ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ekimci
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ocak 2012 13:08
Son Ziyaret:
12 Mayıs 2018 16:06
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
tuncay ulupınar
Doğum Tarihi:
05 Mayıs 1981
Yaş:
42
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tuncay Ulupınar

SON 8 MESAJI

Dıy Arka Fon Boyası
Strafordan 3d arka fon yaptım. Filli boya renklendiricileri beyaz renkli fugapool 2900 ün içine katarak kullandım. Siyah renklendiriciyi beyaz fugapool 2900 e katarak gri bir ton elde etmek istedim ancak pek başarılı olmadı çıkan renk. Çümento rengi gibi birşey oldu. Daha sonra kahverengi yeşil mavi ne bulduysam farklı varyasyonlar denedim ama hiç güzel renkler elde edemedim. Bunda muhtemelen renk körü olmamında payı büyük :) Renklendiriciyi beyaz boyaya katarak gri ton elde etmek istiyorum ancak beyaz boya olarak ne kullanmalıyım acaba?
Bu arada çalışmamdan bir kaç fotoğraf da yükleyip yorumlarınızı almak istiyorum. Bu abime yaptığım arka fon. İlk çalışmam oluyor. Bu hafta kendi 150 cm lik akvaryumun için çalışmalara başlayacağım.
[url=http://hizliresim.com/njGLV5][img]http://i.hizliresim.com/njGLV5.jpg[/img][/url]
[url=http://hizliresim.com/1VnMnb][img]http://i.hizliresim.com/1VnMnb.jpg[/img][/url]
Tanganyika Akvaryumu
[QUOTE=BozkurtGokturk]

Silis kum Kalsiyum Karbonat içerikli bir kumdur. Tanganyika canlıları için iki önemli minerali sürekli pompalar ve pH tamponlanmasına katkıda bulunur. Aragonit kum ise yine silis kökenli mermer asıllı bir kumdur. Normal silis kuma oranla çok daha etkilidir. kH ve gH seviyelerini istenen üst seviyelerde tutar ve bu sayede pH dalgalanmalarına engel olur. pH'ı 8,5 ve üzeine çeker. Yanısıra yine 0 numara mecan kumu ve midye kabuğu kumu da kullanırsanız su değerleriniz istediğinz seviyelerde kalacak ve canlılarınız sağlıklı olacaktır. tercih sizin ama bütçeniz müsaitse aragonit kumu kesinlikle tavsiye ederim. Ücretini kesinlikle hak ediyor. Yalnız sizin taban ölçüleriniz çok garip geldi bana!.. 140x80 doğru rakamlar mı?[/QUOTE]

Evet rakamlar doğru. Uzunluk 140 arkaya genişliği ise 80 yapmak istiyorum. Yükseklik ise 70 olacak. Bana kalırsa bir akvaryumun derinliği ne kadar çok ise balıklar o kadar huzurlu ve görünümü bir o kadar hoş oluyor. Ayrıca derinlik fazla olunca haliyle dekor hazırlama alternatifleri de bir o kadar artıyor.
Tanganyika Akvaryumu
[QUOTE=Kınayu]30-35 kg gidecektir. Hegen kum kesinlikle koymayın. Ben frontozalarıma koymuş bulundum. Hegen kumları aldım hiç üzerinde bu kum sadece bitkili akvaryumlarında kullanılar da yazmıyordu. Bitkili akvaryumlarda da canlılar yaşıyor diye düşündüm. Hemde daha hassas ve direnç olarak daha düşük balıklar yaşıyor. Allahtan Bozkurt beyin uyarılarıyla aydınlandık ve bilgilendik. Kendisinden Allah razı olsun [:iyi:] Artı yazıları güzel okuyalım arkadaş akvaryumda bitki olabilir demiş. Bu sizin dediğiniz tabanda önerdiğiniz kumda bitki olurmu ?
[/QUOTE]

