ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
smithiseek
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
648
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Şubat 2014 13:00
Son Ziyaret:
12 Saat 39 Dakika önce
Toplam Mesaj:
876 [0.24 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
8 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
4

BİLGİLER

Ad Soyad:
Umut Ak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
IT
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/158408.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Karideslerim Ölüyor
Merhaba ,geçmiş olsun. Yazdıklarınız üzerinden yorumlamaya çalışacağım.



Yemleme:Yem olarak seranin karides yemini kullaniyorum. Genelde cok fazla yem atmiyorum. Attigimda da neonlar yemi ordan oraya tasiyip parcalayip yiyorlar.

[B]Sera nın yemi protein bakımından yüksek bir yem diye biliyorum,fazla protein karideslerde kabuk atamama sorunlarına, ölüme sebep oluyor. Bitkisel yemler de kullanmanızı öneririm. Örnek olarak Shrimpsforever snowflake, mineral içerikli olarak da mineral delight yemini öneririm. [/B]

Akvaryumda camda bolca yesil yosun var. Ayrıca moss ve bitkilerde bulunuyor. Yem konusunda sikinti yok diye düşünüyorum.
Filtre:Filtrem selale filtre dusuk ayarda calisiyor, filtre emis yerinde kadin corabi var. Akıntı cok mu diye düşündüm ama emis borusunun altinda ve cikis yonunde duran karidesler var, rahatca yuzuyorlar.
Işıklandırma: power led, gunde ortalama 8 saat açık.

Co2: 2 gunde bir mayali sistem ile veriyorum. Mayali sistem acikken karidesler de bir farklilik gormuyorum. İsiklari kapayinca co2yi kaldirip tanka oksijen veriyorum.

[B]Ara ara CO2 vermek büyük problem, ya hep ya hiç şeklinde verilmeli aksi halde sürekli ph dalgalanması oluyor bu da karideslerin ölümüne sebep olan büyük bir etken. [/B]

Vitamin: shrimp forever in mineral powder 2 haftada 1, 1 tatlı kaşığından az atıyorum.
[B]Mineral powder güzel ürün ,her su değişimi sonrası kendi ölçeği ile vermeniz uygundur, ek olarak Glucazyme isimli ürün de oldukça faydalı. Sağlıklı kabuk gelişimi ve değişimi için çok yararlı bir ürün,öneririm.[/B]

Shrimp forever gh+ kh+ neredeyse 3 haftada 1 cok az miktar atıyorum.

[B]Eğer osmos su kullanıyorsanız gh/kh+ kullanarak suyu uygn değerlere getirmeniz gereklidir, ancak çeşme suyu kullanıyor ve ölçüm yapmadan göz kararı ekleme yapıyorsanız gh ve kh fazlaca yüksek olabilir. Uygunolmayan gh/kh değerleri de karides ölümlerinde büyük rol oynar. Kendi tankımdan örnek vermem gerekirse, fazla kaçırdığım bir miktar gübre gh da 2 birim artışa sebep oldu ve aynı gün kayıplar yaşadım.[/B]

Su degisimi: 2 haftada bir yuzde 10, son tankima gectikten sonra su degisimi hic yapmadim sadece eksilen suyu tamamladim.

[B]Canlı yükü çok fazla değilse sorun olmayacaktır ancak artan atıkları tüketecek miktarda bitki yoğunluğu yoksa nitrat artışı olabilir, bu da karideslerin çok hassas olduğu bir durumdur ve maalesef ölümlere sebep olabilir. [/B]


Bunlar dışında aklıma gelen,eğer suya oda spreyi,parfüm,camsil vs gibi bir kimyasal sıçradı ise ya da ellerinizi güzelce yıkamadan suya değdi iseniz yine bu tür sorunlar olabilir. Ne yazık ki karidesler bu gibi durumları kaldıramıyor.[EDIT]smithiseek,2023-12-05 00:19:27[/EDIT]
Yeni Karides Akvaryumum Tavsiye Alabilirim
[QUOTE=Deniz55] Dediğiniz markanın hangi yemini kullanabilirim bende karides tankı kurucam yardımada ihtiyacım var bilginiz varsa diğer konular için iletişime geçmemiz mümkün mü ?[/QUOTE]

Ben birçok ürününü kullanıyorum.

Yem olarak,
Color,weggy pellet,snowflake,speed growth, mineral ve main ve de ara ara stick yemleri.

