ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
semihy39
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Aralık 2010 00:00
Son Ziyaret:
03 Eylül 2012 00:50
Toplam Mesaj:
28 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
semih yürük
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

semih yürük

SON 10 MESAJI

bitki tankı kurdum (resim eklendi)
Yardım etcek deneyımlı arkadaşlar yok mu bu formda ?
bitki tankı kurdum (resim eklendi)
[QUOTE=asercan]Bitkiyi kayaya misina ile tuttursaydın daha güzel olabilirdi ama güzel bir akvaryum olmuş sağlıkli balıklar [/QUOTE]
ilk başta bende oyle yapıcaktım ama bitki suda cok kotu bı sekılde dağılıyordu ondan boyle bı yonteme baş vurdum umarım olmustur.inş.1-2 ay ıcınde göz cok guzel hitap eden bi bitkili akvaryum olur.
bitki tankı kurdum (resim eklendi)
Arkadaşlar tankı sonunda kurdum bıtkılerım geldı ekımınıde yaptım.
 
zemın bitkisi : Lilaeopsis brasiliensis
arka ve yanlar : saz
kayalara sıneklıkle tutturduğum : Riccia fluitans
 
simdi arkadaslar yenı ekledım ben bu bıtkılerı bana saz, lilaeopsis brasiliensis bitkisi geldiğinde uzunda bende onları keserek hepsını kısalttım burda doğrumu yanlısmı yaptım bılmıyorum içlerinde çürüyenlerıde attım. ben sımdı bundan sonra ne yapmalıyım akvaryumu ısıklandırma olarak ne kadar acık tutmalıyım ışığı bıtkılerın gelısımı için mayalı co2 sıstem kullancam acaba uygun mu ? bide elimde sıvı gubre var bunu akvaryuma eklemelımıyım ?
tabanda en altta Aquaclay, üstünde hagen sıyah kum var.belırlı aralıklarlada kuma mısket gubre yerlestırdım. bundan sonra bıtkılerın gelısımı ıcın neler yapmam hakkında pek bılgım yok sızden yardım beklıyorum.yardım edenlere sımdıden tesekkur ederım.
semihy392012-08-31 01:08:59
taban malzemesi

Torf kullanmaktan vazgectım.en altta Aquaclay onun üstünede hagen sıyah kum kullandım. 2-3 parça kaya koyup suyu ıcıne bastım 2 gundur bıtkı beklıyor akvaryum bıtkılerım gelsın. suyu yarıya ındırıp mısket gubre takviyesi yapıcam kumun altına belırlı aralıklarla yosun sorun olur dıye fazlada koymayı dusunmuyorum. zemıne Lilaeopsis brasiliensis  ve Hemianthus Micranthemoides(arka taraflara) ekıcem. arka ve yan planlar içinde saz aldım.kayaların ustunude kapamak için Riccia fluitans  aldım mısıneyle bağlıcam kayalara.bitkilerim yarın elımde olcak akvaryuma ektıkten sonra fotoları cekıp sızınle paylaşırım.ondan sonra co2(mayalı sıstem) + sıvı gubre tavkıyelerını nasıl ne sekılde yapıcagıma yardımcı olursunuz.

taban malzemesi
[QUOTE=Emesto]Kendi yağımızda kavrulalım o zaman, bence en alta aquaclay serip üzerine hagen serersen işlem tamamdır. Ben henüz hindistan cevizi torfunun ne işe yaradığını bilmiyorum...

[/QUOTE]
Aynen öyle yaptım. En alta 1-2cm  Aquaclay koydum. Karışma olmasın diye araya sineklik koydum. Üstüne de 4-5cm Hagen kum koydum. Kum tepeleri yaptım. Köşelere İwagumi tarzı yapacağım. Akvaryuma 2-3 tane kaya koydum. Bitkilerim yoldalar bugün yarın gelecek. Bitki köklerine de misket gübreyle takviye yapacağım. Ayrıca mayalı sistem CO2 kuracağım. Birde haftada bir kez sıvı gübreleme yapmayı düşünüyorum. Bitkileri ektikten sonra fotoğraflarını paylaşacağım. Takip edersiniz.vuslat2012-08-29 17:03:16
taban malzemesi

15-20dk mı urasıp forumda yazdım yanı bılgısız bıraz olduğum ıcın bu konuda okadar bılen bakan ınsan var 2 dklık onerısını bılgısını paylasmıyorlar..

