ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hibur
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ekim 2010 16:37
Son Ziyaret:
13 Eylül 2011 15:19
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak ATLIBAŞI
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sualtının evinizde oluşunun mükemmelliğini hissedin. Lütfen Balıklarımızın doğal yaşam hallerini ve koşullarını unutmayalım.
Burak ATLIBAŞI

SON 10 MESAJI

Grolüx yosun oluşturdu neden?
Abi öncelikle lambaların cinsinden ve watt' ından dolayı değildir sorun. Akvaryumun ölçülerine göre gayet normal bir aydınlatma. Aydınlatmayı 10 - 12 saat arasına çıkar. Son bir haftadır yosun yapıyor demişsin. Ne kadar süredir akvaryum faal de son bir haftadır yapıyor bilmiyorum ama alg ( yosun ) ler ilk oluşmaya başladığında gözle görülmez zamanla üreyerek ve bir araya toplanarak görülebilir seviyeye gelirler. Yani bir haftalık bir durum değildir. Belkide odanın aydınlatması fazla yanıyor olabilir. Algleri o faktör de etkiler. Saygılar.
yunuslarım?
İlk resimdeki kesin erkek. İkincisi ise yüzde 80 erkek. Saygılar...
80x40x42h+10h 4mm camdan -Yeni Resimler 2. sayfada - Arka Fon
Güzel bir çalışma olmuş ellerine sağlık. işçilikte herhangi bir sıkıntı yoksa patlamaz allahın izni ile çünkü daha kötüleri varki şu anda hali hazırda seyrettiriyor kendini. Yalnız benim tavsiyem kesinlikle alt zemininde herhangi bi çok ufak da olsa dengesizlik olmasın. Kalın cam izole eder fakat bu cam dayanmayabilir. Saygılar
erkek diye aldıgım sarı yoksa dişimi :D
Balığınız erkek. 2 günde akvaryuma ve diğer balıklara alışamadığından titreme vb hareketlerde bulunmamıştır. İlerleyen günlerde yanılmadığımı göreceksinizdir.Saygılar.
Akvaryumun mobilyadan taşması ve referans
İyi günler. Bana sorarsanız kenarlardan 5 cm çıkması sıkıntı yaratabilir çünkü akvaryumda en önemlisi zemine düz ve sağlam basması. Su basıncı o kenardaki 5 cmlik bölümlere kayabilme ihtimali var.
Akvaryum ve balıklarım hakkında yorumlarınız
Balıklarınız şu anda hallerinden çok mutludurlar eminim. Fakat ilerleyen zamanlarında balıklarınız büyüyecek ve bu akvaryum yeterli gelmeyecektir. Benden tavsiye elinizdeki diğer akvaryuma geçiş yapın. Mümkünse bir dış filtre takın ve şu anki kullandığınız filtrede sirkilasyon görevi yapsın. ayrıca balıklarınız sayısı az ya tektürden 6 yapın yada biraz daha takviye yapın. Ayrıca malavi akvaryumunuza muhakkak suyu sertleştirmesi için kaya en uygunuda farez kullanın.İyi günler.
Kaç kişi zamanında ışıkları kapatıyor?
Arkadaşlar gerek alg oluşumunu engellemek gerek ise balıklarımızın gelişimi ve sağlığı açısından günde 8 - 10 saat idealdir. Fazlası veya eksiği sorun yarabilir. Ayrıca akşam erken saatte ışıkların kapanmasıda balıklarınız açısından olumlu olacakdır. Doğal ortamlarını düşünürsek eğer gün ışığında aydınlatmaları yakmamız daha sağlıklı olacaktır.
  Saygılar...
Pet shop açmak

 Arkadaşlar öncelikle böyle bir işe kalkışmak için çok iyi bir bilgiye sahip olmanız veya canlılar ile ilgilenecek ve canlıların + ürünler hakkında satış ve satış sonrası destek açısından çok iyi bilgiye sahip olan bir çalışana yardımcıya ihtiyacınız olacak. Şu anda sadece ticarethane gözüyle bakıp bu işe giren birçok petshop işletmecisi ve çalışanı yüzünden ne yazıkkı bir çok canlı zarar görüyor gerek yanlış satış gerek yanlış bilgilendirme ve pek çok hobici ya hobisinden soğuyor yada boşa parasını harcıyor bence ilk öncelik bu olmalı . İkinci olarak da bu iş için dükkanınız ortalama 40 metrekare olacağını düşünürsek ve bunun içine en az 30 luk set akvaryum yapacağınızı kuşlar kapllumbağalar ve diğer canlılar için dükkana girişinden satışına kadar olan süreçte rahat olacağı uygun şartlarda bakılacağı alan yaratacağınızı düşünürsek bu 40 metrekare aslında küçük bile gelir. Ürünlerde çok çeşit ve çok ürün vardır bunlardanda bulundurucaksınız elinizde tüm bunları düşünürsek açacağınız mekan için 20,000TL ile sakın girişmeyin bu işe derim. Çünkü elinizdeki sermaye sayesinde en fazla 1 sene ayakta kalabilirsiniz.Bu sürenin sonunda da sermayenizden çok zararla malesef kilidi vurursunuz kapınıza.Çünkü 40 akvaryumluk bi set yapttrmak profili mobilyası aydınlatması akvaryumu ısıtıcıları hava tesisatı filtre sistemi minimum 8,000TL tutacaktır.

 Yanlış anlamayın niyetim heves kırma değil. Sadece o dükkanda hobicileri ile buluşacak o çok değerli canlıların en uygun ortamda olmasını ve yeni bi petshop açılmıs diye sevinmemizden kısa süre sonra o petshopun kapanmasını görmemek için.
 Saygılar
500 litre tank :)
Güzel bitkilerle donatılmış içerisinde bir o köşe bir bu köşe topluca yüzen neonlar ve sakin sakin süzülen discus 500 lt bir akvaryumda... Muhteşem bir görüntü.
1 metrelık akvaryum konusunda
      Arkadaşlarında bahsettiği gibi bu sayıya bu hacim azdır. Eğer gerçekten hobiciysek sadece zevki kendimiz almıyacağız. Balığımızıda bu zevke dahil edicez. 1 erkek 4 dişi bakılırsa ve suyun sertlik seviyesine getirecek miktarda kaya ile hem balıklarınız daha sağlıklı olacak hemde daha güzel boy atacaktır ve buna da ek olarak üreme zamanında daha verimli olacaklardır. Böylelikle balıklarınız boylandıklarında akvaryumunuzda sorun çıkmayacaktır.
  saygılar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.