ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Valkyrja
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Şubat 2011 02:10
Son Ziyaret:
26 Mart 2021 17:20
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağlar Aydemir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE]Sanırım tam açıklayıcı yazamadım. Sizin driver 30-80w. Ona 18w led takarsanız çalışmaz. Aynen şu an yaşadığınız gibi çakma yapar. 36 adet led bağladığınızda başka sorun olmazsa düzgün çalışacaktır.
[/QUOTE]

Sanirim ben yanlış ifade ettim. Aslinda ilk baştan beri 36 adet led ile deniyorum ve cakma yapiyor. 18 adet bagli halde denememin sebebi, pcb lerden birindeki bazi ledler yanmisti ve ölçümü elektrikcide yaptigim icin degistirecek vaktim olmadi. O yüzden sadece amper degerini ölçmek icin 18 tane yüklü olarak denedim. O da dedigim gibi degiskenlik gösteriyor. Bu driver'larda amper degerinin sabit görünmesi gerekmiyor mu?
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE]Çakmayı driver çalışması gereken yükün altında yada üzerinde olduğunda yapar. Sizin driver için 30-80w demiş. Normalde çalıştırması gerekir. Tek sıra çakma yapıyorsa muhtemelen pcb nin en sonunda devreyi bitiren bağlantı var. Devre yollarını konrol edin. Pcb nin sonu kapalıysa maket bıcağı ile bağlantısını kesebilirsiniz[/QUOTE]

Cevap icin teşekkür ederim. Pcb nin sonunda bahsettiginiz baglantiyi goremedim. Ama bugun multimetreyle driverin çıkış voltajini ve akımını ölçtüm. Tek pcb yani 18 led yüklü haldeyken deneyebildim. Voltaj değeri 40 küsur cikti fakat sabit 350mA civari olmasi gereken akim degeri surekli olarak degiskenlik gösteriyor. Saniyeden daha kısa araliklarla bir yükselip bir düşüyor ama yine de 300 mA civarina kadar hic yükselmedi. Ben de sorunun driverdan kaynaklandığını düşündüm. Sizce driverda sorun olabilir mi? Ledleri zor bulabildim zaten, driver yüzünden yakmak istemiyorum. Sorun ondan kaynaklaniyorsa hemen yeni bir tane alip şu led işini artık çözmek istiyorum. Eski florasanlarla idare ettigim için bitkiler de formunu kaybetmeye başladı çünkü. [:?]
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Mustafa Bey merhaba,
Öncelikle bu faydali konu icin cok teşekkürler. Sayenizde sonunda cesaret edip led aydinlatma işine girişebildim. 120 lt. bitkili akvaryum icin verdiginiz oranlarda 18'lik 2 adet pcb'ye ledleri seri olarak bagladim fakat çakma yapıyor. Yılbaşı ışıkları gibi yanıp sönüyor. Driver üzerinde 350mA ve 90-230v çıkış gösteriyor. Defalarca kontrol etmeme ragmen lehimlerde de bir sorun göremedim.Bir türlü duzeltemedim. Sebebi ne olabilir? Altta driverin fotografini gönderiyorum.Yardimci olursaniz cok sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/107874/150420171854121.jpg[/IMG]
İzmir Buluşması, Mayıs 2011
Geçen ay olan buluşmayı sınavlar nedeniyle kaçırmıştım. Bu sefer de ev taşıma işiyle uğraşıyorum, vakit bulabilirsem ben de bir arkadaşımla birlikte katılacağım. Arkadaş siteye üye mi bilmiyorum ama umarım katılması sorun olmaz? 
fanus-mini ekosistem
[QUOTE=kaan.b.]Arkadaşım anubiasları kuma gömmüşsün bi sorun olmuyormu benim bildiğim anubiasın kökü dısarda kalır kuma gömülmez[/QUOTE]

