ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fatherseko
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ağustos 2012 23:19
Son Ziyaret:
20 Aralık 2015 16:23
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih Demirci
Doğum Tarihi:
22 Şubat 1994
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih Demirci

SON 8 MESAJI

Zebra Hakkında
Merhaba öncelikle.Forumda yeniyim.

Uzun süredir boş duran 60 LT lik akvaryumumu değerlendirmeye karar verdim.Önceden paslı,SP vs yavru almışlığım var bu akvaryumda ancak bazı okuduğum yorumlarda bu çeşit balıklara bu akvaryumun küçük geldiğinin farkına vardım ve tekrardan bunları almayacağım.

5-6 adet ALBİNO ( Beyaz ) Zebra almayı ( yavru 2-3 CM boylarında )düşünüyorum.Cinsiyet ayrımı sanırsam bu boyda yapılmaz.bu sebeple biraz fazla alıyorum. Öncelikle soracaklarım şunlar:

Eş tutma olayı olana kadar birbirlerine girerler mi?

Eğer eş tutarlarsa akvaryumda 1 çiftten fazla sorun çıkar mı?

Bu boylarda cinsiyet ayrımı vs yapılır mı? ( şahsen yapılmayacağı kanısındayım)
Yapılmasa dahi eş tutmayan büyüklerde cinsiyet ayrımı nasıl yapılır?

Albino ve cüce vatosum var. Bunlarla yaşamalarında sorun olur mu?

Teşekkürler.[EDIT]fatherseko,2015-12-17 20:10:33[/EDIT]
Su kaplumbağası Japon veya Ciklet Yemi Yermi?
ah bide akvaryuma attığımda japonlardan ona kalsa yavrucaz kapamıyorki :)
Su kaplumbağası Japon veya Ciklet Yemi Yermi?
Öncelikle merhaba.

yaklaşık 4 yıldır ciklet akvaryumum vardı fakat fazla vakit ayıramadığımdan bozmak zorunda kaldım akvaryum boş durmasın diyede 4 adet japon ve 1 adet su kaplumbağası aldım ( yavru )

kaplumbağaya göre taşları üst üste koydum karasını filan ayarladım ışığını filan akvaryum büyük 70x27x29, fakat aldığım kişi japon yemide yer olmaz birşey dedi,şimdi sormak istediğim

1.Su kaplumbağası japon ve ciklet yemi (bu kırmızı olanlar) yermi
2.japonlar ciklet yemi yermi?Elimde bol miktarda var cunki arttı boşuna

Şimdiden diyebilirsiniz japonlarla o beslenmez yer filan ama bir süre sonra ayırıcam zaten şu anda motor eksiğim var o yüzden aynı akvaryumda tutuyorum zaten bu boyda pek birşey yapamaz.

Teşekkürler
Balıkların sürtünmesi ve Bir ilaç hakkında
[QUOTE=Dadash06]Parazit genellikle baliklara yapisir. Cok dikkatli kullanmaniz gereken bir yontem var ilac kullanmak istemiyorsaniz. Yeni akvaryumunuzu tamamen yikayin ve kurun. İcindeki su en az 3gun dinlensin ve donsun. Daha sonra baliklarinizi ana tanka tasiyacaginiz zaman 2lt lik agzi genis bir kapta (masrapa olabilir) bolca kaya tuzu eritin. Eriyebildigi kadar kaya tuzunu erittikten sonra baliklari teker teker, sirayla o kaba birakin. Fazla degil 5sn bekledikten sonra hemen ana tanka alin. Fazla kacirirsaniz baliklarinizi oldurebilirsiniz..[/QUOTE]

balıkları getirdim akvaryumu kumu taşları bir güzel tuzla yıkadım ben 2-3 saat bekleticektimde yeni koyduğum suyu ufak 40 cm lik akvaryuma koydum bütün balıkları onun ısıtıcısını hava motorunu bağladım orda dursunlar 1-2 gün büyüğede ısıtıcı ve 2 filtreyi taktım havalandırmayı takmaya gerek yok zaten direk çeşme suyu oksijen dolu.

