ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BorATICI
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Eylül 2012 01:30
Son Ziyaret:
15 Aralık 2021 00:27
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
brtc
Doğum Tarihi:
01 Mart 1989
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

BorATICI 100lt (Lepistes, bronz cory, neon tetra, elma salyangozu)

SON 6 MESAJI

hagenin altına aquaclay mi torf mu ?
[QUOTE=jkstnmb] cevabınız için teşekkür ederim. O zaman sadece siyah hagen kullanayım bu 2 çeşit kum olayı bayağı zahmetliymiş :)))

Gübre olarak sera flonerette A nasıl ??
[/QUOTE]

Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Aquaclayı tavsiye ederim. Yakın zamanda 5 lt aquaclay 15 tl, 25 lt siyah hagen 50 tl gibi fiyatlara aldım.100 lt akvaryuma 5 lt clay ve 10 lt hagen gitti yaklaşık. İki kişi alınırsa akvaryumun boyutuna göre iyi olacaktır diye düşünüyorum çünkü hagen fazla geliyor normal bir akvaryum boyutu için. 5 lt aquaclay ise bana yeterli geldi. Hagen var ise clay almak yeterli olur. Kullanımı konusunda sorun yaşamadım. Bulanıklık dış filtre ile 1-2 saatte geçiyor.

Bitki gelişiminde ek madde kullanmadan şu anda sorunsuz gidiyorum ama gübre konusunda bilgili bir arkadaşın banada yardımcı olması gerekiyor. :) Daha önce hiç kullanmadım.
hagenin altına aquaclay mi torf mu ?
Torf kullanımı zahmetli ve kirlilik yaratır. Bitkiler için yararlı ama suyun içeriğini değiştirdiği için canlılar üzerinde sorun teşkil ediyor. Benim elma salyangozlarım için toplu katliyam niteliğindeydi. Bitkiler kısa sürede büyümeye başlıyor ama hazırlarken araya file sermek zahmetli. Havataşını file üzerinde olması gerekiyor. Torfun üzerine bazen 3-5 cm den fazla çakıl sermeniz gerekebilir. File sağlam olmadı ise zaman içerisinde sızdırmaya başlayan torf tankın içinde kirlilik yaratabiliyor. Belirli sürelerde torfu değiştirmeniz gerektiği için çile haline dönüşebilir. Çakıla ektiğiniz bitkiler file içerisinde büyüdüğünde bitkilerin yerini değiştirmek isterseniz kökleri zarar görüyor.


Aquaclay ise herhangi bir madde salınımı yapmaz. Yani bitkilere vitamin-mineral vb. maddeleri sağlamaz. Sadece aralarındaki boşluklarda bitki gelişimine yarar sağlayan çeşitli canlıların barınmasına olanak sağlamaktadır. Siyah hagen ile kullanıyorum ve biz dışarıdan müdahale etmediğimiz sürece hagenin altında kalıyor ( belki büyük kütleli balıklar kumun kalkmasını sağlayabilir). Kurulu bir akvaryuma torf eklemek için tankı boşaltmanız gerekir. Clayı hemen dökebilirsiniz.

Aklıma gelen deneyimlerimden bahsettim. Torf ile anlaşamadığım için aquaclay yanlısı bir yazı oldu. Torfu etkin kullanan arkadaşlar var ise teknikleri bilmek isterim.
Teşekkürler.
Elma salyangozu ve mürekkep balığı kemiği
[QUOTE=yokusa]Kemik hamur gibi olmadı mı? Yumuşak kısmı hiç bozulmadı mı? Eğer temiz ve dağılmadan duruyor ise kerevit ve karideslere işe yarar mı?
[/QUOTE]

Kemik hamur gibi olmuyor hatta çözünmesi için su içerisinde hafifçe ezdiğimi bile hatırlıyorum. Diğer türler üzerindeki etkisini bilmiyorum ama canlı doğuran ve salyangozlara zararını görmedim. 
Elma salyangozu ve mürekkep balığı kemiği
Uzun süredir mürekkep balığı kemiği kullanıyorum ana tankımda ve yıllık 4 tane yeterli oluyor kendi akvaryumum için. İlk kez eklediğinizde su içerisinde beyazlık olabiliyor ama balıklara zararını görmedim. Kemik ile lepistes, neon, gurami, sarı elma salyangozu, bronz cory gibi türlerde sorun yaşamadım molly ve plati üzerindeki etkilerini bilemiyorum.
Bronz Cory Yumurtaları (Kırmızı Renk)
İyi geceler,

Yaklaşık 10 gündür yumurta yapıştırması için bekledim 8 tane bronz cory damızlık akvaryumum da üremeyi tamamladı fakat yumurtaları kontrol ettiğimde çoğunluğunun kırmızı renkte olduğunu görüyorum. Daha önce karma akvaryumum da gözümü alacak derecede parlak beyaz yumurtalar gördüm ki sonucunda yem oldular. İlk defa yavru almak için uğraşıyorum ve yumurtaların rengi tedirgin ediyor acaba bir sorun mu var?

Üreme akvaryumum 20 lt altında içinde iç filtre ve ısıtıcısı olan hagen kumlu küçük bir akvaryum. Yumurtaları ısıtıcı, iç filtre ve cam üzerine (kısaca buldukları her yere) yapıştırdıklarından dolayı farklı bir ısıtıcı ekledim ve 26-27 derecede. Üreme bittiğinde anaçları akvaryumdan çıkartarak metilen mavisi ekledim ve filtreyi kapatmadım. 300'ün üzerinde yumurta var ve ben birşey olur diye herhangi bir değişiklik yapamadım, dokunmadım bile (corylerin iç güdü ve seçimlerine bıraktım :). İlk deneyimim ve daha önce gördüğüm yumurtalardan renkleri farklı hatalı yaptığım birşey mi var. Yardımcı olurmusunuz.

Teşekkürler.

Not: Forumda açtığım ilk konu, hatam var ise affedin.
Limon Tetra Üretim Macerası(7 Aylık Yavru
Bugün öğlen 10 gündür yumurta dökmeleri için uğraştığım bronz corylerden 300'ün üzerinde yumurta almayı başardım. Sağlıklı cory yavrularının akvaryumda dolaştığını gördüğümde birde neonların yumurta dökmesi için uğraşacağım.
Paylaştığınız bilgi için teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.