taban malzemesi
[QUOTE=Emesto]Bende sabırsızlıkla bekliyorum cevapları, bitkili akvaryum kuracağım ve tabanın nasıl olması gerektiğini araştırıyorum... [/QUOTE]
Aynen bende cevap beklıyorum ama yazan yok malesef.
taban malzemesi

Arkadaşlar 60x30x25 boyundakı akvaryumum ıcın taban malzemelerini aldım.10kg hagen sıyah kum aldım el yapımı 40 adet mısket gubre aldım.2kg Aquaclay aldım.Hindistan Cevizi Torfu 10 lt (Coco Peat) aldım. simdi gelelim bunlarını nasıl en verımlı sekılde kullanıcağıma kafamda 1-2 tane taban kurulumu var sızınle paylasayım düzgün mü değil mi yardımcı olursanız sevınırım.

ilk olarak 1. taban:
1.katmanda hindistan cevizi torfu 1cm kadar en alt kısma yaymayı dusunuyorum daha az bıle olabılır üstüne sineklik koyucam.
2.katmanda 2kg aldığım aquaclay koycam yıne sıneklık koyucam araya.
3.katmanda son olarak 4-5cm hagen sıyah kumla kapatıcam heryerı.bıtkı ekımıne başlıyacağım zamanda el yapımı mısket gübreleri yerlestircem hagen kumun aralarını belırlı mesafelerle.
 
2. taban:
 
1. katmanda aquaclay koycam 1cm kadar sıneklıkle ustunu ortucem hagenle karısmasın.
2.katmanlada 4-5cm hagen sıyah kumla kaplıcam.bıtkı ekımıne başlıyacağım zamanda el yapımı mısket gübreleri yerlestircem hagen kumun aralarını belırlı mesafelerle.
 
3. taban:
 tek katman yapıcam sadece hagen kum kullancam 4-5cm kadar.bıtkı ekımıne başlıyacağım zamanda el yapımı mısket gübreleri yerlestircem hagen kumun aralarını belırlı mesafelerle.
 
şuan bunların arasında kararsız kaldım sızce nasıl yapmalayım tabanı zemın bitkisi ağırlıklı olacak bu arada orta kısmına zemın bıtkısı yanları ve arka kısmı orta boy uzun saz seklındekı bıtkılerle kapıcam sızce bu tabanların hangısı uygun?
 
60x30x25 bitkili akvaryum için kum
[QUOTE=oscar.]Süper peat ve üstüne hagen işini görürür. [/QUOTE]
Peki birbirine karışma gibi bir durum olmaz değil mi? Ayrıca filtre olayını nasıl yapmalıyım? Böyle bir akvaryumda iç filtre kullanayım mı veya kullanmayım mı?

Arkadaşlar taban alacaklarımı buraya ekliyorum. Doğru mu yanlış mı yapıyorum ona göre beni bilgilendirirseniz sevinirim?




Şimdi tabanı nasıl yapacağımı anlatayım. Aşağıdan yukarıya doğru.

İlk önce hindistan cevizi torfunu en alta koyacağım. Araya sineklik koyarak üstüne 2 kg Aquaclay alıp koyacağım. Araya yine sineklik koyarak en üste 3-5 cm siyah Hagen kumu koyacağım. Misket gübreyle de köklere takviye yapacağım. Bitki gübresi ucuz olduğu için aldım. Bir deneme yapacağım. Şimdilik bunlar yeterli olur mu? Ona göre sipariş vereceğim. 

vuslat2012-08-24 19:21:06
60x30x25 bitkili akvaryum için kum
[QUOTE=ogulcan13] Tabanda tablet gübre, üzerine siyah hagen kumla istediğin bütün bitkileri yetiştirebilirsin, tabi daha birçok faktör var yanında co2, ışık, gübreleme .... [/QUOTE]
ışıklandırma co2 falan onlar sonrakı iş oncelikle tabanı hazırlıyorum ondan soruyorum. co2 zaten el yapımı yapıcam daha onceden kullanmıstım. tablet gübre olayı devamlılık ısteyen bısey olduğu için her ay yerlestırmek falan zor olcagı için ona bulasmıyım dıyorum sadece hagenle iş görmez mi acaba ? semihy392012-08-24 13:34:29

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.