ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yücelgünaydın
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Eylül 2006 00:24
Son Ziyaret:
04 Ekim 2007 10:55
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Faik Yücel Günaydın
Doğum Tarihi:
24 Kasım 1980
Yaş:
43
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Faik Yücel Günaydın

SON 9 MESAJI

Akvaryum camı temizleme


     Kırtasiyelerde bulunan maket bıçağının metal parçasını plastikten ayırın, kolay bi işlemdir, ellere parmaklara dikkat ederek lekeye mümkün olduğunca dipten girişin. Neredeyse eser bırakmaz.
Platy’min üst dudağı yok oldu

  Erkek mickey mouse platy'm 20-25 gündür "hiç" durmadan ağzını hızla açıp kapatıyor. Bayram tatilinde balıklarımdan 9 gün ayrıldım. Döndüğümde  üst dudağı yoktu. Herhangi bir iz, leke, farklılık yok balıkta. Şimdi birşey yiyemiyor ve hızla zayıflıyor. Yapılabilcek birşey var mı sizce?
15 akvaryuma 2 filtre?
Burası bir bilgi paylaşım forumu. Her türlü alış ve satışlar da bu amatör uğraşın çeşitlenmesinin destekçisi. Yani bu iş üstünden para kazanmak isteyen herhangi birinin bir amatör uğraş bilgi paylaşım forumundan birşeyler öğrenerek, bu bilgilere dayanıp 1000-2000 balığın hayatını, kendi parasını, ondan alışveriş yapanların parasını ve mevcut canlılarını tehlikeye atması yanlıştır. Hatadır. İzmir'de bu düzeni kuran bir arkadaşınızdan bahsetmişsiniz, ona danışın. Su ürünleri fakültesi hocalarına gidin kaynak isteyin, ziraat fakültelerine gidin kaynak isteyin, bu sistemi şimdiye kadar kurmuş teknik elemanları kiralayın, vb. Yani kalkıp burdan bulacağınız fikirlerle girişim yapmayın. Bu hiç uygun-doğru-ahlaklı-kârlı olmayacaktır. Kusuruma bakmayın ama bunu denemeniz bile hakikaten bir fıkra gibi. Yani amatör bir uğraşın ticarete dönebilmesini anlıyorum ama akvaryumculuk için en azından çeşitli türlerde 10 yıllık deneyim sahibi olmak gerekir ki, hastalıklarla, üretimle, sağlıklı balığı seçebilmekle, onları sağlıklı tutabilmekle, kışın soğuk, yazın sıcakla, kirlenen sularla, ürün çeşitleriyle başa çıkabilin. Yine de bu girişimi gerçekleştirirseniz, size ve balıklarınıza şans dilerim.

Beyaz Molimin Gözüne Kan Oturmuş

  Bir balığımı kaybettikten sonra en azından başklarına bulaşmadan kurtuldum diye seviniyordum ki beyaz molinin dişisinde ve dişi bir lepistesimde hastalık çıktı. Her gün sera bactopur uguluyorum ama hastalık yine de yayılıyor. Bugün ilacın dozajını yarım doz fala uyguladım. Akvaryumculukta yeniyim daha bir ay olmadı ve 10 gün beyaz benekle uğraşıp iyileşitrdiğim kuzucuklarımı kaybetmek istemiyorum. Neyi yanlış yapıyorum da hayvancıklara çektiriyorum bu eziyeti? Akvaryumda 50-55 kadar yavru lepistes var ilginç bir şekilde ne bakteri ne beyaz benek herhangi birine bulaşmadı şimdiye kadar. Tavsiye edebileceğiniz bişeyler var mı?
Beyaz Molimin Gözüne Kan Oturmuş


    Başımız sağolsun. Erkek siyah molimin deniz minaresine kendisi vidalayıp ölmesinden sonra beyaz erkek moli de bakteriden öldü. Sera baktopur da derdimize deva olmadı. Umarım diğer yavrularıma bulaşmamıştır.  Bu gidişle benim akvaryum sadece dişilerin bulunduğu tuhaf bir hal alacak. Bu arada galibe aykılıç dişi erkekleşmeye başladı. Erkeklik organı var ya, adını hatırlayamadım şimdi, o belirdi hayvanda ve uzuyor yavaş yavaş.
Beyaz Molimin Gözüne Kan Oturmuş

   Acaba diğer balıklara bulaşır mı? Sera BaktoTabs ürününün açıklamasında göz şişkinliklerinden bahsediliyor, bu ürünü mü kullanmalıyım sizce?
 
Beyaz Molimin Gözüne Kan Oturmuş


   Balıklarım bugün çok çok neşeliydi sbaha, ama erkek beyaz moli dipte yatıyordu. Öğlen farkettim ki bir gözünün alt tarafında kırmızı bir leke var, iki gözü de normale göre şiş. Ne olabilir, ne yapılablir???
Erkek Moliler


  Erkek moly'ler hakikaten enteresan balıklar çocukluğumda da lepistes, blackmoly akvaryumum vardı. Bu hafta da büyük bir heyecanla bir canlı doğuran akvaryumu kurdum. 40 litre akvaruma kendimi kaptırıp 23 balık sığdırdım, gayet de güzel geçiniyorlardı. 1e 1d blackmoly 1e 1d aymoly vardı. Bugün bir baktım erkek blackmoly yok akvaryumda. Akvaryumun kapağı tam kapatıyor, filitrenin her köşesine baktım yok bi yerde, delirecem. Akvaryumun tam ortasına benim için çok anlamlı olan ince uzun 15 cm beden ve en ucunda da 10 cm'lik bir dikeni olan inanılmaz güzellikte bir denizminaresi kabuğunu koymuştum. Serseri başka iş yokmuş gibi kumu eşelemiş, minarenin ağzından girmiş, gidebildiği kadar gidip sıkışmış, hareketsizlikten boğularak ölmüş. Balığıma ayrı üzüldüm, yalnız kan hamile dişiye ayrı üzüldüm, balığı içinden çıkaramayınca atmak zorunda kaldığım denizkabuğuna ayrı üzüldüm. Çocukluğumda da çok lambanın üstüne atlayan blackmoly görmüştüm ama bununki de işgüzarlık yani yaaa...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.