ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Serkan Uztak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Temmuz 2011 23:05
Son Ziyaret:
19 Kasım 2011 01:08
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
serkan uztak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
grafiker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serkan Uztak

SON 10 MESAJI

Neon tetra ama değişik
Çok anlamsız bir hamle olmuş, neon tetra zaten kozmetik açıdan kusursuz bir balık, amazonda nasılsa akvaryumdada öyle görmek isterim.
Canlı Doğuran Akvaryumu Için.
Dişi sayısı erkek sayısından çok olduğu sürece karma canlı doğuran akvaryumu kurmakta bir sakınca olmayacaktır, örneğin velifera yada kılıç erkeği çok olursa alfa erkek diğerlerini kovalayacak onlarda yem alamayacak yada çiftleşemeyecektir bu yüzden böyle balıkların tek erkekli beslenmesi daha iyi olacaktır, endler yada lepisteslerde ise dişi sayısı erkek sayısından çok olduğu sürece birden fazla erkek atmanızda sakınca yok, haftalık 4te 1 su değişimlerinde dinlenmiş suyla birlikte bir çay kaşığından az tuz atmayı ihmal etmeyin, bunlar delta balığıdır sonuçta, hayırlı olsun.
Akvaryumuma kaç gün sonra balık alabilirim ?
Balık eklemeden önce boş akvaryuma biraz yem atın, dipte bekleyen yem amonyak oluşturacak, amonyakta balıklarınız için yararlı olan bakterileri oluşturacaktır, ısıtıcıya gelince mesele havanın sıcak olması değil ısının hep sabit olmasıdır, ısı değişimlerinde balıkların beyaz beneğe yakalanmaması açısından, ısıyı otomatik olarak sabit tutan bir ısıtıcı, ve cama yapışıp su ısısını gösteren bir derece isteyin akvaryumcunuzdan, haftalık su değişimlerinde suya bir çay kaşığından az tuz atarsanız lepistesler dirençli olacaktır, haftada bir suyun 4te birini değiştirin ama dinlenmiş su ile, yavruluk yerine dibe girintili çıkıntılı yavruların saklanacağı bir lav taşı, bitki olarakta kolay yetişen kalın saz öneririm, lepisteslerin erkekleri her ne kadar kozmetik açıdan daha iyi gözüksede dişilerin yıpranmaması açısından dişi sayısını yüksek tutun, hayırlı olsun.
330 Litrede ne beslemeliyim?
Astronot'ta olabilir, beslemesi keyifli.
Pirana
Kısa süre içerisinde sorun olacaktır, tavsiyem 3 piranha için en az 100lt. ye geçmeniz, eğer imkan ve yer problemi yok ise 200lt. ye geçip rakamı 5-6 yapmanız balıkların doğal haraketlerini sergilemesi açısından daha iyi olacaktır, dekor olarak siyah kum ve mango ağacı dalı yada kökü tavsiye ederim.
120-45-45 yeterli olacaktır elbette.
Serkan Uztak2011-08-01 04:37:11
Astronot,pengasus ve piranha uyumu
Pygocentrus Nattereri sadece tek tür olur, Pangasius, Pacu ile olur, Astronot-Pacu-Challenger olur, Pangasius Show boy olursa oda Pacu-Astronot-Challenger kombinasyonunda olur... Ama boyutlar denk olmalı tabi... bu kombinasyona Catfish de gidecektir.
pacu et yiyor ne yapmalı
Büyük olan sıkıntı çıkarmıyorsa endişe edecek birşey yok demektir, küçükleri ona dokunmaz, pacular hem etçil hem otçul tetralardır, et verirseniz yemeleri doğal, protein ağırlıklı beslenirlerse daha hızlı büyüyeceklerdir ancak bu doğal olmaz, bitkisel ve protein yemleri karışık kullanmak sağlıklı ve doğal olanı.
bir pacu akvaryumu nasıl olmalı?
Akvaryumun zemininde siyah kum, dekor amaçlı olarak ta mango ağacı konmalıdır. Işık sevmezler. Bulanık ve yumuşak sudan haz ederler. Işık strese sokacaktır. Akvaryuma yaklaştığınızda hızla sağa sola kaçışacaklarından girintili çıkıntılı, sivri köşeli kayalar konursa çarpar ve kendilerine zarar verirler. İlla bitki eklenecek ise, sökemeyecekleri kalın sazlar olabilir.vuslat2011-10-27 09:34:51
Pacu ve Tetra Türleri
Pacu hızlı büyüdüğünden, küçükken geçindiği balıkları belli bi boyuta gelince yeme eğilimi gösteriyo, ancak kendi gibi hızlı büyüyen aynı nehrin diğer asi balığı astronotlarla uyumlu yaşıyorlar, boyut farkı olmazsa.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.