ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tilapia
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
14 Mayıs 2012 00:23
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mehmet ali sapan
Doğum Tarihi:
21 Mart 1989
İl:
Hatay
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Joker,Midas,Fh,Yeşil Teksas
SON 10 MESAJI
720 Litrelik Yeni Yaptıracağım Tank
[QUOTE=Tamer Şehitoğlu]Yardımcı oldunuz teşekkür ederim de kayıt ile kuşağın farkı nedir onu anlamadım.[/QUOTE]
[QUOTE=Tamer Şehitoğlu]Yardımcı oldunuz teşekkür ederim de kayıt ile kuşağın farkı nedir onu anlamadım.[/QUOTE]
Şimdi kayıt ve kuşağın farkı diyelim akvaryum 150 cmlik suyla dolduğunda kayıt ve kuşak yoksa cam tam ora yerden dışarı doğru esneme yapar ayni bir göbek gibi bildiğiniz gibi camlar fazla esnemez eğer çok esnerse çatlar işte kuşak esnememesi içindir dayanıklılığını arttırmak için kayıtta camların silikonlardan ayrılmaması için.
[QUOTE=Tamer Şehitoğlu]Arkadaşlar tamperli cam ne demek?Bir de kayıt ne demek kuşak ne demek?[/QUOTE]
[QUOTE=Tamer Şehitoğlu]Arkadaşlar tamperli cam ne demek?Bir de kayıt ne demek kuşak ne demek?[/QUOTE]
Merhaba kardeşim seni bildiğim kadar aydınlatayım temperli cam havalı camdır yani bu camlar ısıtıldığında ısı en yüksek dereceye geldiğinde cam hava alır genelde arabalardaki camlar temperlidir cam daha sağlam olur ve patladığında tuzla buz olacak bir camdır.
Kayıt ve kuşağa gelince onlar da bildiğin çıtadır ama camdan tabi akvaryumun dayanıklılığını arttırmak için kullanılır özellikle hacimli akvaryumlarda umarım yardımcı olmuşumdur.
[QUOTE=king rap] Ölçüler tek kelime ile harkulade:) 12 mm yeterli diye düşünüyorum benim tankta 150cm'lik 8mm cam kalınlığı, kayıt kuşaklı ve şükür hiçbir sıkıntı yok,ayrıca tebrik ederim bilinçli bir karar vermişsiniz amerikanlar için büyük ölçülü tank düşünen hobicilere ihtiyacımız var,umarım biran önce bu muhteşem tank yapılır ve ufaklıklarda hızla büyürler:)[/QUOTE]
[QUOTE=akvaryumistxxxx] http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/hacim.asp bu linke tıkla ve hesaplamalarını yap derim.
[/QUOTE]
tilapia 2012-04-14 19:32:45
[QUOTE=king rap] Ölçüler tek kelime ile harkulade:) 12 mm yeterli diye düşünüyorum benim tankta 150cm'lik 8mm cam kalınlığı, kayıt kuşaklı ve şükür hiçbir sıkıntı yok,ayrıca tebrik ederim bilinçli bir karar vermişsiniz amerikanlar için büyük ölçülü tank düşünen hobicilere ihtiyacımız var,umarım biran önce bu muhteşem tank yapılır ve ufaklıklarda hızla büyürler:)[/QUOTE]
Öneriniz için çok teşekkür ederim bende aynen sizin dediğiniz gibi hem balıkların rahat olması hem de görsel açıdan da muhteşem olması ve büyük akvaryumlarda su değerleri daha kolay sağlanıyor ve korunuyor.Akvaryum yapımında fotoğrafları paylaşacam sizlerle :)
[QUOTE=akvaryumistxxxx] http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/hacim.asp bu linke tıkla ve hesaplamalarını yap derim.
saygılar

10 mm yeterli olacaktır.
Yorumun için teşekkür ederim arkadaşım ama 10mm yi sorduk bizler de ama biraz sıkıntılı olabilir dediler ev ortamında olacağı için güvenlik açısından 12mm daha çok tercihimde ve dediğiniz linkten baktım 10mm için güvenlik faktörü 2.5 ama en az güvenlik faktörü bence 4 olması lazım yani 12mm yine de teşekkürler.
