ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cnergiz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ağustos 2012 16:09
Son Ziyaret:
19 Ekim 2020 12:59
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cenk Nergiz
Doğum Tarihi:
22 Temmuz 1977
Yaş:
46
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cenk Nergiz

100x30x45
150x50x45

SON 10 MESAJI

150X50X45 TANKIM VE YAVRULARIM
[QUOTE=Burzum]Abi o akvaryuma pengasus yerine challenger iyi giderdi yaa  [/QUOTE]


Acaba Antalyada Pangasius sanitswongi (Challenger) bulabileceğim bir yer varmıdır?
150X50X45 TANKIM VE YAVRULARIM
Fotoğraf:





Boyut (cm):150X50X45
Kapasite (litre):
Canlılar: JAPON, VATOZ VE  PANGASIUS HYPOPHTHALMUS

Malzemeler: JEBO 839 DIŞ FİLTRE

Akvaryum Bakımı:

Kullanılan Yemler:

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:

Akvaryum Soğutma Sistemim
İsmail bey yorumunuz için teşekkür ederim. Ses problemi azda olsa var tatbiki ama inanın su an hava kabarciklarinin çıkardığı sesden dolayı neredeyse duyulmuyor. Fanlar yapmış oldugum termostat devresi sayesinde çok da fazla çalışmıyor.

Akvaryum kapağına gizlemek için bu fanları kullandım. Dışarıdan bakıldığında görsel olarak rahatsız edecek bir görüntü olmadı. Akvaryumunda iki kapak var. Fotoğrafta görüldüğü gibi arka kapağa tam sığdı. Kapağı kapattığımda fanlar görülmüyor. On kapağı açık bırakıyorum ve buharlaşan su buradan tahliye oluyor
Akvaryum Soğutma Sistemim
Havayı suyun üzerine üflüyor
akvaryum aspıratör soğutma sistemi
Bence hiç bir etkisi olmaz. Havayı dışarı değil suyun yüzeyine vermeniz gerekir. Suya doğru verilmesi ile bir çok ornek forumda mevcut. Benim sistemimi de forumda bulabilirsin. Ben otomatik bir sistemle suyu su an 27.5 derecede tutabiliyorum. Bu sistemin en büyük dezavantajı günde yaklaşık 4-5 litre suyu buharlasiyor. Tabi bu benim akvaryum ölçüme ve yaşadığım yer ile ilgili olarak bu kadar eksiliyor.
Ekonomık 12 V pc fan ile soğutma sistemi
[QUOTE=cmlttn86]Fanın akvaryumu soğutması için suya havamı vermesi lazım, yoksa sudan hava mı çekmesi lazım?[/QUOTE]


Suya hava vermesi gerekiyor.
Akvaryum Soğutma Sistemim
[QUOTE=lastromantic]Bende aynı sistemden yaptım maliyeti ve enerji tüketimi oldukça düşük hemde suyu 26 derecelere indiriyor rahaltlıkla [/QUOTE]


Enerji maliyetini daha da azaltmak için su an 0.2 derecelik bir tölerans yaptım. Yeni konfigürasyonda su anda su sıcaklığı 27.5 dereceye cıktıgında fanlar çalışmaya başlıyor...27,3 dereceye düştüğünde ise duruyor.

Sizce Japon Balığı Akvaryumlarında ideal ısı derecesi ne olmalı??? Gelecek yorumlara istinadem tekrar ısıyı ayarlayacağım.


