ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gizemli16
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
269
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Aralık 2011 15:59
Son Ziyaret:
19 Saat 32 Dakika önce
Toplam Mesaj:
615 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Osman Kara
Doğum Tarihi:
22 Ocak 1993
Yaş:
31
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Osman Kara

SON 10 MESAJI

Japon Balığım İçin Bilgi
[QUOTE=Ahmet010101]Dostlar merhaba benim küçük bir akvaryumum var şu küçük dikdörtgen akvaryumlardan içinde max 4 balık yaşar dedi aldığım yer 4 japon balığı aldım 3 ü kısa zamanda öldü son 1 tane kaldı yaklaşık 9 aydır tek başına idi hiçbir sorun yoktu son birkaç gündür balık çok hareketsiz idi bugün gittim yeni yem aldım 1 paket balıkçı dan akşam geldim balık çok güçsüz akvaryum üstünde zor hareket ediyor hemen suyu değiştirdim akvaryumu yıkadım musluktan yeni su doldurdum ve balıkçı nın önerisi olan akvaryuma yarım çay kaşığı tuz at yöntemini uyguladım birazda suyu sıcak su ile karıştırıp ılıman yapıp balığı yeni suya koydum biraz inceleme yaptım balık direk su yüzeyine çıkıyor orada ağır ağır hareket ediyor arada ters dönüyor yüzme de kontrolünü kaybediyor dengesiz hale geliyor sizce durum nedir? [/QUOTE]
Sorun size küçük akvaryum verip bunda 4 tane japon balığı olur diyen balıkçı ve sizinde onu dinlemeniz.. Normalde o küçük akvaryumda 1 japon balığı bile olmaması gerekirken siz 4 tane bakmaya çalışmışsınız zaten kısa sürede kayıplar yaşanmış. Diğer balıkta hem büyüdüğü için hemde su yetersiz geldiği için oksijen sorunu çekiyor olabilir hacim yetersizliğinden hasta olabilir. Akvaryumunuz fotoğrafını atabilirseniz daha çabuk çözümler alabilirsiniz. Görmeden fikirlerde bulundum ama tahminimce sizin akvaryumda sadece tek bir beta olmalı..
Tepe Filtre'de Malzeme Sıralaması...
[QUOTE=barisak89]Herkese selamlar. Yardımızı rica edeceğim. Tepe filtrem için elimde aşağıdaki malzemeler var. İdeal sıralama konusunda destek bekliyorum. Selamlar

Elyaf, biolojik sünger, ceramik halka, zeolit, su berraklaştırıcı, lav kırığı...