Kaan bey, dikkatli bakarsanız anubiasların rizomunun dışarıda olduğunu görebilirsiniz. Bu şekilde bir sorun olacağını sanmıyorum.
fanus-mini ekosistem
Öncelikle eğlenceli bir yazı olmuş ve fanus çok hoş görünüyor. İlk bitki deneyimin olmasına rağmen güzel bir sonuç çıkartmışsın ortaya eline sağlık. Büyük bir akvaryumda çok daha iyilerini yapacağından eminim. Salyangozlar ve anubiaslar konusunda Anıl beye katılıyorum ama zaten elmaların yumurtlaması için henüz erken. Yumurtlayacak boya gelmeleri için en azından iki ay daha geçmesi gerekiyor. Fotoğraflarda gördüğüme göre tahmin yürütüyorum tabiki. Ama bana sorarsan elmalar büyüdüğünde götürüp takas et derim. Yerlerine iki küçük elma alırsın bitkilerin de güvende olur. Büyük boydaki elmalar bitkilere zarar verebiliyor çünkü. Anubiasların da herhangi bir bozulma göstermemesi için haftada bir kez sıvı gübre ekleyebilirsin. Beyaz taşlardan haberim vardı ama keşke salınım yapıp yapmadığını test etseydik. Ben inşaattan aldığını bilmiyordum. Betta konusundaki fikrimi öm yoluyla belirtmiştim. Tekrar edeyim. Ben bu fanusa bir bettanın yakışacağını düşünüyorum ama karidesler olduğu için de kesin birşey söyleyemiyorum. Daha önce betta ve karides tecrübesi olan arkadaşlar varsa bu konuda fikirlerini söylerlerse biz de öğrenmiş oluruz. Midye için de şunu söyleyeyim. Yapışkan midyeler var, boyutları normal midyelere göre oldukça ufak oluyor. Kuma gömülmedikleri için de fanusu dağıtma gibi bir problem olmaz. Okan almak istersen alabileceğin bir link yollayabilirim.
Bu güzel çalışma için seni tekrar tebrik ederim.
fanus ekosistem önerisi
Okan bey, eğer fanusa bitki koyup ışıklandırmayı düşünüyorsanız kiraz karides koymanızın bir sakıncası yok. Koyduğunuz bitkiler karidesler için yeterli oksijeni üreteceklerdir zaten. Ayrıca filtre ve ısıtıcı da kiraz karidesler için çok gerekli ekipmanlar değildir. 4-5 aydır ısıtıcısı ve filtresi olmayan ve içinde sadece kiraz karides bulunan 30 litrelik bitkili bir akvaryumum var. Şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. 6 tane kirazla başladım. Şu anda oldukça fazla sayıdalar ve takip ettiğim kadarıyla hiç kayıp yaşamadım. Kiraz karidesler 15 derecede de yaşarlar, sadece üremeleri durur. İdeal sıcaklık 20-24 derece arasıdır. Oda sıcaklığında ısıtıcıya gerek olmadan besleyebilirsiniz. 

Bitki konusuna gelince, Java moss kirazlar için vazgeçilmezdir. Elodea için 5 kök demiş arkadaşlar. Bana kalırsa 5 kök çok fazla fanus için. Zaten kısa süre içinde fazlasıyla büyüyüp yeni sürgünler verecektir. O nedenle 2 kök yeterli olur diye düşünüyorum. Bir de 2 tane Anubias Nana ekleyebilirsiniz. Su mercimeği güzel olabilir ama inanılmaz derecede hızlı çoğalıyor ve fanusta alttaki bitkilerin ışığını keseceğini düşünüyorum. Tabi siz sürekli azaltmazsanız...

co2'ye gerek yok. Saydığım bitkiler çok ışık istemez ama ışıksız da olmaz tabiki. Gübre olarak sıvı gübre işinizi fazlasıyla görür. Dikkat edin sıvı gübreyi fazla kaçırırsanız yosunla uğraşmak zorunda kalırsınız.

Kirazlar su değerlerine hassastırlar ama haftada bir yada on günde bir % 25 su değiştirmenin bir zararı olmaz. Aksine su değişimlerinin kirazlarınızın kabuk değiştirmesine yardımcı olacağını göreceksiniz. Ben ne zaman su değişimi yapsam ertesi sabah akvaryumda onlarca boş kabuk görüyorum.

Kararınızı verdiğiniz zaman bitkileri nasıl ekeceğiniz konusunda da yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin.
Yavru moliler için yem tercihi ?
Recep bey,
Pul yemi elinizle ezip toz haline getirip verebilirsiniz. Onun dışında ben granül yemleri karabiber değirmeni ile toz haline getirip veriyorum. Ama bana kalırsa artemia çıkarma şansınız varsa, artemiayla beslemenizi tavsiye ederim. Hem daha hızlı, hem de daha sağlıklı büyürler.
Kabomba sorunu
Ömer bey, 
Sarp beyin dediklerine tamamen katılıyorum fakat şöyle bir durum var. Cabomba üstten budandığı zaman yani tepe tomurcuğu alındığı zaman, bitkinin üst kısmı çok çıplak görünüyor ve kendisine has görüntüsü ortadan kalktığı için göze hoş gelmiyor. Bu durumu,  isterseniz bitkiyi alttan budayarak, isterseniz de üstten budadıktan sonra çıkan yeni sürgünü büyütüp, gövdeden ayrı ekerek ortadan kaldırabilirsiniz.Daha sonra, tepe tomurcuğu olmayan bitkiyi akvaryumdan çıkarıp çıkarmamak size kalmış. Alttan budamayı düşünürseniz, kökler gideceği için endişelenmeyin. Şartlar uygunsa zaten bir kaç gün içerisinde tekrardan kök oluşturacaktır.

Bir de sürekli uzuyor demişsiniz. Bitkinin yaprakları arasındaki mesafe fazlaysa ışığınız yetersiz geliyor olabilir.
çöpçü yavrusu bakımı?
Muhittin bey aslında çöpçü yavrularını büyütmek çok keyifli bir iş. Yavruları ayırma imkanınız varsa, bir kereliğine de olsa denemenizi tavsiye ederim. Üstelik üreme boyunda pandalarınız varmış. Ben olsam bu fırsatı kaçırmazdım  Ne yazık ki buralarda damızlık panda çöpçü bulamıyorum. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.