Tuzuda dediğin gibi yapacağım bu arada bu dediğin tuz işini vatos ve çöplerdede uygulayayımmı?Yavrulara gerek yok zaten.
Balıkların sürtünmesi ve Bir ilaç hakkında
[QUOTE=Dadash06]2gunde 1 yemlenmesinden hicbirsey olmaz. Aksamlari lambalari yanmasin hicbir sorun olmayacaktir. Hatta baliklar duzene girerler. Ama yemleme 3.gune asla aksatilmamalidir. [/QUOTE]

izninle birşey daha sormak istiyorum.

Parazit akvaryum suyundamı yoksa balıktamı olur? Kısacası bu kuyruk erimesi bulaştı gibi.Hazır taşıyacakken yüzde 80 suyu yenisi ile değiştirip ve değiştirmeden önce taşları kumları ve akvaryumu bir güzel tuzla yıkayıpmı koyayım yoksa tekrar akvaryumu taşı ve kumu bir güzel yıkayıp akvaryum suyunu ufak bidonlara koyup yüzde 80 eski suyumu kullanayım?
Balıkların sürtünmesi ve Bir ilaç hakkında
[QUOTE=NazımAyaydın]Sayın  fatherseko 

akvaryumu taşırken %100 su değişimi yapma akvaryum suyunu başka taşınabilir kablara doldur ve taşıdıktan sonra aynı suyu kullan.

Elindeki balıkların hepsini beslemek istiyorsan mutlaka büyük akvaryum almalısın. Aksi taktirde zaten elindeki balıkları teker teker kaybedersin.

Tuzu sen genede kullanma
[/QUOTE]

30 litrelik bir akvaryumda taşıyacağım balıkları suyuda dediğiniz gibi 2-3 tane 5 litrelik suya koysam yeter.gerisini taze su basarım.peki birşey daha soracağım;bugün çöpçümdede farkettim kuyruğu hafiften parçalanmış akvaryumda 3-4 balıkta var.1.5 haftadır filan yüzde 20-30 su çekiyorum dipten fakat bir düzelme yok.Mikofish almayı planlıyorum.bunu ana tanktamı yoksa balıkları karantinaya alıpmı kullanayım?ana tankta kullanırsam hastalığın yayılmasına engel olurmuyum?

birde elimde 10 kilo granit taş var yumruk kadar hepsi bunları sağa ve sola içi açık kalacak şekilde (önceden üstünü taşlarla kapatıp ufak klube gibi yapmıştım balıklar kendine yer edinip diğerlerini sokmuyordu daha sonradan üstünü açtım) dizdim akvaryumun ortasıda boşluk öyle yapmak yerine 8-10 tane taşı akvaryuma düzenli şekilde koyarak balıklara daha fazla alanmı açayım yoksa o şekilde kalsınmı?

Şimdiden teşekkürler.

bu arada aynı hacimlerde eski akvaryumumda yaklaşık 16-17 balık besledim bir sorun çıkmadı.camında hafif çatlak olduğu için atölyesine gidip yeni akvaryum aldım tabi aceleden balıkları aktarırken arkadaş kurbanı olduk balıkları direk akvaryuma attı 3 tane kaybettim.şu anda 14 tane filan var bir sorun olacağını sanmıyorum yem attığımdada aksine dibe yem düşüyor.

