ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ismailondes
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
54
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
14 Nisan 2022 12:27
Toplam Mesaj:
64 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
İMZA
İsmail Öndeş
200x50x50 Hobi Tankı (Discus, Neon Tetra)
50x60x50 Üretim Tankı (Discus)
SON 10 MESAJI
3 Boyutlu Sump Bölmeli Discus Akvaryum Projesi
[QUOTE=renoibo]Selam sketchup yeni ogrendigimden kendi sahne dongusu yaratabiliyorsun ayrica cekip ugrasmaman adina daha guzel goruntu yakin ic dis yaklasabiliyorsun .
Birkac proje blogumda bulunuyor orneksel olceklendirmelerde acemicede olsa detayli oldugu ve kolayligi hosuma giden program.
Eline saglik guzel olabilir.[:iyi:]
[/QUOTE]
Evet İbrahim hocam; bir daha ki sefere kamera döngü özellikleriyle kullanacağım.. ;)
[QUOTE=Nafi40]Beceremem falan diye dış filtre almayı düşünüyodum.Şuan çok pis gaza geldim😁😁
Filtrasyon malzemesi:bioball,karbon sünger,biyolojik sünger,aktif karbon,lavtaşı (belki),diatomitli kedi kumu ve elyaf düşünüyorum.Eksik ya da fazla gördüğünüz bişey var mı??[/QUOTE]
Purigen de ekle. ;)
[QUOTE=renoibo]Selam sketchup yeni ogrendigimden kendi sahne dongusu yaratabiliyorsun ayrica cekip ugrasmaman adina daha guzel goruntu yakin ic dis yaklasabiliyorsun .
Birkac proje blogumda bulunuyor orneksel olceklendirmelerde acemicede olsa detayli oldugu ve kolayligi hosuma giden program.
Eline saglik guzel olabilir.[:iyi:]
[/QUOTE]
Evet İbrahim hocam; bir daha ki sefere kamera döngü özellikleriyle kullanacağım.. ;)
[QUOTE=Nafi40]Beceremem falan diye dış filtre almayı düşünüyodum.Şuan çok pis gaza geldim😁😁
Filtrasyon malzemesi:bioball,karbon sünger,biyolojik sünger,aktif karbon,lavtaşı (belki),diatomitli kedi kumu ve elyaf düşünüyorum.Eksik ya da fazla gördüğünüz bişey var mı??[/QUOTE]
Purigen de ekle. ;)
[QUOTE=Nafi40]Anladım bahsettiğiniz motordan alıcam çok teşekkür ederim.
Son olarak:Sumpun bölmelerini kaç santim yapsam sizinki gibi olur.(20*50*50 için).[/QUOTE]
10 CM sağdan, 10 CM soldan aldın mı zaten geriye 30 santim kalıyor. Filtre alanı olur sana 30 CM, onu da 15 + 15 olarak ike ayır. En baba dış filtreye 10 çeker..[EDIT]ismailondes,2016-07-11 18:09:50[/EDIT]
[QUOTE=Nafi40]Anladım bahsettiğiniz motordan alıcam çok teşekkür ederim.
