizde paylaşım yapan forum üyeleri, forum özel üyeleri, kıdemli akvaristler ve yönetici üyelerin oyları ile seçilmektedir.
8. Forum üyelerinin oyları 1, özel üyelerin ve yöneticilerin 3, kıdemli akvaristlerin 5, jürilerin oyları ise 20 ile çarpılmaktadır. Örneğin özel üyenin pusulasındaki birinci katılıma, 10 puan değil 30 puan eklenir. Bir üye birden çok kategoriye dahilse en çok katsayısı olan değer hesaba katılır.
9. Puan eşitliği durumunda önce katılan yarışmacı avantajlı olur.
10. Katılımlar her ayın 1'inde başlar, 21'inde saat 23:59'da biter. Oylama ise; 22'sinde başlar, 30'unda saat 23:00'da biter. Sonuçlar oylamanın bitmesinin ardından duyrulur.
11. Sonuçlar duyurulana kadar balığın kimin olduğu ve katılımın o ana kadar aldığı oy görünmez.
12. Oylama gizlidir, verilen oylar diğer üyeler tarafından görülemez.
13. Akvaryum kategorisinde akvaryumun en az bir genel görünümü olması zorunludur.
14. Yarışmaya en çok 3 fotoğraf eklenebilir ancak 1 veya 2 fotoğrafla da katılınabilir.
15. Canlı kategorisindeki katılımlara bir canlı katılabilir ve tüm fotoğrafların aynı canlıyı içermesi gerekmektedir. Koloni katılamaz. Örneğin sarı prenses kolonisinin erkeğinin ayrı, dişisinin ayrı fotoğrafı ile aynı yarışmaya katılınamaz. Aynı karede birden çok balık bulunabilir, hatta ağız ağıza kavga eden, yumurtlayan, yavrusuna bakan yani birbiriyle ilişki içindeki canlıları içeren fotoğraflar etkileyici bile olacaktır ancak yarışmaya katılan asıl canlı her fotoğrafta bulunmalıdır.
16. Yarışmada Photoshop gibi çekim sonrası müdahale programlarının kullanımı serbesttir ancak balığın dış görünüşüne, vücut yapısına müdahale (yırtık yüzgeç rötüşü, yara kapatma vb.) yasaktır.
17. Yarışmaya katılan fotoğraflar forumlarda kullanılabilir ancak yarışma sonuçlanmamışsa o fotoğrafın paylaşıldığı konuda yarışmada yarıştığı söylenemez, ima edilemez, üyelerden oy istenemez.
18. Profesyonel olarak akvaryum canlısı ticareti yapan üyeler yarışmaya katılamazlar.
Ödüller 3'er yarışmalık gruplar halinde gönderilir. Örneğin ocak, şubat ve martın kazananlarının ödül ve plakerleri nisan ayı içerisinde kargolanır.

Jürilerimiz
Serkan ÇETİNKOL (serkan_cetinkol)
Tarık BAKICI (nikon_)
Ufuk UÇAR (u.uçar)
Ömer KAYA (omardaing)
Batuhan BAYRAM (batuhanbayram)
Mustafa ERDOĞAR (mustafaerdogar)
Ebubekir ATAR (Ebubekir ATAR)
Uğur Ruşen DOĞAN (BiotopeDogan)
Engin SAĞLAM (ENGİN06)

Jüriler, foruma üyelik tarihlerine göre sıralanmıştır.