ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
3g3m3n48
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Haziran 2012 15:27
Son Ziyaret:
09 Şubat 2014 18:07
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Egemen KESKİN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Mugla
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


150*60*60
Frontoza Mpimbwe Blue

SON 10 MESAJI

F0 frontoza moba Tankım
Arkadaşlar hepinizden Allah cc. razı olsun tüm iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
En kısa zamanda eklicem fotolarını


F0 frontoza moba Tankım
Dağan bey ve onur kardeşim güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda sizlerle paylaşıcağım ama bir 10 15 gün alışma sürecini atlatayım diyorum malum yeni tank ve stres :D 

onur kardeşim inşallah bir gün sende bu keyfi tadarsın.Umarım yavrularını görmek nasip olur.
F0 frontoza moba Tankım
Fotoğraf: Balıklar Dün geldi şuan streste olduğu için fotoğraf çekmedim

Boyut (cm): 1E 20 cm 3D 18-18-16 cm
Kapasite (litre): 540 LT - 150x60x60
Canlılar: F0 Frontoza Moba 

Malzemeler: Eheim 2228 dış motor, Unistar P304L 2000LT iç motor, 40kg Karbonatlı kum

Akvaryum Bakımı: Haftada bir %25 su değişimi ve dip demizliği

Kullanılan Yemler: Dianichi Color Fx,Dianichi Ultima Krill, Dianichi XL pro, NLS Thera A+,NLS Jumbo Fish,JBL Novo stick,Sera Flora, hafta bir somon ve karides

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Kaya Tuzu,Seachem Tanganyika Buffer ve Cichlid Lake Salt

Şuan resim eklemedim ama tanka alıştıkları ilkgün fotoğraflarını eklicem pek huzursuz etmemeye çalışıyorum ama en kısa zamanda alışıcaklardır.Balıkların üçgen vücut yapıları ve maskeleri çok güzel. Balıklara sahip olamamda bana yardımcı olan Hakan Abime çok teşekkür ederim.



3g3m3n482012-09-14 11:39:03
Frontoza Yavrularda Bant Sorunu
Ercüment bey öncelikle merhaba.

Balıklarınızdaki durum bendede mevcut ama geçiceği konusunda en ufak bir şüphem yok. Akın bey ve güngör bey in ısı konusunda söylediklerine bir sözüm yok ama şunuda belirteyim ben balıklarımı 3 cm iken aldım ve su hiç bir zaman 26 dereceyi geçmedi 23 ve 26 arasıydı hep. Bildiğim bir tek şey var kuluçka döneminde kusturulan ile anne ağzında büyüyen balık aynı olmuyor kesinlikle, tabiki damızlık balığın yumurtayı atmamasıda çok önemli kusturmamak için.

Valla ercüment bey sizi en iyi ben anlarım sanırım  ama inanın onların gelişimini izlemek çok hoş oluyor. Bırakın bant ları falan ilk aldığımda filtrenin altnda ufak bir siyahlıklardı şimdi 10 cm lik erkek yüzgeçleri açtığında beyazlık falan hayal olup gidiyor.Tabiki zevkler ve renkler tartşlmaz asla, ama ben inanıyorum ki siz onlara gerekli bakım ve hassasiyeti gösterirseniz onlarda sizi yarı yolda bırakmazlar diye düşünüyorum.

Sağlıklı balıklar dilerim ercüment bey....


Ercüment bey bu arada tankınızı soğutmak için DIY sistemlerde Kasa Fanı ile bir çalışma var bir ona bakın isterseniz ben denemedim ama, bir de rezistans bağlarsanız  ısı 26 dereceye geldiğinde fan çalışır. Bende bodrum da yaşıyorum pek sizin oralar kadar bunaltıcı olmaz ama yinede ısı yüksek buralarda, bu yaz hiç 27 dereceyi geçmedi tankım maşşallah.