Son olarak:Sumpun bölmelerini kaç santim yapsam sizinki gibi olur.(20*50*50 için).[/QUOTE]
10 CM sağdan, 10 CM soldan aldın mı zaten geriye 30 santim kalıyor. Filtre alanı olur sana 30 CM, onu da 15 + 15 olarak ike ayır. En baba dış filtreye 10 çeker..[EDIT]ismailondes,2016-07-11 18:09:50[/EDIT]
[QUOTE=Nafi40]Şimdi ben kafama takılan sorun şu.Benim yan sumpum 20*50*50 ölçüsünde olucak.Saatte 650 litre su çeviren bi motor var elimde(daha büyüğünü de alabilirim).Sumpa pis su girişi motorun pompaladığından az olursa motor boş çalışır yanar çok olursa da motor yetişemez taşma yapar.Su giriş deliklerini nasıl ayarlamalıyım??[/QUOTE]
İlk olarak kafa motorunun modelini ve W gücünü belirtmelisin. Ben Eheim Compact 600'ü öneririm; debi ayarlanabilir. Sump giriş bölümünün küçük ya da büyük olması çok önemli değil önemli olan elindeki motorun basınç gücü. 2 metrelik hobi tankında kullandığım 30 CM alana sahip sump bölümünde su giriş haznesi 5x5. 20W bir kafa motoru var ve gayet güzel suyu çevirmeye yetiyor. Discus tankı olduğundan dolayı yüksek derecede bir akıntı oluşturacak güçlü kafa motorları balıklar için rahatsızlık oluşturur diye bunu tercih ettim. Sen de deneyerek anlayabileceksin. Su giriş haznesini akvaryumun dip köşesinde tut. Çıkış haznesi de üstten 4 - 5 CM aşağıda olacak şekilde ayarla. Dediğim gibi yine de deneyerek anlayacaksın. Su seviyesini akvaryum tam yüksekliğinden 2 cm aşağıda tutarsan taşma falan yaşamazsın. Önemli olan sumpa giriş bölümünün tıkanmaması. Bir de Kafa motoru haznesine gelen suyun aşağıdan değil yukarıdan gelmesine dikkat et sump bölümlerini kurarken. Böylece tıkanma olsa bile tek kafa motoru haznesindeki suyu çekebilir. Paylaştığım videodaki gibi hazırlarsan bir sıkıntı yaşamazsın..[EDIT]ismailondes,2016-07-11 17:55:39[/EDIT]
[QUOTE=Nafi40]Şimdi ben kafama takılan sorun şu.Benim yan sumpum 20*50*50 ölçüsünde olucak.Saatte 650 litre su çeviren bi motor var elimde(daha büyüğünü de alabilirim).Sumpa pis su girişi motorun pompaladığından az olursa motor boş çalışır yanar çok olursa da motor yetişemez taşma yapar.Su giriş deliklerini nasıl ayarlamalıyım??[/QUOTE]
İlk olarak kafa motorunun modelini ve W gücünü belirtmelisin. Ben Eheim Compact 600'ü öneririm; debi ayarlanabilir. Sump giriş bölümünün küçük ya da büyük olması çok önemli değil önemli olan elindeki motorun basınç gücü. 2 metrelik hobi tankında kullandığım 30 CM alana sahip sump bölümünde su giriş haznesi 5x5. 20W bir kafa motoru var ve gayet güzel suyu çevirmeye yetiyor. Discus tankı olduğundan dolayı yüksek derecede bir akıntı oluşturacak güçlü kafa motorları balıklar için rahatsızlık oluşturur diye bunu tercih ettim. Sen de deneyerek anlayabileceksin. Su giriş haznesini akvaryumun dip köşesinde tut. Çıkış haznesi de üstten 4 - 5 CM aşağıda olacak şekilde ayarla. Dediğim gibi yine de deneyerek anlayacaksın. Su seviyesini akvaryum tam yüksekliğinden 2 cm aşağıda tutarsan taşma falan yaşamazsın. Önemli olan sumpa giriş bölümünün tıkanmaması. Bir de Kafa motoru haznesine gelen suyun aşağıdan değil yukarıdan gelmesine dikkat et sump bölümlerini kurarken. Böylece tıkanma olsa bile tek kafa motoru haznesindeki suyu çekebilir. Paylaştığım videodaki gibi hazırlarsan bir sıkıntı yaşamazsın..[EDIT]ismailondes,2016-07-11 17:55:39[/EDIT]
Tabi, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Tabi, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Ölçüler 50 CM Genişlik + 60 CM En (10 CM Sump) + 55 CM Yükseklik
Proje birebir çıktı ölçülerinde hazırlanmıştır. Sarı renkte gösterilen yerler su giriş ve çıkış yerleri olup, tankın arka kısmında yerden 15 CM yüksekliğinde tahliye vanası yeri hazırlanmıştır. Tankın üst sağ ve sol taraflarında 1 cm aralığında buharlık cam alanı yaratılmıştır. 2 adet 30 CM ölçülerinde camlar hem kapak hem de buharlık görevini görecek olup, raylı sistemli açılır kapanır özelliğe sahip olacaktır.
