ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
icemaster
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Aralık 2010 09:50
Son Ziyaret:
04 Kasım 2013 13:17
Toplam Mesaj:
94 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hüseyin Duru
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1981
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hüseyin Duru ,

İstanbul

SON 10 MESAJI

Sürekli düşen pH
Oturmuş üretim suyu oldukça kararsız bir su olduğundan ph değer oldukça değişebiliyormuş arkadaşlar. Yani bakteri kültürü oturmuş , bulanık olmayan, iletkenliği düşük suyun ph değer 4.0 seviyesine kadar inebiliyor. İletkenlik 50ms civarında.

Bunun çözümü sanırım ph değer 5.0 - 5.5 arasında olduğunda tampon sıvısı ekleyip ph ı sabitlemek.

Bu arada larva oluştu az miktarda onu da yediler. Denemelere devam ediyorum.
Bu kadar hızlı büyümeleri normalmi
Balıklarınızı güzel bir bakımla büyütmeyi başarmışsınız. Tebrik ederim. Fakat önceki linkteki balıklar için ben de çok olumlu yorum yazmazdım. 1 lira büyüklüğündeki yavrularda renklenmeyi görünce yanık kalmışlar diye düşünmemek elde değil.

Yavrunun ilk 20 günü  hayatının en önemli zamanı. Yeterli mukoza ve artemia almış ise 2  yaşına kadar büyüyor. İnşallah daha da büyütürsünüz ve  çift çıkarıp yavru da alırsınız. İlerleyen zamanlarda fotoğraf eklerseniz çok güzel olur.

Tankınız oldukça güzel. Ne kadar büyük tank o kadar güzel discus demek. %30 günlük su değişimi çok büyük bir oran o boyuttaki bir tank için. Sıcaklık farkını oluşturmadan ve klordan zehirlemeden nasıl su değişimi yapıyorsunuz? Karbon filtre de mi yok?

Sürekli düşen pH
Linkteki verilen olaya benzer bir durum. Çünkü ilk arıtılmış 20ms iletkenliğindeki suyun ph değeri 6.4-6.5 gibi çıkıyor. Fakat tanka ekleyince birkaç günde düşmeye başlıyor.

Akvaryumda kum yok. Cama cam tank.

Üretim için pH değeri yüksek ise yumurta kabuğu çabuk sertleşip döllenmiyor diye duydum. Ne kadar doğru bilmiyorum. Doğrudan pH ile ilgilendiğim yok aslında. Ben de iletkenlik ile üretim suyunu ayarlamaya çalışıyorum. Fakat ph değeri 4.9 çıkınca biraz daha düşerse balıklar için tehlike oluşturur endişesi ile bu başlığı açtım.

Bakalım ne olacak. Çiftim dün akşam yumurtladı. İletkenliği 200ms ph 5.9 civarında olan suda.
Sabah baktığımda bazı yumurtaların mantarlaştığını gördüm. Bakalım larvalaşma olacak mı.
Sürekli düşen pH
[QUOTE=ervinpasa]Hüseyin bey, çok büyük ihtimalle Ph cihazınızın kalibrasyonu bozuk. Ph sıvısı temin edip kalibre edin sorun çözülecektir. Çünkü böyle ph düşüşü pek görülen bir durum değildir. Hiç bir müdahale yapmadan ph ı bu değerlere düşürmek imkansızdır. Ben osmosla bile 6,5 in altına inemiyorum düşün artık. [/QUOTE]

Bu dediğinizi bir sürü kere yaptım. Ayrıca yalnızca osmos suyunda ve ana tankta farklı ve sabit değerler göstermesi cihazın doğruluğunu gösteriyor. Kalibrasyon sıvım var cihazı alalı 1 ay olmadı henüz. 

PH değeri şuanda 4.9 a düşmüş tekrar. Ana tank yine 7.2 civarında. 7.0 lık kalibrasyon sıvısında doğru değeri gösteriyor.
Sürekli düşen pH
Bu su üreme tankındaki su. Toprak huni ( yıllardır kullandığım ) , ısıtıcı ve sünger filtreden başka birşey yok. Suya herhangi bir kimyasal da koymadım. CO2 ya da pH düşürücü de kullanmadım. Yalnızca osmos cihazı ile elde ettiğim su. pH metre bozuk olsa diğer ana tankta da başka bir değer göstermesi lazım. Normal şekilde yemleme ve akşamları dip çekimi yapıyorum. Su değişimi günlük %10 civarı. Hava öyle gürül gürül değil orta açıklıkta. Çok da kısık değil.
Sürekli düşen pH
Merhaba,

Çiftimin birini üreme tankına aldım ve suyu çeşme suyundan tazeleyerek adım adım ayarladım.  Gayet net ve oturmuş olan suyun pH değeri neden gün gün düşer?