Yanlış anlaşılma olmasın. Bitki olacak demiyorum. Olmalı mı diye sordum sadece :)[EDIT]ekimci,2016-10-20 18:49:36[/EDIT]
Tanganyika Akvaryumu
[QUOTE=Kınayu]Selamlar yeni kurulumunuz hayırlı olsun [:iyi:] [:nazar:] [:iyi:] Dediğiniz türlerle ventralis'in ben olacağını düşünmüyorum. Filtre olarak düşündüğünüz filtreye alternatif olabilecek benim aklıma sadece Eheim 22-60 geliyor. 2400 LT Kendim kullanıyorum gayet memnunum. Akvaryumda bitki olacaksa tabanda. Hagen siyah kumu tercih etmeniz.Daha faydalı olablir.[/QUOTE]

Eheim 2260 1350 lira civarı fiyatı var ve içi boş geliyor. Medyası vs çok masraflı olacak gibi.
[QUOTE=Foai]Ventralis-Leptosoma-calvus- veya leleupi - salyangoz türleri kombinasyonu olur,yeter ki tropheus veya Frontosa gibi, beslenmesiyle,boyutları ve davranışlarıyla tankı diğer türlere zehir eden türlere girmeyin.
çok da kalabalık yapmamak lazım. Tankın boyutları gayet uygun bu türler için. Calvus ve leleupi davranış açısından benzer olduğundan birini seçip kalan bölgeye kabukçul türler eklenerek,göldeki çoğu farklı davranışı salonda izlersiniz.

Ventralisler için tabandan biraz yüksekte bir platform yapabilirseniz (kayrak taşı kullanılabilir) daha da keyifli olur.

Bu boyutta bir tankın filtresi sump olmalıdır, olmuyorsa da tankın maliyeti kadar bir meblayı filtreler için de harcamanız gerekebilir. Düzgün tasarlanmış sump'ta ses ve koku olmaz. [/QUOTE]

Gerekli dekor düzenlemeleri ile calvus, ventralis, leptosoma, daffodil ve lelupi birlikte olabilir diye düşünüyorum. Sonuçta her birinden en fazla 3 ya da 4 er adet olacak. Strafor arka fon ile mağaralar yaparak her türün bölgesini diğerlerinden izole etmeyi amaçlıyorum. Kayrakı taşı ile yükseltiler yaparak ve kabuklar ile dekoru tamamlamayı planlıyorum.
Sump düşünmüyorum sebebi akvaryumun altına başka bir akvaryumda daha koyacağım yavrular için. Maliyeti göze aldım zaten. Bir işe girişirken en iyisi olmasına dikkat ederim her zaman. Fx6 ideal çözüm gibi geliyor bana.

[QUOTE=BozkurtGokturk]
Tanganyika ve Malawi akvaryumlarında 0 mm kalsiyum karbonatlı silis kum veya bütçe durumuna göre aragonit kum tercih edilmelidir. İçine de yine 0 mm midye kabuğu kumu mercan kumu çok yararlı olacaktır.[/QUOTE]

0 mm silis kum düşünüyordum. Aragonit kumu inceledim ama hep deniz akvaryumlar için önermişler. Tanganyika akvaryumuna katkısı nedir acaba bu kumun. Birde fiyatı yüksek. Değer mi acaba verdiğim fiyata. 140×80 tabana kaç kg koymam gerekir acaba?[EDIT]ekimci,2016-10-20 16:30:51[/EDIT]
Tanganyika Akvaryumu
[B]Merhabalar. 140×70×80 (70 yükseklik) ebatlarındaki bir akvaryumda calvus ( alt türe karar vermedim), lelupe ve daffodil koymak istiyorum. Hepsinden 10-15 er yavru alıp bunların eş tutmalarını bekleyeceğim. Bunların yanına ventralis olur mu acaba diye düşünüyorum ancak agresif olduğundan dolayı karar veremedim. Ya da başka bir tür daha olabilir mi? Bu konudaki fikrinizi öğrenmek istiyorum.