Şimdiden teşekkürler[/QUOTE]
Merhaba güzel bir temizlik istiyorsanız size önerim şu olacaktır;
Suyun ilk gireceği yere seramik halka, sünger, zeolit, lav kırığı, su berraklaştırıcı, elyaf. Böyle bir sıralamada su ilk önce seramik halkalar tarafından parçalanacaktır parçalanma sonucunda kaba pislikler süngerde toplanacak sonrasında zeolitte amonyak tutunacak lav kırığında yararlı bakteriler tutunacak en sonda elyaftan geçerek incelerek akvaryuma gidecektir. Ben ilk sıraya seramik halka arkasına sünger koyarak çok güzel temizlik elde ettim ama sizler ilk öne sünger arkasına seramik halka koyupta deneyebilirsiniz. Çünkü seramik halka suyu parçaladığı gibi oda yararlı bakteriler tutar.
Erkek Japon
[QUOTE=Yorum yapmaz]160 litre net hacmi belli değil ben olsam 2 adeti geçmem.
150 60 50 akvaryumda 5 balık bakıyorum.
Kovalamaca derseniz benim balıklarım şuan bebek sayılır ama donmuş kurt verdiğimde kovalamaca oluyor. Yumurta dökme henüz olmaz ama yapıyorlar. Balığın ırkına göre değişiyor bu olay çünkü sadece 10 liraya aldığım balık kovalamaca yapıyor tür ryukinlerim sadece kaçıyor. [/QUOTE]
Dediğim gibi balıkları azaltıcam ilkten 2 - 3cm oldukları için hacim sorun olmuyordu ki bu 4 balığı alana kadar yine sorunum yoktu balıklarım 4 - 7 cm civarıdır bazılarının kuyrukları çok güzel uzuyor bazıları komple gelişiyor kimiside gövde büyüyüp kuyruk kısa olandan. Şimdiye kadar hiçbir hastalıkları da olmadı buna kabızlıkta dahil. Her şey japonların keyifleri için gönül canlı yem olarak su piresi üretmeyi de istiyor ama maalesef ona bir türlü girişemiyorum kurutulmuş yemlerle takviye ediyorum.
Erkek Japon
[QUOTE=ShowaSanshoku]Tek kuyruk japon balıklarında yer darlığı / kalabalık nüfus sebebiyle kovalama ile yem için rekabet olağan davranışlardır.
Tek kuyrukların su hacmi ihtiyaçları da fazladır.
Aslında tül kuyruklarda da olur. Balık ne kadar az "fancy" ırk ise bu davranışların görülmesi o kadar olağandır.
160 litrede kaç balık oldu toplam, canlı yükü nedir?[/QUOTE]
İmzanıza şimdi dikkat ettim sanırım hacim baya küçüldü siz japon balığı besliyormuşsunuz diğer japonlarımı 2 - 3cm iken almıştım ondan dolayı onlardan ayrılmak pek kolay değil ama sonradan aldığım 4 balığı geri verebilirim. Benim niyetim küçük oldukları için biraz büyüdüklerinde azaltmaktı 7 10 arasında olduklarında sadece 4 tane bırakmayı düşünüyorum belkide 2 tane. Besleme konusunda canlı yem veremiyorum ama kurutulmuş olarak karides, kan kurdu, su piresi veriyorum bunlar haricinde 3 tane daha yemleri var diyetleri farklı farklı birde sebze veriyorum haftada 2 gün falan yemleme konusunda yardımcı olabilir misiniz?