Tasarım: İsmail Öndeş
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=JglkXBcF_ZA[/VID][EDIT]ismailondes,2016-07-11 15:46:43[/EDIT]
Ölçüler 50 CM Genişlik + 60 CM En (10 CM Sump) + 55 CM Yükseklik
Proje birebir çıktı ölçülerinde hazırlanmıştır. Sarı renkte gösterilen yerler su giriş ve çıkış yerleri olup, tankın arka kısmında yerden 15 CM yüksekliğinde tahliye vanası yeri hazırlanmıştır. Tankın üst sağ ve sol taraflarında 1 cm aralığında buharlık cam alanı yaratılmıştır. 2 adet 30 CM ölçülerinde camlar hem kapak hem de buharlık görevini görecek olup, raylı sistemli açılır kapanır özelliğe sahip olacaktır.
Tasarım: İsmail Öndeş
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=JglkXBcF_ZA[/VID][EDIT]ismailondes,2016-07-11 15:46:43[/EDIT]
Bu Discus'un Kuyruğunda Sorun Mu Var?
[QUOTE=Sadakat07]Eşiyle kavgaları büyük oluyor mu? yada eşiyle iyi geçinebiliyormu? Sorun kavga kaynaklı olabilir. Hastalığa pek benzemiyor.[/QUOTE]
Hocam; 2 gün önce larvalar nedeniyle bi didişmeleri oldu ve erkek larvaları yediği için onu tanktan aldım 1 gün farklı tankta beklettim sonra stresi geçmeyince mecburen tanka geri aldım; larvalar yeniden gelir de kaliteli çift bulmak zor diye. Hiç didiştiklerini görmedim o güne kadar. Şuan da gayet mutlu mesutlar..
[QUOTE=celalabay]Kuyrukta sorun görünmüyor. Mukoza ile ilgili olabilir. Mukozalar topak haline gelip finler veya kuyruklarda toplanabiliyor. Hareketleri sebebi ile de düşüyor olabilir. Herhangi bir müdahaleye gerek yok, bence sadece şu an gözlemleyin. [/QUOTE]
Mesela hocam; erkek dişiye göre 1-2 cm daha iri ama kuyruğu ona oranla dişiden daha küçük. Herhangi bir hastalık belirtisi ele de, yeme de geliyor. Hatta yine camları didiklemeye başladı, sanırım yeniden üremek istiyor. Açıkçası hareketli de, dediğiniz gibi olabilir; gözlemleyip sizi bilgilendireceğim. Saygılar hocam..[EDIT]ismailondes,2016-07-10 10:15:45[/EDIT]
[QUOTE=Sadakat07]Eşiyle kavgaları büyük oluyor mu? yada eşiyle iyi geçinebiliyormu? Sorun kavga kaynaklı olabilir. Hastalığa pek benzemiyor.[/QUOTE]
Hocam; 2 gün önce larvalar nedeniyle bi didişmeleri oldu ve erkek larvaları yediği için onu tanktan aldım 1 gün farklı tankta beklettim sonra stresi geçmeyince mecburen tanka geri aldım; larvalar yeniden gelir de kaliteli çift bulmak zor diye. Hiç didiştiklerini görmedim o güne kadar. Şuan da gayet mutlu mesutlar..
[QUOTE=celalabay]Kuyrukta sorun görünmüyor. Mukoza ile ilgili olabilir. Mukozalar topak haline gelip finler veya kuyruklarda toplanabiliyor. Hareketleri sebebi ile de düşüyor olabilir. Herhangi bir müdahaleye gerek yok, bence sadece şu an gözlemleyin. [/QUOTE]
Mesela hocam; erkek dişiye göre 1-2 cm daha iri ama kuyruğu ona oranla dişiden daha küçük. Herhangi bir hastalık belirtisi ele de, yeme de geliyor. Hatta yine camları didiklemeye başladı, sanırım yeniden üremek istiyor. Açıkçası hareketli de, dediğiniz gibi olabilir; gözlemleyip sizi bilgilendireceğim. Saygılar hocam..[EDIT]ismailondes,2016-07-10 10:15:45[/EDIT]
Yok hocam; sadece kuyruk sonları parçalanıyor.