Teşekkürler.
Akvaryum Soğutma Sistemim
Melih bey,

Elimde 1 adet Dixell xr10c modeli digital termometre vardı. Bu termometreyi internette araştarabilirsiniz. Power Supply a enerji veren giriş çıkış kablosuna bu kontaktore bağladım. Zaten biraz oncede söylediğim gibi bu modeli internette arastirabilirirsiniz. İncelediğinizde eğer anlamadığınız bir konu olursa yardimci olurum tekrar.
Akvaryum Soğutma Sistemim
[QUOTE=athew]Merhaba, suyun buharlaşması neticesinde fanlarının nemden dolayı hızında yavaşlama ve sonunda fanlarının durmasını sonuçlayacak bir durum meydana geldi mi?
Ayrıca hava akımını dışarı doğru vermişsiniz. Fanlar havayı suyun yüzeyine doğru üflemesi gerekmiyor mu?
Ayrıca power supply kullanmışsınız. Amacınız sadece suyu soğutmak herhalde.
power supply fazlaca elektirik harcamıyor mu? (zaten kendisini soğutmak için bile bi fana ihtiyacı var onun)
Ayrıca suyun sıcaklığını indirmeye çalışmak sıcaklığın yükseldiği yaz ayları için kısa süreli bir çözüm gibi duruyor. Önemli olan suyun sıcaklığını sabit tutup canlıları daha stabil bir ortamda bulundurmak değil mi?
Eğer hedef bu ise suyun sıcaklığı belli bir dereceye düştükten sonra fanların otomatik olarak durmasını sağlayacak bir modifiyeye ihtiyaç var diye düşünüyorum.(Tabi sıcaklık istenilen derecenin üstüne çıkınca fanlar tekrardan devreye girmeli)
Fikirlerimin ve değerlendirmemin sağlamasını bekliyorum.Yani bu dediklerime siz ne diyorsunuz?

[/QUOTE]


Ahmet bey merhaba,

Sorularınızı madde madde aşağıda cevaplamaya çalışacağım.

1- Suyun buharlaşması sonucu fanlara herhangi bir zararı olmuyor. Cunku buharlaşan su fanlara ulaşamıyor çünkü fanlar suyun yüzeyine dogru üflüyor. Zarar gürürmü tam bilemiyecegim cünkü bu sistemi yapalı henüz 2 gün oldu.

2- Power Supply kullanmışsınız amacınız sadece suyu sogutmak herhalde cümlenizden ne demek istediğinizi anlayamadım. Eger maksat neden sogutmak için adaptor degilde power supply kullanıyorsunuz diyecek olursanız; Power supply a sadece 4 adet fan bağlı ve bu CPU fanları toplamda 16 Watt ancak enerji harcıyor. Power Suppy'in kendi fanı ile birlikte 20Watt ı geçmeyen bir enerji tüketimi söz konusudur. Ayrıca Adaptorun zamanla ısınıp yangın cıkarmasından hep korkmusumdur. En azından power supply da bu riski oldukca düşük bir seviyeye getirdiğimi düşünüyorum.

3- Fanları Otomatik durdurma ile ilgili olarak bu gün tamamladığım çalışma ile ilgili fotografı aşağıda görebilirsiniz.  Akşam iş çıkışı evde bu sistemi fanlara entegre edeceğim. 1 adet NTC Sensör ile digital termostat ile bu işi çözmüş durumdayım. Suyun sıcaklığı 27 derecenin üzerine cıktıgında otomatik olarak fanlar çalışacak ve 26.5 derecenin altına indiğinde de otomatik olarak duracak şekilde programladım.

Umarım çalışmamı begenirsiniz.

Yarın Akvaryuma monteli halinide sizlerle paylaşıyor olacağım.

















cnergiz2012-08-09 17:44:49
Akvaryum Soğutma Sistemim
[QUOTE=rheme]Merhaba ; gerçekten güzel bir çalışma olmuş tebrik ederim.Bende japon balığı besliyorum su sıcaklığı 36-37 C lerde seyrediyor.Ancak japonlar bundan pek etkilenmiyorlar.Sıcak günlerde aşırı hareket ettikleri için yemlemeyi arttırdım.

Bu sistem kurulumu ve kullanışı kolay olduğundan tüm akvaryumlarda kolayca kullanılabilir bir sistem olmuş.Saygılar.
[/QUOTE]



Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi kullanışlı oldu. Simdi sıra bu sisteme Sıcaklık sensoru  ilave etmek kaldı. Bu çalışma için gerekli ekipmanı da temin ettikten sonra çalışmayı tekrar paylaşacağım

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.