birde bulmuşken sorayım :) ben balıklara günde 1 kere yem veriyorum.akvaryumu taşıdıktan sonra 15 gün evde olmucam ve 2-3 günde bir yem verilcek.balıklarda bir sorun olurmu yani alışkınlar birden kesmek bir sorun yaparmı yoksa gitmeme 1 hafta var yavaş yavaş keseyimmi yemi?
fatherseko2012-08-06 02:39:23
Balıkların sürtünmesi ve Bir ilaç hakkında
Normalde ayda bir dip çekimi yaparım.hastalık olduktan sonra 1 haftadır 2 günde bir max.%50 değiştiriyorum. Yarında taşıyacağım için %100 değiştiricem. Akvaryumda toplam 14 balık var ve en büyüğü 10 cm sarı prensesler hariç diğerleri 5 cm den fazla değil.: 5sp 2 mpanga 3 paslı(yavru alınıyor)ve yeni aldığım 2 tane beyaz kuyruk var. 2 çöp ve 2 de 2-3cm boyunda vatos var yavru akvaryumu kuracağım için yavrulukta 20 kuluçkadada 20 paslı yavrusu var. Vatoslarla beraber yavruları oraya bırakıcam.

Tuz zarar verir diyorlar ilk zamanlar bende korktumda fakat 3-4 aydır kullanıyorum tuz 3-4 haftada bir veriyorum. Bir zararını görmedim.

Teşekkürler NazımAyaydın.

Taş dizimi ve arka fon hakkındada bilgine sığınmak isterim.
onuruygun2012-08-07 00:20:36
Balıkların sürtünmesi ve Bir ilaç hakkında
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:kuyruğunda hafif parçalanma (balıklar yemiş olabilir)

Akvaryum Kapasitesi (litre):63

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Mpanga,Paslı,vatos,çöp

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:800 ve 400 lük 2 iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Tuz,Her değişimden sonra 3-5 damla metinen mavisi.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Bundan 1,5 hafta önce evde yokken sarılarımdan birisi kuyruk erimesi olmuş.eve geldiğimde farkettim fakat tedavi için geçti 1 gün sonra öldü. Yaklaşık 1 haftacır 2 günde bir yüzde 50 su değiştirip tuz kullanıyorum ve 3 gün önce akvaryuma yeni 2 beyaz kuyruk ve 2 dişi sarı prenses attım. Akvaryumda 3 adet erkek sp var. Attığım zaman 1-2 gün dışladılar filtrenin üstüne filan kovaladılarda şu an sakinler fakat yeni koyduğum sarılardan birisi devamlı filtrenin orda bekliyor, yeme geliyor ve kuyruğunda çok hafif yıpranma var. Takip ediyorum balıklar kovmuyor kendisi gidiyor. Erkek olan sarı prenseslerimden biriside ölen balıktan 2-3 gün sonra başladı  devamlı akvaryumun üstünde (genellikle kuluçkanın üstünden çıkan hava kabarcıklarının üstünde)bekliyor oda yeme geliyor. Onun da kuyruğunda hafif parçalanma var.(bu parçalanmalar dikkatli bakıldığında gözüküyor bariz gözüken birşey değil ) Akvaryumda dış parazit olduğundan şüpheleniyorum. İlaç olarak mikofishi önerdiler 1 haftadır tuz ve su değişimi uğraşıyorum fakat farklı birşey yok gibi. Yarın akvaryumu başka bir yere taşıyacağım 1 saatlik yol taşıdıktan sonra komple akvaryumu temizleyip taşları ve kumları daha sonra ilaç kullanacağım.

Bir de akvaryumda toplam 10 kilo yumruk büyüklüğünde granit taş kullanıyorum akvaryum 70 cm bu taşları sağa ve sola ortası boş duracak şekilde 2 tane üstü kapalı içine rahat girecekleri birşey yapıyorum fakat bazı balıklar bazılarını içeri sokmuyor. Böyle yapmak yerine ne önerirsiniz? 8-10 tane taşı akvaryuma koysam yetermi?birde siyah fon balıkları strese sokar diyorlar doğrumu. Arkasına siyah karton ayarladım. Onun yerine başka ne konulabilir. Şimdilik bu kadar. :) Teşekkürler.

not: Balıklar balıkçıdan veya akvaryumcudan alınmadı.
onuruygun2012-08-07 00:19:34

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.