Yok hocam; sadece kuyruk sonları parçalanıyor.
[QUOTE=celalabay]Hangi discus? Resim veya video yok. [/QUOTE]
Ekledim hocam.
[QUOTE=celalabay]Hangi discus? Resim veya video yok. [/QUOTE]
Ekledim hocam.
Merhaba son 3 gündür böyle parça atıyor kuyruk ve ufalıyor. Sorun nedir acaba, nasıl müdahale edebilirim?
Su değerleri: 60 PPM İletkenlik, 7.30 pH, 29 Su Isısı
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185218/100720160758231.jpg[/IMG][EDIT]ismailondes,2016-07-10 10:02:11[/EDIT]
Merhaba son 3 gündür böyle parça atıyor kuyruk ve ufalıyor. Sorun nedir acaba, nasıl müdahale edebilirim?
Su değerleri: 60 PPM İletkenlik, 7.30 pH, 29 Su Isısı
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185218/100720160758231.jpg[/IMG][EDIT]ismailondes,2016-07-10 10:02:11[/EDIT]
Discus Larvalarının Yumurtadan Çıkışı
Celal beyle görüştüm; görüşü doğrultusunda erkeği tanktan aldım. Larvaları yemeye başlamadan önce 80-90 larva vardı, şimdi ise 50-60 kaldı. Ama hepsi de kıpır kıpır. Sağlık olsun ilk üretim tecrübem zaten. Şimdi tankın önüne bir bez attım dişi biraz zorlanacak bu dönemde ama n'apalım.. Teşekkürler..
Bugün yumurtalamın üzerinden 6 gün geçti. Dün yediklerini sanıp tedirginleşmiştim ama meğerse mantarlaşmış yumurtalardan uzaklaştırıyorlarmış, huninin diğer kısmına yapıştırmak için ağızlarına almışlar larvaları. Ama az önce çiftin didiştiğini gördüm ve erkek olanın larvaları yediğini fark ettim ve hemen bir telle huninin etrafını ördüm. Şuan larvalara ulaşmaya çalışıyorlar biraz agrasifler; larvalar da ha düştü ha düşecek huniden. Ne yapmalıyım larvaları yemeleri devam eder mi? 50 tane falan larva var şuan..
Tel Örgü Müdahalesi
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=ddB41rty8tc[/VID]
Celal beyle görüştüm; görüşü doğrultusunda erkeği tanktan aldım. Larvaları yemeye başlamadan önce 80-90 larva vardı, şimdi ise 50-60 kaldı. Ama hepsi de kıpır kıpır. Sağlık olsun ilk üretim tecrübem zaten. Şimdi tankın önüne bir bez attım dişi biraz zorlanacak bu dönemde ama n'apalım.. Teşekkürler..
Bugün yumurtalamın üzerinden 6 gün geçti. Dün yediklerini sanıp tedirginleşmiştim ama meğerse mantarlaşmış yumurtalardan uzaklaştırıyorlarmış, huninin diğer kısmına yapıştırmak için ağızlarına almışlar larvaları. Ama az önce çiftin didiştiğini gördüm ve erkek olanın larvaları yediğini fark ettim ve hemen bir telle huninin etrafını ördüm. Şuan larvalara ulaşmaya çalışıyorlar biraz agrasifler; larvalar da ha düştü ha düşecek huniden. Ne yapmalıyım larvaları yemeleri devam eder mi? 50 tane falan larva var şuan..
