ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ulvi Özuğur
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3139
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Ağustos 2012 06:29
Son Ziyaret:
02 Ocak 2023 15:11
Toplam Mesaj:
1041 [0.25 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ulvi Özuğur
Doğum Tarihi:
12 Kasım 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Elektronik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ulvi Özuğur Açtığım konu ve makaleler için link [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/uyeacanbul.asp?uye=133013[/URL] 05425539604

SON 10 MESAJI

Pyhsa Acuta Zararlı Mı?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133013/211220201346231.jpg[/IMG]

Aradaki fark
Ucuza Mineral Katkılar ve Su Hazırlayıcı Yapımı
[QUOTE=a.kemal] ulvi bey merhabalar çok faydalı paylaşımlarınız var. Ne kadar teşekkür etsem az. Sayenizde çok şey öğrendim. Su hazırlayıcı yapımı ile alakalı bir sorum olacak. 2gr edta 2gr sodyum tiyosülfat 200ml çozeltisi aynı ölçekte çoğaltılarak 2000ml hazırlasam. Bu çözeltinin son kullanma tarihi ne olur. Atıyorum bir sene kullanabilir miyim. [/QUOTE]O biraz da saklama koşulları ile ilgili, eğer muhafazalı bir kap olursa 2 sene de kullanabilirsiniz, tavsiyem azar azar yapın. Faydalı olduysa ne mutlu, teşekkürler...
Taiwan Ve Kaplan Aynı Akvaryumda Sorularım
[QUOTE=Ugur79]Dolayısıysa sorum şu; bu 2 tür birbirleriyle çiftleşirse bahsettiğim anaçların saflığının bozulması gibi bir durum olabilir mi? 2 türü aynı akvaryuma koyarak geri dönüşü olmayan bir yola adım atmayalım yani.[/QUOTE]Evet bu 2 tür birbirleri ile çiftleşebileceği için çıkan canlılar saf olmaz. Yalnız çıkan canlılar atıl canlılar da olmaz, şu an yeni çıkarılan neredeyse tüm türler kaplan/caridina/taiwan vs çiftleşmelerden çıkıyor, baktığınız zaman bu iyi bir şey fakat 1-2 akvaryumda olmaz bu iş, kontrollü ve çok sayıda akvaryumda, sıkı takiple ilerlemek gerek.
Kısacası sizin durumunuzda hiç karıştırmayın...
Grindal Topraktan Süngere Geçiş Nasıl Olmalı ?
Toprağından ayırmak için önce toprak üzerine kedi maması koyun, onun üstüne de 5e10 cm gibi bir cam koyun. Kurtlar cama tırmandığında camı alıp sünger ortamına taşıyın.
Ucuza Mineral Katkılar ve Su Hazırlayıcı Yapımı
[QUOTE=Ugur79]Ulvi hocam selamlar,
Görebildiğim kadarıyla en güncel karides gh mineral karışımınız bu. Ama sizle görüştüğümde kalsiyum sulfatı artık onermediğinizi söylemiştiniz. Bu durumda kalsiyum klorur, magnezyum sülfat ve potasyum sulfat ı hangi oranlarda karıştırmamız gerekiyor?[/QUOTE]Bir önceki sayfada var, bu sayfada da bulunsun. Kalsiyum sülfatı çok zor çözündüğü ve sülfatı ekstra arttırdığı için uzun zaman önce formülden çıkarmıştım.

Güncel formül / oranlar ;
8 çay kaşığı Kalsiyum klorür
2 çay kaşığı Magnezyum sülfat
1 çay kaşığı Potasyum sülfat
Su Piresi Üretimi Tecrübelerim, Püf Noktaları Vb.
[QUOTE=serhat480]Merhaba;
Ulvi hocam spirulina tozunu aktardan alın demişsiniz, sormadım ama gaziantepte ki aktarların bu ismi bileceğinden süpheliyim.Başka bi şekilde nasıl tarif edebilirim.[/QUOTE]Halk arası bir adı olduğunu sanmıyorum illaki bilirler, bulamazsanız eczanelerden pahalıya gelecek olsa da spirulina tablet olarak temin edebilirsiniz. Yine internet üzerinden de tozunu vs satanlar olabilir...
Hamburg Filitre Ve Hava Asansörü
[QUOTE=OgzhnGenc41]Bu3bölme dediginiz cam kısım akvaryumdan ayrı oldugunu düşündüğüm içim akwaryumun içindeki suyu nasıl emiyor yani sumpada giriş olmasi lazm o sirkülasyon u anlıyamadım [/QUOTE]2 bölme olarak düşünün, 1'den (Sump/Hamburg) 2'ye (Akvaryum) atılan su, 2'den 1'e geri dönüyor, ne kadar suyu 1'den 2'ye atarsanız o kadar su 2'den 1'e geri döner.Böylece su, süngerden ve diğer malzemelerden geçerek filtre edilmiş olur.
Suyu da süngerin arkasından hava motoru veya kafa motoru vasıtasıyla akvaryuma atıyoruz...
Yüksek Hacimli Tanklar İçin Su Değişim Sistemi
[QUOTE=digiman22003]Merhaba Ulvi Bey,

Öncelikle bir çok farklı konuda yararlı bilgileri bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler.
Benim merak ettiğim konu, evlerimizde kullandığımız 4 filtreli su arıtma cihazlarından 6 ay sonunda değiştirdiğimiz eski filtreleri açıp yıkayıp içindeki filtrasyon malzemelerini akvaryum dış filtresi içindeki sepetlerde kullanmak zararlı olur mu? (Hayır zararlı olmaz ise hangilerini kullanabilirim?)

Not: tabii ki sıfır malzeme kullanmak daha sağlıklı olur bunu biliyorum ama, benim maksadım hem tasarruf yapmak hem de yeniden kullanabilmek.
Zamanınızı ayırıp yazacağınız cevap için şimdiden çok teşekkürler.[/QUOTE]Faydalı olduysa ne mutlu. Eğer sediment filtre kartuşlarından bahsediyorsanız onların filtre etme sistemleri ve yapıları akvaryum kullanımına uygun değildir... Sadece karbon kartuşun içindeki karbonu bir ihtimal kullanabilirsiniz.
Sump Dizilimi
Evet kullanılabilir, beyaz pomza daha hafif ve daha gözenekli olduğu için daha uygun
Ph Yükselme Sorunu
Aleyküm selam,
O ph normal değil ölçümde hata olabilir. Yazdıklarınız ph'ı etkilemez, kayaları da çıkarmışsınız. Bursa'da bu kadar sert su olduğunu sanmıyorum ama akvaryuma eklediğiniz suyun değerleri nedir? Gerçi ro ekleyip düşürdüğünüzü, sonra tekrar arttığını belirtmişsiniz, atladığınız bir şeyler salınım yapıyor olabilir yahut test hatalı...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.