Sağlıklı balıklar dilerim. Saygılar
Frontoza akvaryumu su değerleri
Gökhan bey malesef benim yaşadığım yerde su değerleri yerlerde PH 6,5 onun için tanganyika buffer ve salt lake kullanıyorum 7,5 - 8 de razıyım ama malesef şebeke suyum çok ama çok kötü artemiya artık çıkarmıyorum haftada b,r somon a dödüm birde sabahları denicem bitkisel yemlemeyi dediğiniz gibi tavsiyeleriniz için teşekkürler.Aslında protein takviyesini balıklar anaçlarından kusturularak çıkarıldığı için bantlarında beyazlıklar var bunu gidermek için protein takviyesi yapıyorum sizin önericeğiniz bişeler varmı bu konu hakkında saygılar.
frontoza mpimbwe blue
Okan bey balığın ortama ayak uydurması ile türünün güzel örneklerinden biri olmadığının anlaşılması arasındaki bağlantıyı kuramadım kusura bakmayın, ama sizin moba larınız bence gerek renk gerek bant düzgünlüğü olarak türünün güzel örneklerinden, bu görünüşlerinden daha iyi nasıl bişey olsun istiyosunuz. 

bakın sayın erkan aklum abimizin paylaştığı bir moba resmi (affına sığınarak yayınlıyorum) ve ayrı bir moba resmi yayınlıcam aralarındaki farka bakın ikside f0 
bu erkan bey in mobası koca bir maşallah!. 

ve buda diğer bir moba

Yani şunu demek istiyorum gerekli şartları onlara sağlarsak düzenli ve özenli beslersek gereksinimlerini aksatmazsak onlarda bize görsel açıdan güzelliklerini gösterirler diye düşünüyorum. 
bence biraz daha sabredin derim, zamanı geldiğinde inanın tankınızın önünden kalkamıyacaksınız inşallah

sağlık balıklar dilerim. .
frontoza mpimbwe blue
Merhaba okan bey,

Ben brundi ile başladığım bu sevdaya şuan mpimbwe ile devam etmekteyim.Başladığım günden itibaren akvaryumu ilk kurduğum zaman kaya tuzu kulklandımki akvaryumu steril hale getirebilmek için ben ana tankta ilaç yada kaya tuzu gibi ürünleri kullanmadım nedenide şu diğer hastalık yada sorunu olmayan balıkların etkilenmemesi için,iç parazit yada dış parazit in daha farklı yollar ile önlemek mümkün şöyleki iç paraziti yemlerinize enjekte edebileceğiniz sarmısak suyu yada kendiniz yem hazırlıyorsanız ev yapımı içine ilave edebilirsiniz yahut sarmısak içeren yemlerde mevcut tanınmış markaların.Dış parazit konusunda ise su değişimlerinize dikkat ederseniz yani dinlendirdiğiniz su ile ana tankınızdaki suyun ısısı farklı ise buda dış parazit sorunu yaşamanıza neden olur diye düşünmekteyim.Diyelim iç parazit ten şüphelendiniz naçizane fikrim tedaviyi ana tankta yapmak diğer sağlıklı balıklarınızı etkiliyebilir yada dış parazit tedavisi.