[QUOTE=ShowaSanshoku]Merhaba, sizin de hissetmiş olduğunuz gibi 160 litre ki büyük ihtimalle neti düşüktür 10 adet tek kuyruk ve tül kuyruk karması için son derece yetersiz.
Nitekim, birinci günden itibaren sizi üzen sonuçlar çıkmaya başlamış. Bir goldfish oralara saklanıyorsa sıkışıyorsa sorun vardır.
Balıkların iyiliğini samimi olarak düşündüğünüz belli.
O zaman tavsiyem forumda bazı goldfish ustaları var. Bunların yorumlarını konularını verdikleri yardımları okuyunuz.
Tank gereklilikleri için buradan başlayabilirsiniz. https://www.akvaryum.com/Forum/japon_baligi_akvaryum_hacmi_k964715.asp
Bu çerçevede balıkların sağlıklı yaşamalarını sağlayacağına inandığınız hobicilere balıkları kazandırabilirsiniz.
Ben şahsen tek kuyruk, fantail, doğal formlara yakın goldfishlerden çok zevk alırım.
Bir gün bir konu açıp bu konu hakkında görüşlerimi paylaşacağım.
160 litreye şimdilik boylarına göre zevkinize göre uygun adette balığı tutup büyütme ve onlar büyüyünce tankın nasıl dolduğunu görme zevki yaşayın.
Bu türde en büyük zevkler çok sayıda ufak balığı doldurup hasta olmalarını seyretmek değil, büyük tankta 3 - 4 tane büyütüp bir karış yapmaktır bence.
Sevgiler, sağlıklı hobiler...[/QUOTE]
Japonlar konusunda sizlere katılıyorum dediğim gibi bense ayrı yerleri var 2-3cm iken aldığım balıklarım hiç hastalık görmeden büyüyorlar bu yüzden onların keyfini düşünen biriyim. Sizin imzanız ve yazdıklarınızdan sonra dediğim gibi diğer balıkları geri vericem akvaryumda terör istemiyorum sağlıklı büyüsünler istiyorum çok teşekkür ederim.
Erkek Japon
[QUOTE=ShowaSanshoku]Tek kuyruk japon balıklarında yer darlığı / kalabalık nüfus sebebiyle kovalama ile yem için rekabet olağan davranışlardır.
Tek kuyrukların su hacmi ihtiyaçları da fazladır.
Aslında tül kuyruklarda da olur. Balık ne kadar az "fancy" ırk ise bu davranışların görülmesi o kadar olağandır.
160 litrede kaç balık oldu toplam, canlı yükü nedir?[/QUOTE]
Eve geldiğimde balıklar sakinleşmiş kovalamaca yoktu ama bir tane japonumu dış filtrenin emiş borusunun arkasına sıkıştırmışlar neyseki ölmemiş hemen kurtardım ordan. 160 litre akvaryumda 6 adet japonum vardı 4 -7 cm aralıklarında akvaryumcu 4 tane daha verince 10 oldu normalde almak gibi niyetim yoktu kanıma girdi. Eğer akvaryumda diğer balıklarıma sıkıntı çıkaracaklarsa yada akvaryum hacim konusunda çok sorun olacaksa geri veririm öncelik japonların sağlıkları çünkü japonların yeri bende hep ayrıdır. Onlar için hava motorum bile 7/24 açık japonlar bol oksijen sevdikleri için[:)]
Erkek Japon
[QUOTE=Cengizhan06]Japon balıklarında erkek sayısının dişiden fazla olması gerekir.Ben yumurtlayan çok küçük boyda japon balıkları gördüm.Bu sebeple "[K]balığım ne zaman yavrulamaya başlar?[/K]" şeklindeki sorulara verilen "[K]8-10 cm olunca[/K]" cevaplarını çok doğru bulmuyorum.Balıkların boyuna göre anaç olup olmadıklarını belirtmek yanlış olur.Bir çok sebepten balık boylanamamış olabilir.Zaten erkek japonlarınızın anaç olmamış dişileri kovalayacağını çok düşünmüyorum.Erkek japon balıkları yumurtlama öncesinde dişiyi 2-3 gün kadar kovalayabilirler.Sonrasında yumurtlama gerçekleşir.Bu arada balık sağmak balığa çok zarar verebilir.Kesinlikle tavsiye etmem.[/QUOTE]
Teşekkür ediyorum akvaryumda hiç kovalamaca yoktu herhalde çoğu japonlar dişiydi dediğim gibi 4 balık daha ekleyince akvaryuma alıştıklaro gibi 30dk gibi kısa sürede diğer balıklarımı kovalamaya başladılar ki kovalanan balıklarım bazen hareketsiz kalıyordu. Dişileri çeşitli yemlerle ve kurutulmuş yemlerle besliyordum protein açısından ve yumurta oluşumu konusunda destekli olması lazım ama dişilerden yumurta dökümü görmedim.

