ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kafa1000000
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ocak 2013 11:41
Son Ziyaret:
05 Mart 2024 14:22
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
aydın doğan akkuş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

aydın doğan akkuş

SON 10 MESAJI

6 Adet Akvaryuma Uygun Hava Motoru
Başlıkta belirttiğim gibi 6 adet akvaryumu besleyecek uygun fiyatlı hava motoru tavsiyesi lazım sünger filtreler için [IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/141206/080520171000111.jpg[/IMG]
Bitkili Akvayum İçin Kum
Bence kum işini dereden çözersen daha iyi olur. Sonuçta 5 cm kadar kum harcayacaksın ona vereceğin para ile biraz lav taşı kırığı ve torf alırsın zemine dizer üstüne dere kumu koyarsın 5 cm güzel olur.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/141206/280420172212291.jpg[/IMG]
PetrochromisMacrognathusNamansi KONU KİLİTNEBİLİR
Çok güzel olmuş Celal hobiyi bırakmıştım baya bir zamandır. Ama sendeki bu aşk bana da sıçrıyor 6 ay önce bir kenara attığım bitkili akvaryumu balkondan aldım. Bitkilerim anlam veremediğim bir şekilde büyümüşler. 6 ay hiç bakmadım içinde kiraz karidesler vardı öldüğünü düşünüyordum bugün içeri aldım odama akvaryumu temizledim ve kiraz karideslerin hayatta olduğunu gördüm... En kısa zamanda yanına gelmek isterim kardeşim senin yaramazları görelim.
100 Lt Bitkili bakılcak balık tavsiye
Ramirezi karidesleri yer bildiğim kadarıyla.
Rotalalarım yere doğru gidiyor
Bende de aynı problem var ama ben bunu bir sorun olarak görmedim. Işık ile alakalı olduğundan eminim nedeni Emers sistem olarak balkonda direk güneş ışığı görerek büyümeleri. Daha önceden solanda duruyorlardı ama elektrik faturaları canımı sıkmaya başlayınca ışık vermedim ilgilenemedim bitkilerim le tabi böyle olunca bitkilerimin büyük bir kısmını kaybettim ve doğal ışık olsun diye balkona kaldırdım. Taban kısmını bildiğimiz normal saksı bitkileri için kullanılan toprak ile 3 cm kadar kapladım ve buda yetmez diyerek koyun ve keçi dışkılarını aralara bol bol ekledim. Üzerine dere kumu 5 cm olucak şekilde ekledim. Birçok kişi taban yüzünden bitkilerin köklerinin yanaçağını düşünüyordu ben dahil :)
bitkileri ektim karides ve lepisteslerimi koydum  ve 1 ay boyunca sadece eksilen suyu tamamladım yem bile atmadım akvaryuma 5 lepistes 50 kadar oldu 5 karides sayamıyorum ama çok var :) bitkilere gelince ektiğimde 5 kök ise şimdi 30 kök oldular. Tek sorun direk güneşi görmeleri yüzünden suyun içinin yeşil olması ve ısının yaz aylarında 30 derece olması. Ama hiç bir müdela yok yem bile atmıyorum yosunları yesinler diye şuan karanlık ama yarın resim çekip yollayacam size .

Kafa10000002013-08-31 21:13:03
Gölden Aldığım Yosun,Bitki
[QUOTE=Merlin797]Denizden aldığın canlılar(bitki,balık vs.) deniz akvaryumunda yaşar. Gölden aldığın bitki ya da yosunlar sıcaklığa dayanamayacağı için erir. Ama Akdeniz bölgesindeki bir gölden alırsan yaşar:)[/QUOTE]


Arkadaşlar şuan antalya da yaşıyorum. Bitkili akvaryum kurdum belli bir süre oyalandım ama elektrik tüketimi yüzünden bırakmaya karar vermiştim. Ama evinin doğu çephesine bakan balkona taşıdım akvaryumu. İçindeki bitkiler ölmek üzereydi ışıklandırmayı yakmadığım için. Şimdi balkonda güneş ile aydınlanıyorlar eskisine göre büyüme hızları 2 kat daha arttı diyebilirim öldüğünü sandığım bitkiler filizlendi ve renklendiler. Tek sorun yeşil su sorunu bunuda gölgede tutarak biraz yavaşlatıyorum. 
gündüzleri suyun derecesi 32 yi gördü. 
akvaryumun içinde 
kiraz karidesler ve lepisteslerim var 
bitki olarak 
bacoba , gül , zeytin , ricca gibi bitkiler var. İsmini unuttuğum 3 tür daha varda önemli değil. .

