ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fourfourtwo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
104
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Ocak 2018 23:51
Son Ziyaret:
28 Nisan 2023 01:03
Toplam Mesaj:
202 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kenan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kenan

SON 10 MESAJI

Isıtıcımın Işığı Pırpır Ediyor
Uzun bir süre çalışmasına rağmen ısıtmadı suyu. Sanırım bozulmuş. Ama bu 50 wattlık olanmış, 100 wattlık varmış kullanmadığım. Onu taktım ısıtıyor bakalım şimdilik :)
Isıtıcımın Işığı Pırpır Ediyor
Merhaba, elimde yaklaşık 4.5 yıllık bir Jbl Protemp S 100 ısıtıcı var. Kaplumbağamın akvaryumunda kullanıyorum. Bugün çalıştığını gösteren turuncu ışığının pırpır ettiğini fark ettim. Ne zamandır böyle bilmiyorum çünkü ailem bakıyor ve artık yılın sadece birkaç haftasında onların yanında olabiliyorum. Bu yüzden gözüme yeni çarptı, yeni mi oluştu yoksa bi süredir mi böyle bilmiyorum.

Sorumsa;

Bu sıkıntılı bir durum mu? Sadece ışıkla ilgili bir problem midir yoksa başka bir problem mi vardır?

Bi de bugünkü akvaryum temizliği sonrası hem ısıtıcı ve ısıtıcı koruma kısmında hem de akvaryumun çeşitli yerlerinde bu şekil kabarcıklar gördüm. Bunun sebebi ne olabilir? Isıtıcıdan kaynaklı bir sorun olabilir mi?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202907/220320232057061.jpg[/IMG]
Yem Önerisi
Teşekkür ederim hepinize, konuyu açmamdan 1 gün sonraki ilk cevap gelmeden önce yemi acil olması dolayısı ile sipariş etmiştim bile. Yem olarak Tetra Pro Algae'nin bir benzeri olan Tetra Tetramin Pro Crisps sipariş ettim. Tetra'yı yem konusunda bir hayli başarılı buluyorum :) Yanına farklı yem de almak isterdim fakat yeni bir ısıtıcı siparişi ile birlikte alışverişe noktayı koydum ama 2-3 ay sonra yeniden yem alırken görüşlerinizi değerlendireceğim :) Teşekkürler hepinize tekrardan :)
Yem Önerisi
Değerli hobiciler,

Molilerim, lepisteslerim, bir de cüce vatozum için hangi yemleri önerirsiniz, hem yem çeşitliliği olsun istiyorum hem de Tetra Pro Algae satın alım yaptığım yerde kalmamış ve evdeki de bitmeye yaklaştı. Bu yüzden isterseniz moli-lepistes-vatoz ayrı ayrı isterseniz de birleşik olarak yem önerisinde bulunursanız sevinirim :) Ben biraz araştırdım ama kararsız kaldım, çünkü bu yıl başlarından beri Tetra Pro Algae kullanıyordum.

Ayrıyeten ayrı bir akvaryumda Neon Tetra'larım var. Yemlerini değiştirmeyi düşünüyorum. Sera Vipagran kullanıyordum. Onlar için de uygun yem önerisinde bulunursanız sevinirim :)[EDIT]NewKing,2018-10-08 22:15:22[/EDIT]
Neon Tetra Kuyruk/yüzgeç Erimesi
Herkese merhaba , iyi forumlar ve hobiler.

Benim lepistes+moli akvaryumum var. Hacim 85 litre civarı ve içerisinde genellikle ortalama boyutlara ulaşmak üzere olan yavrular var. Yetişkin canlı doğuran olarak sadece 6 moli var. 1 vatoz ve 4 de eskilerden kalma neon tetra var, yetişkin balıklara ek olarak.

Açıkçası vatozum, molilerim, lepistes yavrularım ve moli yavrularım Allah'a çok şükür gayet sağlıklı durumdalar. Fakat 4 Neon Tetra'yı birkaç ay önce sağlıklıyken akvaryumumda bulundurmamak istemiştim, çünkü canlı doğuran ve neon tetra'nın birlikte pek benzer şartlarda yaşamadığını birkaç ay önce öğrenmiştim. Ama alıcı bulamamıştım. Gel gelelim, bu Neon Tetra'ların 1-2'sinde Neon Tetra hastalığı başladı 2-3 ay önce filan. Tedavisi yokmuş sanırım ve diğer balıklara bulaşıcı da değilmiş. O yüzden alıcı da bulamayınca akvaryumumda tutmaya devam ettim. Bugün ise akvaryumumu incelerken Neon Tetra'ların 2-3'ünde kuyruk ve yüzgeç erimelerinin olduğunu, hatta birinde bu hastalığın bir hayli fazla ilerlediğini gözlemledim.