[QUOTE=ShowaSanshoku]Japon balıklarında kovalamacanın tek sebebi çiftleşme değildir.
Kalabalık tanklarda alancılık yaparlar.
Beslenme esnasında ve besinin geldiği belli yer varsa o bölgede besin rekabeti sebebiyle kovalamaca olur.
Hasta balığı kovalarlar.
Sosyal canlılar olduğundan oyun amaçlı da olabilir.
Balıklar sakinleşsin diye sağmayınız.
Normal hiçbir şartta (tank hacmi, su kalitesi, balık sağlığı, balık adedi) goldfish kovalamacıları sıkıntı yaratmaz.
Tek istisna: balon göz japonların diğer japonlarla tutulması dahi her zaman risktir. Gerek kendi ırkı gerek diğer goldfish ırkları bu balonları patlatıp enfeksiyona vs sebep olabilir.
Sağlıklı hobiler.[/QUOTE]
Teşekkürler dediğim gibi yeni balıklar akvaryuma alışır alışmaz daha yemleme olmadan kovalamacalar oldu. Akvaryumdaki balıklar tül kuyruk süs japonlar aldıklarım tek kuyruk bundan olabilir mi akvaryumcu bir şey olmaz dedi bende japonlar diye olmaz diye düşündüm ama bilmiyorum. Akvaryumda hastalıklı balık yok. Belki de oyun amaçlıdır dicem ama kovalanan balıklar bazen hareketsiz kalabiliyor bu düşündürdü zaten beni. Sağım olayına bende karşıydım hatta ilk defa dün yaptım oda balıklarımı kovalamayı bırakmaları içindi yoksa yavru almak için değil. Çünkü daha önce akvaryumda bulunan balıklar benim için kıymetli ve ölmelerini istemem açıkçası. 2 - 3 gün kovalama olabilir demişsiniz sizce beklemeliyim yoksa onları ayırmalı mıyım?
Erkek Japon
Merhabalar 160 litre japon balığı akvaryumum var dün akvaryumcudan 4 tane daha balık aldım şansıma üçü erkek sanırım akvaryumdamki diğer balıklarımı kovalamaya başladılar böylelikle akvaryumda dişi balıkları da öğrenmiş oldum. Fakat dişiler yumurtlamaya hazır değil sanırım çünkü hem biraz küçükler hemde yumurta yok erkekleri elime alıp biraz sağdım belki sakinleşirler diye akvaryuma geri bıraktığımda ilk hallerine göre daha iyiydi ama sonradan yine kovalamalar başlamıştı. İşte olduğum için son durumu bilmiyorum dişilere zarar verme ihtimalleri olabilir mi?
Acemi Bitkili
Güncel. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar bu bitkileri nasıl büyütebilirim[:?]
Acemi Bitkili
[QUOTE=AQUARIUM999] japonlar yiyor olabilirmi [/QUOTE]
Balıklarımın bitkiye ilgisi yok aylar önce balıklarım küçükken biraz eledoayı tırtıklamışlardı başarılı olamayıp bırakmışlardı o günden beri bitkilere bir hareketleri yok.
Acemi Bitkili
[QUOTE=Rhyno]
Akvaryumuz oldukça güzel hayırlı olsun.
Aktif karbonu çıkarmanız isabet olmuş.Aktif karbondan dolayı adaptasyon süreci uzamış olabilir.
Şu anki bitkileriniz köklü değil ama ileride köklü bitki eklediğiniz zaman dere kumu yeteriz kalabilir.
Altına keşke aquaclay,aquabase yada manado gibi kumlar üzerine dere kumu kullansaydınız daha iiy olurdu.(benden bir tavisye sadece.İleride kullanacağınız bitkileri bilmiyorum.)
[/QUOTE]
Yorumunuz için teşekkür ediyorum başka bitki düşünmüyorum en azından sudan beslenen bitkileri düşünebilirim anubias java moss gibi. Bu yüzden kuma önem vermedim zaten aklımda bitkide yoktu akvaryumum eylül ayında kuruldu fakat bitkiler çok sonra eklendi. Dediğim gibi öncekiler aktif karbon yüzünden çürümüşler onu çıkarınca java fren yaprakları üzerindeki yeni filizleri büyütmek istedim ama bir türlü başarılı olamıyorum. 1 aydır gübre kullanmaya başladım bitkiler kolay yetişen gübre ihtiyacı olmayan ama ne hikmetse gelişim yok veya yavaş anlamadım. Durum böyle olunca dallar üzerindeki beyaz bağcıkları örtmek için java moss düşünüyordum ama gelişim olmayıp çürümesinden endişeleniyorum bu yüzden beklemedeyim.

[QUOTE=AQUARIUM999]hayırlı olsun [/QUOTE]
Teşekkür ediyorum fakat akvaryumum yeni değil eylül ayında kuruldu sadece bitkilerde gelişim göremiyorum.

[QUOTE=Kaangzkr]Hocam dereden mi topladınız yoksa markalı bir kum mu [/QUOTE]
Dereden toplanmış bir kum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.