ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
scop07
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Kasım 2010 13:28
Son Ziyaret:
20 Nisan 2017 17:07
Toplam Mesaj:
55 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
barbaros kılıç
Doğum Tarihi:
19 Ocak 1979
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

barbaros kılıç

SON 10 MESAJI

Tropheus Albino Chipimbi
Merhaba arkadaşlar,

Haziran ayında 18 adet lik bir damızlık altı genç koloni aldık, şu saate kadarda kayıpsız bir şekilde geldiler. Hali hazırda baktığımız diğer damızlık koloniden de 6 adet yavru aldık onlarda yaklaşık olarak ilk bahsettiğim damızlık altı olanlarla aynı boya geldiler, sormak istediğim konu, biz bu 6 adet yavruyu 18 adetlik damızlık altı boydaki genç koloninin içine katmak istiyoruz. Ancak daha önceki yıllarda bir kaç sefer denememiz olmuştu fakat bakteri çakışmasından ötürü kaybetmiştik, şimdi bu aktarmada da bu tarz bir kayıp yaşamamak adına ne yapmalıyız. Normal şartlarda yapılması gereken damlama usulü ile yavaş bir şekilde alıştırmak ama dediğim gibi daha önce beceremedik şuanda da bu sıkıntıyı yaşamak istemiyoruz, tavsiye ve görüşlerinizi bekliyorum, saygılarımla.

akvaryum ölçüleri 150x50x60
dış motor eheim 2260

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardımlarını esirgemesinler lütfen, saygılar.
Albino Chipimbi Yavrularım Ölüyor
Yavruların bulunduğu akvaryum 250 lt, yani akıl alır gibi değil sadece yavrularda böyle sıkıntı olmasına bi anlam veremiyorum.
Albino Chipimbi Yavrularım Ölüyor
Merhaba, konuda yazmış olduğum yavrularım, yumurtalıktan çıkıyor yavruluğa alıyorum 10-15 gün geçtikten sonra birer ikişer ölmeye başlıyorlar, yavruluğum ana tankın içinde duruyor.Damızlık olanların bişey yapma şansı yok, ölmelerine sebep ne olabilir, farklı boydaki tüm balıklarıma bitkisel tropheus yemi veriyorum, yavru yemi farklımıdır? yardımlarınız bekliyorum, saygılarımla.
Albino Chipimbi Ortamı
[QUOTE=ispanyole]Balıklarınızı ekleyeli ne kadar oldu akvaryumunuza. tropheus türlerinde 8-10 ay ortalama koloni oturma süresidir. Ek olarak belirtmek isterimki Kriza gold, albino chipimbi, albino kipili gibi türlerde saf kan tropheuslar gibi bir hareketlilik beklemeyin. [/QUOTE]

3 ay oldu akvaryum kuralı, bir dişiden de yavru aldık ama genel olarak böyleler, ne bileyim bi maswa yada nkonde gibi türlerde bakıyorum bu tarz bir durum yok, yani bunun bir çözümü yokmudur.
Albino Chipimbi Ortamı
Dükkanda kurulu akvaryum ama 15 gün önce dişilerden ikisi yumurta aldı biri tuttu diğerinde olmadı, akvaryum kuralı 3-4 ay oldu, anlayamadığım bir durum.
Albino Chipimbi Ortamı
Merhaba, bazen akvaryum içersinde dolaşsalarda günü çoğu saati bu pozisyonda duruyorlar ne yapmak lazım ? yani bakıyorum forumda bazı akvaryumlara balıklar güle oynaya bi aşağı bi yukarı heryere dolaşıyorlar, benim balıklar kumda oturuyorlar, yardımlarınız için şimdiden, teşekkürler.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/102037/DSC_0006.JPG[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/102037/DSC_0007.JPG[/IMG][EDIT]scop07,2016-04-12 16:56:43[/EDIT]
Duboisi Maswa Yavrularım Ne Sorun Olabilir
[QUOTE=Gustlof]Balıklarınız yemlemeden kaynaklanan bir sindirim hastalığına yakalanmıştır. Hepsi ölür. Lütfen yem vermeyi kesin. 3-5 gün yem vermesiniz de yaşarlar. Işık açmayın. Yem yemeyen hareketsiz balıkları ayrı bir tanka alın. 50 cm lik bir tank olabilir. Hastalığı çok belli eden balıklarınızı bu tanka koyun. Buna karantina tankı adı vereceğiz. Hem ana tankta hem karantinadaki balıklara sakın yem vermeyin. İki tankı da bolca havalandırın.

