ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kuzeydiscus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mayıs 2012 15:28
Son Ziyaret:
02 Ekim 2012 10:55
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ismail faruk özer
Doğum Tarihi:
09 Mart 1973
Yaş:
51
İl:
Izmir
Meslek:
müzisyen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

kuzeydiscus
ismail faruk özer

Usta dedim biz ne yapıyoruz?
Dedi "suda resim" yapmaya çalışıyoruz...

SON 10 MESAJI

Uygun mu?
       Bence deneyim, eğer hobiden zevk almak ve tecrübe kazanmak istiyorsanız gücünüz kadar denemelisiniz. Gerçekten de pahallı balıklar bakmak zorunda değiliz, en azından başlangıç noktasında. Zaten yeteri kadar bilgi edinip kafanıza yatarsa denersiniz.  Hep birlikte bunun için buradayız. Öğrenmek ve hobimizi daha ileriye götürmek için. Sabırla, sevgiyle, istekle, deneyerek ve paylaşarak. Bence dene;

Korkarsan kaçarsın,
Kaçarsan göremezsin,
Görmezsen bilemezsin,
Bilmezsen korkarsın... :))
beta için bitki tavsiyesi
    Betalar canlı doğuranlarla  iyi anlaşırlar, iyi bitkili her ortamda rahatlıkla bakabilirsin. Pipo filitre ve hava motoru işini oldukça kolaylaştırır... İyi şanslar.
Uygun mu?
    Mutlaka bol dekorlu (mümkünse bitkili) olmasında fayda var...
dekor 'da eksikler
   Bence sade güzel bir dekor olmuş, ellerinize sağlık...
Kara Kalem Akvaryum Tasarımı
Tankınızın küçük olmasına karşın yinede eğim vermek istiyorsanız elyaf düşünebilirsiniz. Hem strafordan daha kullanışlı olur hem de bitkilerin köklerinin tutunmasında işe yarar. Fakat daha sonra tankı bozmak istediğinizde her durumda sıkıntı olacaktır. Bir kat elyafı tabana serip, eğimi vermek için taş, kata vs. kullanırız. Daha sonra elyafı malzemenin üzerine kapatıp kumla doldururuz. Ben daha önce bitkili tankımda denedim başarılı olmuştum. Size de başarılar...
Kribensis
Selamlar, akvaryumunuz biraz büyükçe olsa ve birde bitkili dekor yapabilirseniz, aynı zamanda da kribensislerinizin girip çıkabileceği sahipleneceği bir yerler olabilirse size keyifle izlemek kalır. İnanın çok güzel balıklardır ancak sadece taş, kaya vs dekor yetmez...
yeni hobi odam
Arif'ciğim son durum fotoları yakında ekleyeceğim, okulların açılması sürecinde fotoğraf için pek vaktim olmuyor açıkçası. 
yeni hobi odam
        "Abi bilgi verdiğin için çok teşekkür ederim en azından 4 5 ay çalışarak güzel bi mekan yapabilirim diye düşünüyorum :)"

        Eğer vaktin varsa bence de acele etme...


yeni hobi odam
         Onur kardeşim demir profiller 40x40, fakat tankların oturacağı kısımlar 40x60, kalınlık 2mm ayrıca kaynağı; gaz altı kaynak diyorlar yanılmıyorsam... İki katında 100x50x50 üst katta 50x50 üretim tankları mevcut. Maliyet konusunda net bir şey söylemem mümkün değil çünkü yakın bir abim yaptı profilleri, ancak 4 adet bu şekilde set tahminim 1,600 Tl.'yi bulur. Daha doğrusu ilk aldığım fiyat buydu. İzmir'de olsaydın, sağ olsun Mustafa abimiz fiyat konusunda yardımcı olurdu kırmazdı bizi :) 
         Demir profiller konusunda benimde kafam karışıktı, kalınlığı vs. ama baktım ki akvaryumcuların çoğunda 30x30 profil var, bir kısmında köşebent var... Fakat benim hobi odam evin içinde en iyisi biraz fazla verip daha güvenli bir sistem kurmak diye düşündüm. İnşallah sende şartların doğrultusunda gönlünce bir odaya kavuşursun, İzmir'den sevgiler, selamlar...  
kuzeydiscus2012-09-11 18:26:12
yeni hobi odam
[QUOTE=waterlion]Faruk abi hobi odan hayırlı ve bol yavrulu olsun valla güzel ve temiz bir iş çıkarmışsın az olsun öz olsun diyenlerdensin galiba abi benim kafama takılan soru duvarlara nie  strafor kaplamadığın:D gerçi bende 150.60.60iki boylandırma akvaryumu yaptırttım evin girişine strafor kaplıyamıyacağıma göre profilime kapladım straforları bide sen straforlar çok yumuşak gibi geldi dedin ben poli etilen xps 2cmlik strafor koydum açık mavi renkte sert strafor şuanlık bi ezilme yapmadı ilerde bendemi acaba kauçuk bant çeksem dedimde bakalım abi önümüzdeki günlerde başka ne tür deişiklikler yapacaksın bende 3kartuşlu filtre alıp banyodaki şohbene bağlıyacağımda fakat benim şohbenin santigrat cinsinden ısı verişi olmadığından kartuş filtreyle şohbenin çıkışına termostatik vana bağlıyayım diyorum 30derecelik suyu direk banyodan boylandırma tanklarıma hortumla uzatayım diyorum acaba sağlıklı olurmu?
saygılarımla esenkalın
[/QUOTE]



             Merter'ciğim,  evimiz küçük bir ev, jeotermal ile ısınıyoruz. Kullandığım oda evin tam ortasında, eh bir de evde küçük çocuk olunca kışın evde kimse olmasa da petekler hep açık... Tankların arkalarında straforun girebileceği boşluk var belki ihtiyaç olursa kullanırım. Senin kullandığın strafolar güzel bence. Ben elimde imkan vardı "biraz işgüzarlık" yaptım o konuda : )) Strafor daha ucuz hemde yalıtım vs. gibi daha kullanışlı. Termostatik vana ile 3'lü kartuş kullanan çok arkadaşım var ve hiç problemle karşılaşan duymadım. Benim kullandığım sistemde şofbenden gelen suyun ısısı tamamen tesadüfi olarak istediğim sıcaklıkta. Mevsim şartları değişince ne olacak bekleyip göreceğiz. 
Tekrar görüşmek üzere hoşcakal...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.