Erimez bence 32 derece gördüm ve sürekli böyle :) 1 aydan beri 29 altında görmedim geceleri.
Balkon Emers Sistem
8 temmuz bugün korktuğum başıma geldi yeşil su akvaryumu eline geçirdi. Güneşi bir nebze hafifletmek gerekiyor gölgelendirme yapıcam. Yeşil su için biraz su değişimi yaptım ve akvaryuun tamamını ışı geçirmiyecek şekilde kapattım sanırım 1 2 gün içinde yeşil su ölecektir. .
Emers formda tohumdan bitki yetiştirme

Forumlarda emers sistem hakkında fazla bilgi olmaması insanların ön yargı ile bakmasına neden olsa da biryerden başlamak gerekiyor. Büyük akvaryumlarda elde bir kaç bitki ile başlayan arkadaşların ilk yapması gereken bence emers sistem ile bitkileri sağlıklı ve hızlı büyütmesi ve akvaryum ortamına aşılaması daha faydalı olucaktır. Evinde ufak tefek denemeler sonucunda emers ile yetişen bitkilerin daha sağlıklı olduğunu anlayacaklardır. Akvaryum ortamında bacoba denen bitkiye çiçek açtıran var mı kolay çıkmaz çıksada elektrikten feda etmiştir. .
Bitkili akvaryum ısınma sorunu
Ben Antalya da yaşıyorum akvaryumu balkona aldım sadece sabahları 2 saat güneş görüyor 30 derece kesin oluyor akşam 19:30 da suyun sıcaklığı 30,8 gösteriyor ama ne lepisteslerim nede bitkiler etkilenmiyor. Kırmızı karidesler yumurta almış sırtına demem o ki 30 dereceye dayanabiliyorlar. . Kafa10000002013-06-30 20:00:17
Balkon Emers Sistem
Arkadaşlar ışık ile ilgilli sorunlarım olduğundan ( elektrik faturası ) 2 hafta önce ölmeye yüz tutmuş bitkilerimi cam kenarına sadece sabah güneşi alan bir yere koydum. Kavanozun altına normal saksı bitkileri için kullanılan hazır toprak kullandım. Sonuç bacobalar konserveden çıktı umursamadım ben kurur dedim :))) neyse 50 cm kadar oldular ve ilk defa bacobalarda mor regli çiçekler gördüm. 

bunu görünce dururmuyum hemen başladım içerdeki 100 litrelik tankı boşaltmaya suyunu çektim karideslerimi topladım ölmekte olan bitkilerimin çürüyen kısımlarını kesip hazırladım. 

taban kısmına saksı bitkileri için kullandığım toprağı 2 3 cm serdim ve üzerine dere kumu koyarak olayımı tamamladım. .

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=QN6h0VjIybo&feature=youtu.be[/VID]

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=U_rA3YuG7Yw&feature=youtu.be[/VID]

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=yJRuKJtWvms&feature=youtu.be[/VID]


Ben günlük takip ediyorum yarın saat kaçla kaç arası güneş alıyor be suyun derecesini yazarım.Akşam üstü 30  dereceyi gösteriyordu.



30 Haziran 2013 Pazar Saat 19:50 

Bugün fotosentes başladı hiç beklemiyordum. Küçük farklar var tabiki 1 2 hafta sonra daha iyi belli olucak Bacobalar iyice uzadı ve çiçekler daha fazla çıkmaya başladı ama düşüncem suyun altında da çiçek çıkartır mı ? :) 

Kafa10000002013-06-30 19:55:50

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.