Katkı olarak,
Mineral powder, Glucazyme, Bakteri kültürü, shrimp trace, blackwater fulvic.

kullanıyorum.
Yeni Karides Akvaryumum Tavsiye Alabilirim
Lepistesler karides yavruları olunca büyük kısmını avlarlar. Yem olarak da balık yemleri yüksek protein içerdiği için uygun değildir. Yerli marka Shrimpsforever ürünleri kullanabilirsiniz hem yemleri hem katkıları oldukça iyidir.
Isı yı 23 de tutabilirsiniz, idealdir.
Dış Filtre Önerisi
[QUOTE=Emirhans28]Arkadaşlar 80 litreye uygun dış filtre önerir misiniz ben sunsun 603b almayı düşünüyorum fiyatından dolayı Önerir misiniz o markayı [/QUOTE]

Hangi canlıları besleyeceksiniz acaba ? Ben aynı ürünü 60*40*40 karides tankında kullanıyorum, ilave olarak birde Dophin sfp 34 var tankta. Filtrenin debisi çok şiddetli değil, lepistes,karides gibi canlılar olacaksa yetecektir ama akıntı seven ,fazla atık çıkartan büyük türler olacaksa yeterli olmaz.
Karides Türü Önerisi
Kurulumunuzda bol şans dilerim.
Öncelikle belirtmem gerekir ki sahiplenmeyi düşündüğünüz türler Neocaridina ailesinden karidesler ve düşük ph istemezler/ kabuk atamama sorunları yaşar ve ölürler. Bu sebeple aktif toprak dediğimiz "Shrimp soil" tarzı bir ürün kullanmamanızı öneriyorum ,bunlar düşük ph isteyen Caridina türleri için üretilmiş ürünler. Mümkünse nötr bir taban malzemesi kullanın(besleyeceğiniz renge göre; Bazalt kum, silis kum... gibi)

Filtre olarak Dophin güzel bir ürün ancak sfp16 dan ziyade sfp34 tercih etmeniz daha uygun olur. 16 modelinin süngerleri küçük olduğundan çok sık tıkandığı yorumunu almıştım kullanan birkaç kişiden. Ben sfp34 kullanıyorum 6 aydır hiç dokunmadım ilk gün ki gibi çalışıyor.

Bitki olarak Ömer bey in belirttiği gibi moss türleri karidesler için en uygun bitkilerden. Buna ek olarak düşük destekli şartlarda yaşayıp çoğalan Bucephalandra türlerini de değerlendirebilirsiniz.
Challenger Köpekbalığı Bembeyaz Kesildi
[QUOTE=Akvaryumgunlugum]Bugün Sabah Okul için Uyandığımda Köpek Balıklarımın Birisinde Bir Şey Fark Ettim,Balık Bembeyaz Kesilmiş Zaten Okuldan Yeni Geldim Kontrol Ettiğimde ise Hala Beyaz Sebebi Nedir?

(NOT:Dün Ağır bir Su Değişimi Yaptım, Akvaryumun Bir Su Bozukluğu Olduğu için Neredeyse Tüm Suyu Boşalttım Tekrar Doldurdum ve Lav Kırığı Taşlarını Kaldırdım)[/QUOTE]

Geçmiş olsun ,akvaryumun ve canlının görselini yükleyebilirseniz daha etkili cevap verebiliriz. Su şartlarınız, sıcaklık, akvaryum ölçünüz nasıl? Yeni eklediğiniz su akvaryum suyu ile aynı sıcaklıkta mı, su düzenleyici ürünler ve bakteri kültürü kullandınız mı ?
Karides Alışverişi İçin Önerebileceğiniz Site?
Yem,katkı-mineral gibi ürünler için Shrimpsforever markasının kendi sitesi olan "prizeaquatics" isimli siteyi öneririm. Bunun dışında ithal yemler ve diğer ürünler için "karideshobim" isimli site , "karidesmarket" isimli site ve "petpazarım" isimli siteler de iyidir.
Sakal Ve Saç Yosununa Çözüm Arıyorum.
Sıvı karbon u şırınga yardımıyla yosunların üzerine sıkarsanız bir süre sonra öleceklerdir. Benim akvaryumumda tüm sakal yosunlarını Black molly balıkları yiyerek temizlediler.
Tanimlayamadigim Yumurtalar?
Salyangozların yumurtaları.
Karides Akvaryumunun İçinde Yem Kalsa Sorun Olurmu
Alabilirseniz iyi olur, karides akvaryumlarında kalan yemler planaria,hidra gibi zararlıların oluşmasına sebebiyet veriyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.