Şimdi sizlere bazı sorularım var,

Neon Tetra'lardaki kuyruk/yüzgeç erimesi canlı doğuranlara bulaşır mı ? Elimde şu an boş olarak sadece küçük(7-8 litrelik) akvaryum var. Yine de ayrı akvaryuma almalı mıyım Neon Tetra'ları ? Uygulayabileceğim tedavi yöntemleri mevcut mu ve neler ?

Niğde'de olan var ise ve hasta da olsa ben yeterli hacimdeki bir akvaryumda bakabilirim diyen var ise ücretsiz olarak verebilirim dostlarımı.

EDİT : Ayrı akvaryuma aldım. Yapmam gereken bir şey var mı, herhangi bir tedavi vs. ?[EDIT]NewKing,2018-10-05 19:45:45[/EDIT]
Akvaryum Alttan Su Sızdırıyor Gibi
[QUOTE=benjodayi53]
Hava tasi yokta 2 iç filtre 1 dış filtre çalışıyor 200 litre akvaryumum [:'(][/QUOTE]

200 litre akvaryumda 2 iç filtre 1 dış filtre biraz fazla gibi geldi. İç filtreler ve dış filtrelerin isimlerini veya debilerinin (l/h) kaç olduğunu söyleyebilir misiniz, eğer ki toplamları 1000 civarından fazla ise işte o zaman sıkıntı. Çünkü debiler toplamı , akvaryumdaki sudan maximum 5 kat civarı fazla olmalı. Daha fazlası çok yüksek akıntı olacağından hayvanlar yorulur ve zamanla hasta düşebilirler.
Akvaryum Alttan Su Sızdırıyor Gibi
[QUOTE=benjodayi53]Merhabalar.Bugun 3 tane büyük taş aldım ve akvaryumun içine çok yavaşça yerlestirdim buraya kadar sorun yok.Akvaryumun altında ki sunta ıslanmış şimdi ve saatten saate buyuyo gibi.Biryeri catlattigini ihtimal vermiyorum ama.[/QUOTE]

Merhaba. Hava taşı kullanıyor musunuz ? Akvaryumunuzun kapağı var mı ? Cevaplarınız evet ise hava taşından çıkan kabarcıklar yukarıda patlayınca kapağa sıçrayıp kapağın üst tarafında birikip aşağı akıyor olabilir. Daha önce başıma gelmişti ve sürekli alt kısımdan su sızıyor gibi oluyordu. Fakat hava taşının ve kapağın sebep olduğunu anladım. Şimdi ise aynı akvaryumda akvaryumuma uygunluğundan dolayı hava taşı yerine pipo filtre bağladım. Artık aşırı kabarcık oluşmadığından ve kabarcıklar yüzeye yakın oluştuğundan olmuyor.

Ha şayet böyle bir problem sizde mevcut değil ise yapmanız gereken akvaryumu bir şekilde kontrol etmeniz. Akvaryumunuz kaç litre ?
Yepısyenı (:
[QUOTE=Emre.K]

@NewKing, Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum.Guzel bakan güzel görür, güzel gören güzeldüşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır güzel insan [:)].

Elhamdülillah ikisi de suya şu zamana kadar salınım yapmadı.Gemiyi Maltepede akvaryumcudan aldım. Deniz yıldızını da yine maltepede tuhafiyeden denk geldi ve aldık.[/QUOTE]

Teşekkür ederim , umarım hiç salınım yapmaz :)
Japon Balığı Su Üstünde Hareketsiz
[QUOTE=kadire5ke] İyi forumlar uzun zamandır baktığım Japon’ım su üstünde pek hareketsiz bi şekilde yüzmeye çalışıyor derisi eskisi gibi değil hafif kızarıklar var kuyruğu eskisi gibi gür değil yaklaşık 3 4 saattir bu şekilde acil olarak ne yapmam gerekir kaybetmek istemiyorum teşekkürler

Hastalık Belirtileri:
Akvaryum Kapasitesi (litre): 50
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 Japon 1 betta 1 cüce vatoz
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon: iç filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):

[/QUOTE]

Betta balığının orada olmaması gerekiyor, bundan kaynaklanıyor olabilir [:geek:]
Üretimhane İsmi Arıyorum
Sizin için manevi değeri olan isimler koyabilirsiniz. Böylece daha fazla azim ile bu işi yaparsınız [:)] [EDIT]NewKing,2018-05-30 02:08:49[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.