ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
DaDaŞ
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Haziran 2006 08:57
Son Ziyaret:
18 Temmuz 2011 13:35
Toplam Mesaj:
46 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mustafa KARTAL
Doğum Tarihi:
16 Aralık 1987
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

100x45x50h 2e 6d black calvus
80x40x45h 1e 4d altolaprologus compressiceps
İstanbul / Kartal

SON 10 MESAJI

170 Litre Yeni Akvaryumdan İlk Karaler
Akvaryumunuz biraz sade ama güzel görünüyor, Akvaryumunuzun üzerine straforu koymanızda fayda var, siz koymasanızda buharlaşma oluyor fakat farkında olmuyorsunuz, strafor buharlaşmayı akvaryumun içinde tutmayı sağlıyor.
tetratec ex 700 filtrasyon kalitesi
Ben tetra ex700 ü 200 litrelik akvaryumumda kullanıyordum balık yoğunluğuda fazla sayılabilecek seviyedeydi, sizin yaptığınız gibi son sepeti tamamen elyafla doldurmuştum ve oldukça iyi verim alıyordum su cam gibi tertemiz oluyordu.
saygılar.
Leleupi
[QUOTE=izbarco]Lelupi yavrularını ne ile besliyorsunuz arkadaşlar?Bende yavruları ayırdım ama günlük 3 - 4 tane yavru ölüyor. [/QUOTE]
 
Ben artemia ile besliyorum ve şuana kadar hiç kayıp vermedim.
Calvuslarımın cinsiyetleri ve davranışları ???
Cenk bey yorumunuz için teşekkür ederim. 3. resimde erkek olduğu söylenen balığın önceki mesajımda belirttiğim gibi davranmasının sebebi diğer erkekler tarafından rahatsız edilmesimidir acaba ? Akvaryumda o balığın dışında 2 erkek calvusum daha var ancak normal zamanlarda birbirlerine karşı gayet iyimser bir şekilde davranıyor balıklar yalnız beni gördüğünde hemen yukarıya çıkıyor bunun nedeni ne olabilir acaba ?
Calvuslarımın cinsiyetleri ve davranışları ???
Murat bey 3. resimdeki balığımın çekebildiğim en iyi fotoları bunlar malesef. Birde 3. balığı 3. fotosunda göründüğü gibi bu balık ben ne zaman akvaryumun oraya gelsem o sağ üst köşeye gidiyor ama gizli olarak baktığımda normal şekilde davranıyor ama beni görünce hemen yukarıya çıkıyor bunun sebebi ne olabilir tecrübeli arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.
Saygılar...
DaDaŞ2008-12-21 18:05:51
Calvuslarımın cinsiyetleri ve davranışları ???
Altan bey öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Ben balıkları 1e 2 d olarak almıştım ilk başta davranışlarında bi gariplik gelmedi ancak tereddütlerimde vardı cinsiyetleri hakkında daha sonra zamanla tereddütlerim arttı çünkü diğer calvuslarımdan yavru alırken bu balıklardan yumurta dahi alamadım. Balıkardan 1. fotodaki erkek diğer 2 si dişi olarak alınmıştır.
Calvuslarımın cinsiyetleri ve davranışları ???
Merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 7 ay önce forumdan aldığım 3 adet calvusumun cinsiyetleri hakkında baya bi tereddütte kaldım ve çareyi sizlerle paylaşmakta buldum. Balıklarım yaklaşık 9-10 cm civarında ve 2 yaşının üzerinde olduklarını tahmin ediyorum.
 
1.BALIK
 
 
 
 
 
2.BALIK
 
 
 
 
 
3.BALIK
 
 
 
 
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
DaDaŞ2008-12-21 13:34:10
4 mm camla olurmu
Malesef 4mm camdan böyle bir akvaryum yapmanız intihar gibi bişe olur bence.
Calvus'a adi salyangoz verilebilirmi....
Mehmet bey zaten calvuslar doğal yaşamlarında salyangoz gibi kabuklu canlılarla da beslenmektedirler o nedenle bir sorun olacağını zannetmiyorum.
Tetra Tec Ex 700 Yedek Parça
[QUOTE=BJKORAY]

Yeni hortum almak yerine hortumların içini temizlemeniz daha mantıklı olabilir.Bir tel yardımı ile güzelce temizleyebilirsiniz.

[/QUOTE]
Koray beyin söylediği gibi hortumu temizlemeniz daha mantıklı. Ben bu konuda başka bir yöntem daha söylemek istiyorum. Hortumun bir ucuna bir parça elyaf veya pamuk sıkıştırarak çeşmenin altına tazitli suya tutarak elyafın diğer uçtan çıkmasını sağlayabilirsiniz bu şekilde hortumun içi pırıl pırıl olacaktır. Zamanında bu sıkıntıyı bende çok fazla yaşamıştım ve bu şekilde çözüme ulaştırdım ve gerçekten çok faydalı oldu benim için.
Saygılar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.