Ana tankta kötüleşen her balığı karantina tankına ekleyebilirsiniz. Gelelim tedaviye:

Flagyl 500 mg tablet adında eczanelerde satılan bir ilaç var. Satın alın.
Sonra her gün bu tableti 50 cm lik tankta ikiye bölerek bir maşrapada iyice eriterek ( Suda erir bu ilaç) karantina tankına dökün. Döktükten 5-6 saat sonra karantina tankındaki suyun yarısını boşaltın. Aynı miktarda dinlenmiş suyu karantina tankına ekleyin. Bunu 3-4 gün yapın ve hiç yem vermeyin balıklara. İçinden ölecek olanlar olur. Ama çoğu kurtulur. Karantina tankında düzelen balıkları ana tanka ekleyin. Su değişimlerini ana tankta da haftada en az %40 olacak şekilde bir veya iki kez yapın. Ana tankta sendrom gösteren balıkları karantina tankına alın. Karantina tankınız hastane olacak. Gelecek her balık tedaviye girecek. Kurtarırsınız karamsar olmayın. Balıklarınızı kurtarınca daha değerli olacaklar.

İyi hobiler[/QUOTE]


Dediğiniz gibi uygulama yaptım takip ediyorum şuanda ölen yok çok şükür ama keyifsizler bakalım takip ediyorum umarım ölmezler, ayrıca zahmet edip detaylı bir açıklama yapmışsınız ayrıca teşekkürler

[QUOTE=osmny40]Bence hic biri degil damizlik albino cbimbi var dediniz onlar vuruyordur tropheuslara sonradan ekleme yapinca agresif davraniyorlar kendi yavrularini yemezler ama tirtiklama gibi vuruyorlardir ya iyi bi gozlem yapin yada yavrulari baska tanka koyun eger yavrularda ölüm olmazsa bilinki albinolar olduruyordur[/QUOTE]


Yavruların tamamını başka bir tanka aldım umarım faydası olur göz göre göre ölmeleri acı verici Allahtan hayırlısı
Duboisi Maswa Yavrularım Ne Sorun Olabilir
İki gün 120 lt akvaryumum var boş suyu orda dinlendirip aktarıyorum, 10 günde % 10 su değişimi yapıyorum.

Bunun için kullanılacak nokta atış yapılabilecek bir ilaç var mı ? Clud tablet demişler ama 17 yavru kaldı Nasıl yapsak bilemedim [:(]
Duboisi Maswa Yavrularım Ne Sorun Olabilir
[QUOTE=Ertans]Merhaba. Daha hizli ve dogru yardim alabilmeniz icin sunlari cevaplarsaniz daha iyi olur.

-Su degistirme sikliginiz ve sekliniz?
-yemleme sekliniz?
-su sicakligi?
-eger yaptiysaniz su olcumleriniz?

Bir de akvaryum hacim ve filtreleme seklinizi yazarsaniz iyi olur.
[/QUOTE]


-günde 3 defa 5 saat ara ile
-sıcaklık 26 derece
-su ölçümü yapmadım
-500 litre hacim var dış filtre ve iç filtre var

birde akvaryum içerisinde damızlık boy albino Chipimbi var onlarda herhangi bir sıkıntı yok
Duboisi Maswa Yavrularım Ne Sorun Olabilir
Merhaba, yaklaşık üç hafta önce almış olduğum 21 adet Duboisi maswa yavruları 2-3 gün ara ile bir bir ölüyorlar, sebebi ne olabilir kısa bir video ekledim tecrübesi olanlar yardımcı olabilirler mi ?



[VID]https://youtu.be/RiIdMmZe9a4[/VID][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/102037/1_image.jpeg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/102037/4_image.jpeg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.