ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
guzuli
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mayıs 2011 17:05
Son Ziyaret:
16 Mart 2024 00:57
Toplam Mesaj:
74 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özgür Yılmaz
Doğum Tarihi:
15 Nisan 1981
Yaş:
43
İl:
Antalya
Meslek:
satış temsilcisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özgür YILMAZ

Serrasalmus Manueli

SON 10 MESAJI

Adi Salyangoz Fayda ve Zararları
Tankımda yüzlerce salyangoz var. Elma, Ramshorn, Nerite, Minare, Adi ve poso. Elma salyangozları neredeyse elma kadar oldular :) Onlarca kök de bitki var tabiki. Hatta arka fonu göremez, üstten bakıncada kumu göremez hale geldim akvaryumda. Herhangi bir zararlarını görmedim. Aksine faydalarını diğer arkadaşlar gibi görüyorum. Çoğalmaları da dengeye bindi. Ne çoklar ne azlar olması gerektikleri kadarlar. Dipte boş kabuk var yüzlerce. Bulabildikleri besin kadar ürerler. Dengeli bir tankta sorun çıkmaz. Bitki yemelerine de şahit olmadım. Hayvanları da aç bırakmayın tabiki.  guzuli2014-04-20 14:16:34
İki Erkek Bir Tank
Selam,
 
Biri crown tail diğeri de double tail iki erkek betam var. Son bir haftadır aynı tankta beraberce yaşıyorlar. Tankın hacmi 100 LT ve bol bitkili. Ne zaman karşılaşsalar kabarıp birbirlerini yoklayıp ayrı yönlere yüzüyorlar. Herhangi bir yara bere de yok. Gayet sağlıklı bir şekilde yaşıyorlar. Ne kadar daha devam eder bilmiyorum ama?
Yapraklarım Bir Günde Bu Hale Geldi?
Serrasalmus Manueli, vatoz, false sae, frenatus, ters yüzen çöpçü, kedi botia, karides, ramshorn salyangozu ve minare salyangozu var. Sanırım elma ya da ona benzer bir salyangoz da geldi bitkinin birisiyle. Ama pek göremiyorum o salyangozu.

Bu arada sadece limonda var o durum. Gül var ama onun yaprakları sağlam.
Yapraklarım Bir Günde Bu Hale Geldi?
Şimdi linke tıklayınca oluyor.
Yapraklarım Bir Günde Bu Hale Geldi?
Selamlar,
 
Limon bitkisinin genç veya yaşlı farketmez bir çok yaprağı bir günde bu hale gelmeye başladı. Sizce neden?
 
guzuli2014-02-01 22:06:12
Yeni Aldığım Makine İle Bir Kaç Kare

Uğur Bey,

Yorumlarınız için teşekkürler. Evet haklısınız gruplandırıp dikerserk ve ön ksımı biraz daha boşaltırsak çok daha güzel olacaktır. Ama çok üşeniyorum yapmaya :) Toplamda bir kaç kök bitki vardı uzadıkça su dışına çıkıyorlardı. Ben de her seferinde budayıp yanına ekiyordum. Sonra da bu hale geldi işte. Işıklandırma 1 adet 36W/865 Osram dlux 4 pinli floresan ve 2 adet 23W/865 osram spiral ampül var. 5-3-5 şeklinde açılıp kapanıyorlar. Bunun dışında sabah 9 öğlen 12 arası doğal güneş ışığı alır sol taraftan. Co2 mayalı sistem tarafından sağlanıyor.
karides fiyatları
Aşağıdaki linkten faydalanabilirsiniz. Ben alışveriş yapıyorum ve gayet memnum.
 
Balık Kurutma Çalışmam
Balık ölünce neşter yardımı ile karın kısmını düz bir şekilde kesiyoruz. İç organlarını ve omurgasına yapışan tüm kalıntıları temizliyoruz. Daha sonrasında balığın derisini tamamen kuruyacak şekilde kuruluyoruz. Ben saç kurutma ile kuruttum. Tamamen kuru olmalı ki tuz yapışmasın. Yalnız iç kısmı ıslak kalmalı. Çünkü tuz tamamen etine yapışmalı bakteri ürememesi için. Ağız kısmını açık bırakmak istiyorsan küçük bir kürdan parçası ile bunu yapabilirsin. Dışı tamamen kuduktan sonra şç kısmı a tuzu dolduruyoruz ve düzgün bir biçimde tuza yatıyoruz. Bu arada tuza yatırmak için balığın sığacağı kadar bir kap yeterli. Kabın alt kısmına bir miktar tuz yay sonra balığı yatır ya da dikine koy üzerine de kalan tuzu koyabilirsin. Açık bir tarafı kalmasın balığın.1 ay kadar beklesin yeter. Sonra çıkar fırça ile temizle. Sonra içine şeffaf silikon dışına da parlak sprey vernik.
Balık Kurutma Çalışmam
Balığa ait. Temsili gibi mi duruyor :) eğer öyleyse güzelolmuş demek ki. Teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.