ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Lurid Orb
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Mayıs 2012 12:02
Son Ziyaret:
18 Eylül 2012 16:09
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tahsin Önemli
Doğum Tarihi:
01 Ekim 1990
Yaş:
33
İl:
Bilecik
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


70x30x40" Malawi

SON 9 MESAJI

Yeni kuracağım High Tech bitki akvaryumu öneri
70*30*33 boyutlarında ki akvaryumuma high tech bitki akvaryumu kuracağım, dış filtrem ısıtma sistemim ve aydınlatmam tamam. Fakat kafamda ki bitki akvaryumu konseptine uygun gübre, kaya ve dış filtre malzemesi ne olmalıdır bu konularda yardım olmak istiyorum. Tabana moss yaparak yeşil tepe ve yapacağım 3-D arkafona uygun bir kaç bodur koyu yeşil bitki kullanmak istiyorum. Bitki önerisi ve akvaryumun tabanını nasıl yapacağıma dair yardımcı olursanız çok sevinirim. Tabanı tamamen gübre ve bitki kumu yapmak gereksiz olacak sanırsam yardımlarınızı bekliyorum. 
Tetra Tec Ex1200 almak ya da almamak ?
Önerilerinizle beraber, tetratec ex 1200'ün indirimdeki fiyatıyla fiyat/performansının yeterli olduğu kanısına vardım ve geçtiğimiz günlerde satın aldım. İlk olarak kullanılan plastik beklediğimin altında bir kalitedeydi, dolphin bile daha kaliteli gelmişti elime, belkide durumsallığın etkisidir. Herneyse, filtreyi kurduğumdaysa debisi gayet iyiydi tabi uzun süreli devam etmesi daha iyi olacak. Şimdi size sorum içinde gelen, elyaf, aktif karbon, biolojik filtre, bio filter ball vs. vs. bunlar yeterlimidir yoksa filtreye ne gibi modifikasyonlarla daha verimli hale getirebiliriz ?
Malawi akvaryumumun su değerleri
Merhabalar;
TetraTest 5in1 ile yapmış olduğum testin sonucunda akvaryumumdaki değerler aşşağıdaki gibi, yüksek nitrat sorunu var, nitratı nasıl düşürebilirim yardımcı olursanız. Akvaryum 70*30*40 boyutlarında 2 snow 3 kobalt mavisi cichlid ve 2 orange cichlid var, su değerlerini değiştirecek bir dekor malzemesi yok 4 kaya ve yapma çiçek var bir tane ama dip çekimini düzenli yapmıyorum nitratın sebebi bu olabilir belki. Birde orangeların yavruları var, orangeları yavrularıyla ayrı akvaryuma alacağım su değerlerini dengeye soktuktan sonra tabi. Orange dişimin ağzında gene yavru var .

NO3= 70-100 arası yani skaladaki renk 100e daha yakınca,
NO2=0-1 arası
GH=15
KH=12-15 arası
PH=8-8.4 arası

Şimdide orangelar için yeni kurduğum akvaryumun değerlerini ölçtüm;
NO3= 25 
NO2=0
GH>16
KH=15-17
PH=8.4

Bu akvaryumun boyutuda 65*26*40h, suyunun %20 sini diğer akvaryumdan aldım, bakteri oluşumunu hızlandırmak için fakat suyu hazırlamak için iri tuz ve bir iki damla çözelti dezenfektandan başka birşey kullanmadım. Klor kırıcım bitmiş. Bu su uygunsa yavruları ve anneyi buna alayım mı ?Lurid Orb2012-06-08 00:59:12
Tetra Tec Ex1200 almak ya da almamak ?
Öneride bulunan herkese çok teşekkürler, dış filtreler hakkında artık kafamda bir blur nokta kalmadı şimdi tetra tec alıp 450 lt akvaryuma geçince de üzerine ekol 15 ya da 17 ekleyerek filtreleme işini gerçekleştirmeyi düşünüyorum :)
Tetra Tec Ex1200 almak ya da almamak ?
[QUOTE=E MERT] Tetateclerden uzuk durun.Bir gün eve geldiginizde su içinde yüzmek istemiyorsanız uzak durun.Yeni modeli eski modeli fark etmiyor.Tamamen şasn işi.Beni sinir hastası etmişti.İki sene önce kaldırdım attım.Bir arkadaşımında bir ay önce başına aynı durum geldi.servisi ile ugraşıp duruyor.Servisini Veren anadolu pet de ürünlerinin arkasında degil.Filitrem İstanbula kaç kere gitti geldi,unuttum.İyi araştırın öyle karar verin arkadaşlar.[/QUOTE]

Yeni modelde su taşırma sorunu yaşadınız mı ? Birde fiyat olarak baktığımız zaman  umut dünyası işte taşmaz diye şee ediyo insan.
Tetra Tec Ex1200 almak ya da almamak ?
Ürünü kullanmış arkadaşlardan biri ürünün net boyutlarını (kaplayacağı maks. alanı) söyleyebilirmi nerede aradıysam boyutlarıyla ilgili bilgi bulamadım, ona göre dolaplı mobilya yaptırıcam akvaryuma 
Özel Tasarım Akvaryum
Evet gizleme bölmesi :) orada kullanılan camları siyah ya da içerisini göstermeyecek şekilde yapmayı düşünüyorum. Resimde görüldüğü gibi orta kısımda ki beyaz bölmeye su girmeyecek ve dibinde 5x5 boyutlarında bir delik olacak (tabi camların yapıştırılma şekline göre boyutlar değişebilir). Alt camı böyle delmek sağlıklı ve mümkünmüdür bilmiyorum, akvaryum yapan bir camcı bunu yapabilir mi ?
Tetra Tec Ex1200 almak ya da almamak ?
  Arkadaşalar tetratec ex 1200 hakkındaki görüşleriniz ve deneyimleriniz nelerdir, ciddi olarak almayı düşünüyorum, forumda yaptığım araştırmalar sonucu sessiz ve fiyat/performans durumu iyi bir ürün olduğu kanısına vardım, tabi son bir kez görüş almadan hareket etmiyim dedim. Max 500 lt akvaryumda kullanacağım ve ürünün net boyutlarını (hortum başlıkları dahil, kutu boyutuda denebilir) söylerseniz, ona göre mobilya yaptırıcam. Birde Teleskop Akvaryumda güzel indirime girmiş  Teleskop Akvaryum'un internet sitesinden daha önce alışveriş yapan oldumu, güvenilirmidir bu konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim.
Özel Tasarım Akvaryum
   Merhabalar Akvaryum.com sakinleri; siteyi bir kaç gün önce keşfettim ve içerisinde bir çok faydalı bilgi buldum. Benim sizden yardım istediğim konu yaptıracağım - cama cam - akvaryumun oluru nedir ve Bilecik civarında ucuz/iyi işçilik olarak nerede yaptırabilirim (civardan kastım; Bilecik'te bu işi iyi yapacak birinin olmadığını düşünüyorum ve civar illerde yaptırmayı düşünüyorum, tabi yakınlık öncelik). Akvaryumun arka tarafında (arka cam tek parça olacak şekilde) dış motorun borularını, ısıtıcıyı, ışıklandırma kabloları vs. geçirmek için alt tarafa açılan bir bölme yaptırmak istiyorum, terimolojide bunun ismi nedir bilmiyorum ama kendimce çizmeye çalıştım resimlere bakıp, böyle birşey yapmamın mümkün olmup olmadığı konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. 

 



Öz LuridOrb2012-05-29 12:34:53

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.