150 litrede amerikan karma cikletlerim
[QUOTE=sezerdmn] Çok radikal gelebilir ama en beğendiğin flowerhornu seç ve tek bak alacağın keyif bu balıklarla yapacağın karmadan daha fazla olur. Bunların herbirinden bir tane bile bıraksan tahminim en sona flowerhorn kalır
[/QUOTE]
[QUOTE=sezerdmn] Çok radikal gelebilir ama en beğendiğin flowerhornu seç ve tek bak alacağın keyif bu balıklarla yapacağın karmadan daha fazla olur. Bunların herbirinden bir tane bile bıraksan tahminim en sona flowerhorn kalır

Teşekkür ederim yanıtınız için ama tek bakacaksam eğer joker'i seçerdim hem fh gibi hibrit değil hem dışarıyla ve sahibiyle çok iç içe bir balık zevki diğerlerinden fazla olur.
tilapia 2012-04-14 17:32:17
Merhaba değerli arkadaşlar 200*60*60(h) 720 litrelik bir akvaryum yaptırmayı düşünüyorum.Cam kalınlığını da 12mm düşünüyorum 10 mm az olur ve pek sağlam olmaz dediler bende 12mm yaptırmayı düşünüyorum ve şuan 7-8 cm boyundaki amerikan ciklerim için hem yer sıkıntısı olmuyacak hemde 2 metrelik akvaryumda göz zevki şahane olucak ben yine de sizlere sormak istedim sizce 12 mm yeterli olur mu ve ölçüler iyi mi? Şimdiden teşekkürler.
150 litrede amerikan cikletlerim
Haklısınız bence de bu konularda ama yine de sadece insanların bu kadar büyütmesi ve imkansız görmesine benim kastım yani 2 balığın çiftleşmesiyle olan balıklar bunlar sonuçta bende yapmak isterim tabi başarabilirsem zaten 6 joker kalmayacak şuan boyları 5 cm civarı eş tuttuklarında onları akvaryumda tek bırakacağım ve daha büyük akvaryum alacağım midaslar içinde aynı 3 adet var eş tuttuklarında diğerlerini isteyen arkadaşlarıma vereceğim ve tek beslemelerini tavsiye edeceğim ve hacimli akvaryumu olan arkadaşlarıma vereceğim belki başarabilirim yavru almak gerçekten beni çok sevindirir.Özellikle papağan için midasların kullanılması ve onların azalması beni çok üzüyor o türü kendi çapımda çoğaltmak isterim teşekkürler.
Bu balığın ismini bilen var mı?
Arkadaşlar hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum tilapia dediğiniz buttikoferi(joker) değil heralde peki bu akvaryum balığımı çünkü kendinden büyük yeşil teksasıma bile kafa tutuyor
150 litrede amerikan cikletlerim
Teşekkür ediyorum öncelikle ama sonuç olarak bu türler gökten düşmüyor değil mi? Mesela dişi ve erkek joker aynı akvaryumda olmadan üretilemezler değil mi yada fh, midas gibi türler siz tek besliyorum dediniz çift olarak beslemek mümkün değil mi yavru almak çok güzel bir duygu olur bence hem midas gibi hibrit yapılan papağan dedikleri hibrit cikletler var. Midaslar git gide azalıyor bu da beni çok üzüyor.
Ben almadım kardeşim hediye geldi veren de bilmiyormuş adını 10 santimden fazla boyu bende anlayamadım önerin için teşekkürler.
Ben almadım kardeşim hediye geldi veren de bilmiyormuş adını 10 santimden fazla boyu bende anlayamadım önerin için teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar 2 gün önce bana gelen bu balığın türünü hala öğrenemedim.Tanıdık bir akvaryumcuya gösterdim dovii'nin dişisi olabilir dedi ama ben yine de sizlere sormak istedim cep telefonuyla çektiğim için fotoğraflar biraz kötü çıktı ama ismini bilen varsa yazmasını rica ediyorum.Şimdiden çok teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar 2 gün önce bana gelen bu balığın türünü hala öğrenemedim.Tanıdık bir akvaryumcuya gösterdim dovii'nin dişisi olabilir dedi ama ben yine de sizlere sormak istedim cep telefonuyla çektiğim için fotoğraflar biraz kötü çıktı ama ismini bilen varsa yazmasını rica ediyorum.Şimdiden çok teşekkürler.