Tel Örgü Müdahalesi
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=ddB41rty8tc[/VID]
SON MESAJLAR
- 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 01:48
Güney Amerikan Cichlidleri - Black Water Bitkili Meyan Kökü Ve Samuray Gourami YigitKuzey, 01:05
Yeni Üye Forumu - Gold Ramirezim Yumurtladı Cyber_Scout, 00:50
Güney Amerikan Cichlidleri - Kayıt-kuşaklı Akvaryuma Dış Filtre EraySahin19, 00:13
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Üst Kuşak Problemim Var Bi Bakarmısınız ? EraySahin19, 00:06
Yeni Üye Forumu - Kurduğum Yeni 60 Günlük Akvaryum Cyber_Scout, 00:04
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Oranda Japon Balığının Kuyruğunda Kızarma Cyber_Scout, 00:02
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu İlaç L144 İçin Verilir Mi? Cyber_Scout, 23:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Yavrularını Salma Zamanı nightybird, 23:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 23:29
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryuma Su Doldurmadan Önce Eksiklik Ehtiyar, 22:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Sorority (100x40x40) Dogukankun, 22:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Dekorasyon Tavsiyesi LoveUBetta, 22:19
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Siyah Beyaz Balık Türü koraykbl, 22:12
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin bendeniztayfun, 22:02
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Zebraların Cinsiyetlerini Söyleyebilir Misiniz? KaanE, 21:31
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - 220*65*65 Yırtıcı Tank Balık Önerileri İnci Kefali, 21:27
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Kakadu Hakkında Soru yigitglu, 20:09
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Nijsseni Tankım bendeniztayfun, 19:40
Akvaryum Tanıtımı - Hobiye Başlangıc Ve Önerileriniz Legadiens, 19:12
Yeni Üye Forumu - Kedi Balığım Yem Yemiyor Enescetin, 18:18
Hastalıklar ve İlaçlar - Labirentli Akvaryumu ogurcay, 18:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sonunda Beta Akvaryumum Cyber_Scout, 17:18
Akvaryum Tanıtımı - Raf Seçimi Ve Yem Seçimi Hakkında Tavsiye Gerekli IgorVladimir, 17:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Low Tech Akvaryum İçin Önerilerinizi Bekliyorum wasmannia, 16:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dip Çekimi Sonrası Hangi Kimyasallar Kullanılır? Kuro, 16:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Çöpçu Balığım Son 2 Gündür Hareket Etmiyor Akvaryumcuadma, 15:25
Yeni Üye Forumu - Halfmmon Betta scorpion26, 14:47
Akvaryum Tanıtımı - Balıklarım Hasta Mı? Cyber_Scout, 14:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Tabana Dere Çakılı (2-3cm) Olurmu ? Hidro Dinamik, 13:48
Yeni Üye Forumu - Low Tech Cuba Iwagumi Akvaryumu Orhan76, 13:40
Yeni Üye Forumu - Adlandıramadığım Yaşam Biçimi Murat27, 13:29
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 85x40x50 Akvaryum Altına Strafor Önerisi akvryumbaliklazm, 12:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Koibotanik.com Cyber_Scout, 12:35
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Boyutu Ve Almam Gerekenler MasterChief, 11:35
Yeni Üye Forumu - Sektöre Yeni Giriyorum Bilgilendir Misiniz MasterChief, 11:25
Yeni Üye Forumu - Anubias Çiçek Açtı ali, 10:51
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryum Suyu MasterChief, 10:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeme İlaç Ekleme Kuru Ve Sıvı İlaç Orhan76, 09:07
Hastalıklar ve İlaçlar - 200 Litre Oyuncu Balık Önerisi Tataaa4325, 08:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 85x40x50 Akvaryuma Filtre Önerisi Tataaa4325, 07:46
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumun Dibindeki Çamurumsu Yapı Avoure, 02:06