Dış motor olarak daha önceden fluval 405 kullanıp çok memnun kalmıştım. 406 alayım diyordum ama lt olarak yeterli gelmeyecek. Bu yüzden fluval fx6 almayı düşünüyorum. Muadili bir filtre öneriniz olur mu acaba diye sorayım yine de (Sump düşünmüyorum).

Dekor olarak kayalıklar, kabuklar ve zemine ince silis kum koyacağım. Kum rengi ne olmalı sizce? Hangi tür bitkiler koyulabilir ya da koyulmalı mı?

Bunlar dışında sizlerin ekleyeceği fikirlere de açığım.[/B]
Tropheus akvaryumunda seachem clarity kullanılır mı?
400 litrelik tankıma 5 kapak döktüm.İlk gözlemlediğim balıklar çok havasız kalmış gibi ağızlarını açabildikleri kadar açıp bildik hareketlerini yapmalarıydı. Akvaryuma verdiğim oksijeni artırıp dışarı çıktım. Aradan 2 saat geçtikten sonra eve geldim. Henüz berraklaşma yok ancak akvaryumda yarı ölü-ölmek üzere olan 4 tane balık var benim görebildiğim kadarıyla.Kayaların arasında daha göremediğim varsa onları da bilmiyorum. Filltreyi temizledim hemen ve %20 kadar su değişimi yaptım. Beslediğim balıklar yunus,saulosi ve demasoni. İlginçtir etkilenen balıklar sadece saulosiler gördüğüm kadarıyla. Son durumu ilerleyen saatlerde belirtirim.


edit: Seachem clarity den etkilenen 4 saulosiden 1 i öldü. 1 tanesi normale döndü. 2 tanesi ise kör oldular. Kimsenin başına gelmeyen olaylar neden benim başıma geliyor anlam verebilmiş değilim.
ekimci2012-12-20 02:18:51
eheim 2217-02,2226,fluval 405 Hangisi (fluval 405 aldım)
Teşekkürler.

Sinan bey sanırım yanlış anladınız.İçi dolu veya boş mu alayım kaygısını taşımıyorum.Benim sorunum hangi marka-modeli tercih etmem gerektiği.

Diğer arkadaşların yorumlarınıda bekliyorum.
ekimci2012-02-19 18:08:03
eheim 2217-02,2226,fluval 405 Hangisi (fluval 405 aldım)
Merhaba.135x50x60 tankıma dış filtre alacağım.Tankımda şu anda yavru cichlidler var ancak ileride 20 adet kadar yetişkin cichlid beslemeyi düşünüyorum.Tankım kendi odamda yalnız hava motorunun sesinde dahi uyuyabilen bir insanım.Jenartör kadar ses çıkarmadıkça sesi çok sorun değil :) Bu 3 ü arasında kararsız kaldım.Hangisini önerirsiniz?

Eheim 2226 full dolu olarak 350 lira.

Eheim 2217-02 musluklu olarak 350 lira (Bunun malzemesi geliyor mu gelmiyor mu emin olamadım.Ayrıca -02 si muhtemelen 2. versiyon gibi birşey.+ sı veya - si var mı onu da merak ediyorum.)
Bunların dışında 2217-01 ve 2217 classic ürünlerinide göz önünde bulundurabilirim aralarındaki farka göre.

Fluval 405 370 lira ve malzemeleri ile birlikte geliyormuş.


Bunları yazarak forum kullanıcılarından yardım istemiştim ancak 2 arkadaş dışında yorumda bulunan olmadı hiç babamın dediği gibi canları savolasıcalar :)

Fluval 405 de karar kılıp onu aldım,daha doğrusu sipariş verdim yarın elime geçecektir muhtemelen.İçinde gelen standart malzemeler dışında çok övüldüğünü gördüğüm purigen almayı düşünüyorum.Bunun dışında önerebileceğiniz bir malzeme var mıdır ve de malzeme sıralamasını nasıl yapmalıyım? Filtre konusunda pek yardım göremedim.Umarım bu konuda yardımcı olursunuz.
ekimci2012-02-21 09:47:37

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.