SON MESAJLAR
- Saulosilerin Yanına Hangi Alg Yiyiciler? K0L0Ni, 09:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kapsül Gübre ? Aguamentist, 09:57
Taban ve Gübreleme - Hobiye Geri Dönüş Aguamentist, 09:53
Yeni Üye Forumu - 200 Litre Kurulum Başlangıcı AmatorCichlidci, 09:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 9 Ph Vatoz Ve Çöpçü scorpion26, 09:31
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Kurulumu İçin Fikir Önerisi AtlasPoyraz, 09:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Malawi Kum Hk. dimbeleth, 09:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Şelale Filtre Samnastrp, 08:23
Yeni Üye Forumu - Sakal Yosunu İstilası fatisso12, 08:11
Yosun - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin AtlasPoyraz, 07:23
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 2 Odalı Mini Sump Dizilimi K0L0Ni, 00:26
Yeni Üye Forumu - Japon Balıklarım Filtrenin Altına Saklanıyor Taha Yanık, 23:25
Yeni Üye Forumu - Melek Balığı Yavruları Ölüyor emin ziya, 22:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryuma Dışarıdan Bitki Eklemek GhostKoi, 22:18
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Karma Canlı Doğuran Tankı Hk. Cyber_Scout, 21:09
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Zebra Balığım Fazla İrileşti eackgzz, 20:37
Hastalıklar ve İlaçlar - Multi Tankım - 0dan Tanganyika İnci Kefali, 20:25
Akvaryum Tanıtımı - 08-11 Ekim 2025 11. Uluslararası Evcil Hayvan Ürünleri Fuarı Cyber_Scout, 20:17
Akvaryum Dünyasından Haberler - Pleksi Kopuyor 😔 Fikirlerini Bekliyorum Cyber_Scout, 19:23
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bitkili Akvaryumu Tanıtımı mrrking, 18:38
Akvaryum Tanıtımı - 60 Gündür Şişkin Olan Molly Balığım Hamile Mi? Cyber_Scout, 18:33
Yeni Üye Forumu - Akvaryuma Aktif Karbon Dağıldı YunusEmreHan, 18:29
Yeni Üye Forumu - 3x30x30x30 Yeni Betta Akvaryumlarım mrrking, 18:26
Akvaryum Tanıtımı - Oscar Balığı Rengi Hakkında K0L0Ni, 17:19
Yeni Üye Forumu - Lepistes Türü Oluşturma Günlüğü GhostKoi, 15:52
Yeni Üye Forumu - Neon Tetra Yumurtası Samnastrp, 12:20
Hastalıklar ve İlaçlar - Tetra Yumurta Alımı Cyber_Scout, 11:58
Yeni Üye Forumu - 75 Litre Bitkili Akvaryum T3kniker, 11:56
Akvaryum Tanıtımı - 300 Lt Akvaryum Kurulumu MehmetKaan, 11:43
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Ulaşılmayan Bölgelerde Yosun Searlas, 11:08
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Balığı & Sera Baktopur Snnberber, 09:53
Hastalıklar ve İlaçlar - Makro Alg Buraks27, 08:52
Deniz Canlıları - Taşınmada Oluşan Köşe Çatlak Neothauma, 08:17
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Anubias Kesimi Tuna2002, 03:08
Bitki Türleri ve Bakımı - İlk Akvaryum [walstad] Bare, 02:38
Akvaryum Tanıtımı - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları Aguamentist, 02:20
Akvaryum Dünyasından Haberler - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tata, 00:44
Güney Amerikan Cichlidleri - Turba Bataklığı Biyotopu, Danau Sentarum eackgzz, 00:19
Akvaryum Tanıtımı - Hızlı Büyüyen Myriophyllum Elatinoides UygarBey, 00:09
Yeni Üye Forumu - Otomatik Su Değiştirme Sistemi mrrking, 23:35
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Lepistesime Ne Oldu ? furkanoncel, 22:27
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Aydınlatması Renk Önerisi SadeceAkvarist, 21:59
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Safkan Velifera Ramazan Güleç, 21:43
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Bitkili Akvaryum ahmetfiratozkaya, 21:21