Koyuluk açıklık kısmına gelirsek ben arka fon olarak koyu mavi, kum olarak hagen siyah kum kullanmaktayım,ışıklandırma ise buz beyazı kullanıyoum ama çok yüksek vatlı değil tabiki inanın balıklarım şuan renkleri kapamba ya benziyor.  Bu demek değildirki sizinde böyle olacak, Bazı makalelerde okuyorum koyu renk kum balığı strese sokar bakın okan bey bende beyaz kum kullanıyordum balıklarım stresten eser yoktu şimdi siyah kum kullanıyorum yinede stres yok balıkların yem yemesinde yada canlılığında en ufak bir kötüleşme yok doğadaki tüm hayvanlar kendini savunmak için bazı değişik stratejiler izler kimsi renk değiştirir kimisi şeklini, bence balıklarda bulunduğu ortama ayak uyduruyor keşke kumu akvaryuma koyarken video alsaydım dedim kumun yarım kilosunu akvaryuma döktüm ve balıkların rengi aniden değişti bu kadar çabukmu strese girdi bu balıklar gerçekten buna inanmıyorum bi çok abimiz deneyimli olanlar belki buna karşı çıkabilir ama ben iyi yaptığıma inanıyorum.Bir arkadaş koyu kumun zararlarını anlatmış resimlerle örnek vermiş yunus balığı koyu renk kumla mas mavi olmuştu beğenmemiş açık kum koymuş ve rengi sanki gri gibiydi o çok hoşuna gitmiş zevkler ve renkler tartışılmaz ama bence parlak parlament mavisi balıkta çok güzel durmuştu. neyse fazla uzatmayalım size balıklarımdan bir kaç kare eklicem siz karar verin siyah kumla balığın arasındaki ilişkiyi.

frontoza mpimbwe blue
Aynen öyle nitratta tutuyor evet bende alıp denicem kanserde olursak artık atın ölümü arpadan olsun diyelim. 
frontoza mpimbwe blue
Ben esprisine söledim gökhan bey küçümseme olarak görmedim zaten 
Aynı taştanmı bahsediyoruz bilmiyorum ama Zeolit diye geçiyor yararlı bakteri tutma özelliği çok fazla bu sayede suyunuz çok berrak oluyor.Bir araştırın derim
frontoza mpimbwe blue
Beslenme şeklim yazılarımdada belirttiğim gibi kuru yemi hiç aksatmıyorum zaten günde bir öğün kesesi patlamamış artemia veriyorum protein değeri açısındanhaftada birde karides veriyordum ama somon vericem artık, aslında şöle 10-12 cm olanakadar kuru yemi unuturmadan 2 günde bir yada hergün bir öğün somon vermekte mantıklı sanki gökhan bey,dediğim gibi ben aç bırakamıyorum yavruları gelişimleri çok güzel gidiyo karın çöküklüğü yada dış parazit şuanlık yok stres hiç yok bir sene sonra akvaryumu büyütmeyi planlıyorum şöle 250x60x70 gibi bir akvaryum planlıyorum biraz uçuk ama şimdilik yeterli gibi geliyo yavrular için akvaryumum. 
bir de kafama takılan bir olay daha var filtreye konulan zeolit taşı iri taneli. Bu konuda ne dersiniz kimi diyo kanserojen madde içeriyo kimi diyor zeolitin değişik versiyonları var onlar içeriyor anlamadım gitti koymak ta istiyorum sizler ne dersiniz. Tutucu özelliği çok iyi olduğu ve karbon gibi işlevini tamamlamayan bir madde su kimyası için sanırım iyi olur.

[QUOTE=GÖKHAN ÖZDEMİR]Emrahcım tavsiyen sana göre doğruda olsa eksikbalık 5cm ama bu boyda kalmıycak sen yeni başlamış birine her gün azda olsa somon dersen bu işin 1,5-2sene sonrasının hesabını yapman lazım,ne biliyim 5 ay hergün somon ver veya 10 ay her gün somon ver vs vs gibi.Ben önceki mesajımda yazdığım gibi hergün vermenin fazla geleceği ve kuru yemden balığı soğutacağı kanatindeyim.Estağfurullah benim daha iyi bilmem gibi bir durum mevzu bahis değil sadece hepmizin tecrübesi kendine göredir.Hata vs yok paylaşıp,tartışıp doğruyu bulmaya ve arkadaşımızı yönlendirmeye çalışıyoruz.[/QUOTE]

Bu arada gökhan bey yavrudan büyüttüğüm frontoza Burundi balıklarla takas etmiştim bunları ben mpimbwe beslemedim hiç erkek 25 cm dişler 18 20 cm di  frontoza ya gözüm alışık. Tabiki değişik fikirler iyidir herzaman

Saygılarımla EGEMEN

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.