ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
afyon_cem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Nisan 2011 22:20
Son Ziyaret:
15 Nisan 2011 22:47
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cem YIL
Doğum Tarihi:
22 Nisan 1974
Yaş:
50
İl:
Afyon
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Cem YIL

SON 7 MESAJI

balıkları yem mi öldürdü?
Bencede eski yem.çünkü yemi yer yemez ölümler başladı. vatoz bile öldü. çünkü bildiğim kadarıyla vatoz su değerlerine karşı olduça sağlam bir balık. teşekkürler.
balıkları yem mi öldürdü?

Elimde yavru sp.iceman ve demasoni vardı. bir arkadaştan elimde yem kalmadığı için biraz ciklet yemi aldım ve balıklara kullandım(bu arada balıklar 3-4 cm) di.daha önce balıklar küçük olduğu  için akvaryumcudan  ufak görünümlü yem almıştım ve problem yoktu. arkadaştan aldığım yemi elimde bu az kalan yemle karıştırdım ve verdim. balıklar 1-2 gün içinde öldüler.ben yemdem dolayı olduğunu ancak anlayabildim(belki hastalık veya başka bir sebeptendir diyordum).hatta sorun tek akvaryumda olsaydı demasoniler ayrı bir akvaryumdaydı..netice sizin deneyiminize bir soru sormak istiyorum?acaba aldığım bu yem mi zehirledi balıkları ve diğer yemle karıştırdığım için diğer yemide etkilemiş olabilirmi?

ben bu işi çözemedim(iceman-demasoniler öldü)?
Balıkların 3 sp hariç hepsi öldü. vatoz bile!ki vatoz kolay kolay ölecek balık değil. ama galiba bir arkadaştan biraz ciklet yemi almıştım. özellikle o yemi attıktan sonra ölmeye başladılar. ancak aklıma geldi.
nasıl temizlemeliyim ?
Kaya tuzu at ve ısıyı kademeli olarak arttır(30).1 gün sonra su değişimi yap. bir dene bakalım. inşallah faydası olur
ben bu işi çözemedim(iceman-demasoniler öldü)?
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):60

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:sp(5 adet yavru)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):22 derece

Filitrasyon:iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:mavi metilen

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Elimde bir arakdaşın verdiği yavru iceman ve demasoniler vardı.yavrular küçük akvaryumdaydı ve bende daha geniş olan yeni aldığım ikici el akvaryuma koydum. dinlenmiş su da koymuştum ama 2 gün içinde öldüler.yavru demosonileride ayrı küçük bir akvaryuma koymuştum(boyları küçük olduğu için iceman ler kovalıyordu) ve her iki türüm de 2 gün içinde öldüler anlayadım. sp lere bir şey olmadı. ama ne hikmetse bu iki türüm öldüler. benim anlamadığım farklı akvaryumlara koyduğum halde neden böyle oldu.gerçi her iki akvaryuma kum koydum ve iyi yıkadığımı zannediyorum.

afyon_cem2011-04-11 16:41:41
SP-ICEMAN YANINA?
Elimde arkadaş dan aldığım 2-3 cm arası sp ve iceman ler var.(5'er adet) ve 1-1,5 cm arası demasoni(5 adet) var.Bunları büyütmeyi düşünüyorum. sp ve iceman lerin yanına demasoni uygun olurmu?(Galiba demasoniler otçul yem besleniyor). Ayrıca yanına ileriye dönük olarak yunus-mücevher gibi(sevdiğim türler) türleri uygun akvaryum boyutunda(örn.100x45x55) koysam sıkıntı olurmu? tavsiyelerinizi bekliyorum. afyon_cem2011-04-07 18:04:30
Fluval 305 İnceleme
Arkadaşlaraz çok bende akvaryum hobisiyle ilgilendim. bende bir fikir vermek istiyorum. dış filtre uğuldma ve cızırtı sesi özellikle filtreleri kapalı akvaryum dolabı içinde olduğunda uğultu yapıyor.özellikle yan tarafı boş olan sunta tarafına geldiğinde bu artıyor. eğer dış filtre dışardaysa ve bu problemler varsa suyun emiş ve basım daki debi farkından dolayı motorun zorlanması diyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.