Yeni Üye Forumu - Albimarginata Ve Vaillanti Cyber_Scout, 19:31
Akvaryum Tanıtımı - Bitkisiz Lepistes Akvaryumu Konusu Samnastrp, 19:25
Yeni Üye Forumu - 30 Küp Low Tech Sirri42, 19:14
Akvaryum Tanıtımı - İç Filtreye Pipo Filtre Takılabilir Mi ? Mstfnr123., 16:26
Yeni Üye Forumu - 30.lt Bitkili Lepistes Tayfun10, 16:04
Akvaryum Tanıtımı - Kediler Ve Akvaryum AtaDemirci, 15:36
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Green Laser Ve Weıtzmanı Dişi Arıyorum Corydoras.gram 09:55
- Corydoras Melanistius Arıyorum🕶🕶🕶 Corydoras.gram 09:55
- Hobiye Son. Malzemelerimi Satıyorum. Güncellendi. osmandbnl 09:54
- Özel Tür Japon Blue - Son 10 Çift osmandbnl 09:54
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:53
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 09:51
- Akvaryum Filtre Ve Isıtıcılar Eheim - Aquel Şahinöztürk 09:51
- 3 Erkek Saulosi Emirk 09:48
- Sağlıklı Akvaryum Bitkileri İsteyenler... ufukkisikk 09:36
- Canlı Yem Grindal Set AtlasPoyraz 09:36
- Taeniacara Candidi Ve Triple Red German Bred AtlasPoyraz 09:36
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 08:57
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 08:57
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai Corydoras nikon_ 08:57
- Mobilyalı İthal Akvaryum 80 Cm X50 FrkMbuna 08:56
- Yavru Veren Çiftler + Sarı Prenses Genç Koloni FrkMbuna 08:56
- Karışık Tetra Türleri knn38 08:33
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 08:26
- Rasbora Arıyorum Miller 08:26
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 08:04
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 08:04
- Karides , Salyangoz ,çöpçü gyunda 08:04
- Kampanyalı Paket Bitkiler-ücretsiz Kargo Öğretmen Ali 08:03
- 80x40 Masif Akvaryum Sehpasi Sozriko 07:31
- Koleksiyon Luk Endler Ve Guppy Varyeteleri Lotus88 06:35
- Canlı Yem Ceşitleri Lotus88 06:35
- Sessiz Motorlu Akvaryum Ers1905 06:22
- 60×40×40h Akvaryum Searlas 06:15
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 06:04
- Bitki Çeşitleri emreemin 06:04
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 06:04
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 06:04
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 06:04
- 4 Adet Crossocheilus Siamensis (sae) -satılık mcdoglos 02:08
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 00:42
- Akvaryum 30*30 metsi 00:42
- Apistogramma German Bred Triple Red Samoo 00:26
- Çeşit Çeşit Kusursuz Akvaryum Malzemesi Samoo 00:26
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 00:19
- Kardinal Tetra Arıyorum. mrhllunl 00:19
- Apistogramma, Gurami Ve Kardinal Tetra Arıyorum. mrhllunl 00:19
- Aquaclear 30 Şelale Filtre blenny 00:10
- L. Curviceps Ve L. Dorsigera Arıyorum blenny 00:10
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 23:55
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 23:55
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 23:52
- !!!elma Salyangozunda Sezon Kampanyası!!!! GOLDFISH 23:52
- Severum, Geophagus, Guianacara djally 23:24
- Makarna Kayası TurX 23:08
- Dişi Ramirezi (german Blue) TurX 23:08
KULLANICILAR
- 58 Online Kullanıcı, 33 Üye
Online Kullanıcılar
Orhan76,
osmang,
Bettagram,
EKAR,
Dumbbell,
chapi,
scorpion26,
emrbrcn,
wasmannia,
koagulant,
ciways,
osmandbnl,
Mikail Erdoğan,
aupqua,
ufukkisikk,
cetinc,
MiSoSiKiaN,
Sadel,
ardaagnaday,
ulutasatilla,
macagil,
AtlasPoyraz,
ArifhbsAquatics,
egijfz,
dimbeleth,
seo_mhMt,
UmutHalac,
Buraks27,
TSevil,
MEOzbay,
irfanku,
Akvarist Hoca,
emin ziya,
İnci Kefali,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.