30 derece sıcaklık , 90ms iletkenlik değerine sahip suyun pH değeri her gün adım adım düşüyordu. Son ölçtüğüm değer 4.1 idi.

Balıkların sağlığı tehlikeye girmesin diyerek dinlenmiş çeşme suyu ile azar azar su ekleyerek iletkenliği 175ms e yükselttim doğal olarak ph değeri de şimdilik 6.1 e çıktı.  Fakat bu sabah ölçtüğümde yeniden 5.9 a düşmüştü.

Ph metre sağlam. Çünkü diğer tanklarda bir değişme yok. Ana tankın pH değer sabit 7.2.

Sudaki çözünmüş CO2 mi , eklediğim 3-5 damla metilen mavisi mi yoksa başka bir sebep mi var?
3 Dakikada Discus Ölümü
Geçmiş olsun Ercüment hocam. Bu hastalıktan yüzünden Eminönüden aldığım 5 balık bir hafta içinde teker teker çırpınarak ölmüşlerdi.  Akvaryumun sıcaklığı kaç derece? Ben benzer tepkileri üremeyi tetiklesin diye 30 derece sıcaklıktaki akvaryuma yavaş yavaş da olsa 25 derece sıcaklıktaki suyu döktüğümde de gördüm. Bahsederiz ya üremeyi tetiklesin diye bazen sıcaklığı düşük su eklemek faydalı oluyor diye, işte öyle yapınca da bazı balıkların deli discus hastalığı belirtisine benzer tepkiler verdiğini hızlı şekilde kaçışma dönme ve kasılma hareketlerini gördüm.

Hormon kısmını bilmiyorum fakat ağırlıklı olarak ithal balıklarda olması bu ihtimali güçlendiriyor orası da ayrı.

Yem Yedirmeme
Merhaba,

Beyaz dışkı iç parazit belirtisine benziyor. İç paraziti tedavi etmek için sarımsak veya flagy isimli ilacı yüksek sıcaklık ile birlikte ( 32 derece ) uygulayabilirsiniz. Balıklarınız kuru yeme alışkın ise Flagy isimli hapın birkaç tabletini suda eritip içine kuru yem atıp ilaçlı suyu birkaç dakika çektikten sonra balıklara verirseniz birkaç günde düzeleceklerdir. Kuru yem yemiyorlar ise doğrudan suya sarımsak suyu da eklerseniz koku yapar ama işe yarar. İleride iç parazit sorunu yaşamamak için 1kg lık dana yüreği mamasını yaparken içine 8-10 diş çok iyi ezilmiş ( haşlanmamış ) sarımsak koyarsanız önlem almış olursunuz. Sarımsak iştahı da açar.
Yem yememe sorunu stres, baskın balık ya da iç parazitten dolayı olabilir. Sıcaklığı artırmanız her durumda fayda edecektir. Baskın balık etkisi ve stress sizin düzenli bakımınızla zamanla kaybolacaktır. Yem kesme konusunda ise yemi pirinç taneleri kadar ince uzun şekilde keserseni daha faydalı olur. Ancak başlarda bol yem yerine azar azar balıklar bitirdikçe sık sık yemlemek işe yarayabilir.
Sera süper peat
Dış filtre kullanıyorsanız sepetlerden birine yarım paket koyarak deneyebilirsiniz. İlk başlarda suyun ph değerini çok güçlü ve hızlı şekilde düşürüyor. 5-6 ay gibi azlarak etkisiniz yitiriyor. Filtreye koyarken kadın çorabı ya da özel fileleri kullanabilirsiniz. Akvaryumcularda bu tür filelerden mevcut.

Bir paketi 350 litrelik cama cam çeşme suyu ile dolu oturmuş bir akvaryumu 48 saatte 7.2 den 5.6 gibi bir ph derecesine düşürmüştü. Sizin akvaryumunuzdaki kum ve malzemelere göre farklılık gösterebilir. İlk başlarda sürekli kontrol edilerek kullanılması yerinde olur. Zira çok düşük ph balıklara zarar verir.

Normal kullanımında bir tehlikesi yok. Suyu discus balığının çok sevdiği hale çeviriyor.
icemaster2013-04-10 15:12:29
Bitkili akvaryumda diskuslar gelişirmi
Bitkili tankta kendim beslemedim ancak besleyen arkadaşlarımın tanklarında çok güzel gelişmediklerine şahit oldum.

Su değişimi , dip çekimi ve yemlemede sorun olabilir. Ayrıca kum her türlü parazit için mükemmel bir taban malzemesi.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.