Bitki Akvaryumları Genel - 75 Litre Akvaryum İçin Tüm Sorularım Samnastrp, 23:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Severum Tankı Ve Tank Arkadaşları Ciklstsever, 22:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aksolotl Akvaryumu Sisli Su ekko, 21:52
Yeni Üye Forumu - Camci Faciası... KaanE, 21:33
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Springtail, Yaykuyruk, Collembola (canlı Yem) ozlem033, 20:52
Malzemeler ve Yemler Forumu - Beta Balığım Hareketsiz Ve Dipte Duruyor marvellaeps, 20:34
Yeni Üye Forumu - Elimdeki Bitkilerle Yeni Bitkili Akvaryum ogurcay, 19:25
Akvaryum Tanıtımı - Yıllar Sonra Keyhole Cichlid (c. Maronii) sinor, 18:27
Nadir Tür Gördüm
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 1 Albino L144 Shortfin 5 Siyah Cüce Vatozlar gürkanbey 00:57
- F0 Neolamprologus Sexfasciatus Gold Ve Blu Enestr 00:44
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 00:39
- Pistia yakaryus 00:26
- 1 Erkek + 2 Dişi Cüce Vatoz yakaryus 00:26
- Dev Saz Tank ozanercan34 23:09
- Anubias Barteri Anubias Nana ozanercan34 23:09
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 22:54
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 22:54
- Malawi Erkekleri AlisBaba 21:55
- Half Black Gold AlisBaba 21:55
- Fluval Dijital Isıtıcı Bitki Ve Xxl Ağaç Kök dark blue 20:48
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 19:06
- Akvaryum 30*30 metsi 19:06
- Severum, Geophagus, Guianacara djally 19:05
- Lepistes Otu (najas Guadalupensis) djally 19:05
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 18:00
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 18:00
- Sümbül, Şemsiye ternapi 17:26
- Sıfır Hagen Kutu Filtreler ootkn 16:56
- Alabalık Yemi 2,8 Kg 500 Tl ootkn 16:56
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 16:11
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 16:11
- Cüce Vatoz egehamit 16:06
- Karides Türleri egehamit 16:06
- Lda16 Düz Erkek Vatoz Aranıyor egehamit 16:06
- Bitkili Akvaryum Malzemeleri Thunderbird 14:03
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 13:56
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 13:56
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 13:49
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 13:49
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 13:49
- Sıfır İç Filtre Ler Gursoyhasan 13:44
- Ful Black Lepistes Erkekler beypazarlı 13:36
- Moss Sarım İçin Paslanmaz Çelik Moss Teli 10*10 Cm beypazarlı 13:36
- Yem Tablet BUCALILAR 13:13
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 13:13
- Afrika Cichlidleri devito 12:44
- Yüzey Emici Sıfır Ayarında Samoo 12:23
- Akvaryum Seti Ve Malzemeler Ve Canlılar. Samoo 12:23
- Eheim Professionel 4+ egedin 12:13
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 12:13
- Mobilyalı İthal Akvaryum 80 Cm X50 FrkMbuna 11:53
- Saulosi 50 Adet (ankaraya Araç Gelecek ) FrkMbuna 11:53
- Full Set Hobi Sonu harunefe 11:52
- L. Curviceps Ve L. Dorsigera Arıyorum blenny 11:38
- Eheim 2213 blenny 11:38
- Aquaclear 30 Şelale Filtre blenny 11:37
- Fainzilberi Lundo Genç Damızlık Adayları 1e 12 D iesiringu81 11:06
- 40*40*40 Full Clear Akvaryum Wolkan 11:01
KULLANICILAR
- 102 Online Kullanıcı, 56 Üye
Online Kullanıcılar
ahmetfiratozkaya,
wasmannia,
sina cen,
sedaterdem,
Ayktgnc,
Mehmetorpil,
ismailuguz,
ternapi,
osmandbnl,
ardaqf,
urzais,
aktugsedat,
Şahinöztürk,
Diplomi_pier,
oguzhanYeniBalik,
Dogukankun,
bendeniztayfun,
Ehtiyar,
YigitKuzey,
hasancn,
ArifhbsAquatics,
Cyber_Scout,
ereneroglu,
EraySahin19,
Woland,
UEK,
furki123,
Smokie,
Hidro Dinamik,
mrbaracuda28,
giyotyn,
JDEAN,
Kaangzkr,
Ucallak,
Tataaa4325,
1Balikci,
Burak PEKDEMİR,
koraykbl,
19iLker25,
06ubeyd06,
Mitralyöz34,
Amati340,
teksas_tombiks,
GreeNWooD,
Ugurhalil,
MCY4,
Nactadev,
ootkn,
xKaisen,
Esraethem,
caganyasa,
BenN7434,
Taha⚡,
lojistisyen,
Oscarlarim,
Selman pak,
Yaşar16,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.