ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
TPL
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
33
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Eylül 2013 22:59
Son Ziyaret:
27 Eylül 2024 19:23
Toplam Mesaj:
819 [0.20 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
7 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsrafil Topal
Doğum Tarihi:
26 Ağustos 1999
Yaş:
25
İl:
Istanbul
Meslek:
Yönetici
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsrafil Topal 120x50x60(h) - Flowerhorn 50x35x40(h) - Oranda GoldFish 35x35x35 - High Tech / Bolivian Ramirezi

SON 10 MESAJI

Yeni Akvaryuma Öneriler
[QUOTE=Gurayturkay] eheim 200 litre için filtre görünüşü güzel olan lepisteslerden beslemeyi düşünüyorum anlaşılan büyük tür bakmayacagım[/QUOTE]

İnce lav kırığı kum alıp düşük ihtiyaçlı bitkiler ve bir kaç güzel dal ekleyerek harika bir karma canlı doğuran çıkarabilirsiniz ortaya. Seyir zevki de bir o kadar güzel olur. Molly, Plati, Lepistes, Velifera gibi canlılardan ekleyip dip içinde 5-6 tane cory eklerseniz tadından yenmez.
Kamfa Malau Flowerhorn
[QUOTE=UmutMEHDİOĞLU]İsrafil kardeşim, evladın çok güzel. Umarım uzun ve sağlıklı bir ömür geçirirsiniz beraber. Kurulumun da genel olarak bakıldığında fazlasıyla üst düzey ve başarılı bir kurulum. Eksik bir şey görünmüyor, bu saatten sonrası senin göz zevkine göre şekillenecek. Sağlıcakla kal. Diğer tankların tanıtımlarını da bekliyorum mutlaka :) [/QUOTE]

Teşekkür ederim kardeşim, ikimizin de bu akvaryumlarda azımsanamayacak kadar fazla. Elimize sağlık [:3]
Yeni Akvaryuma Öneriler
[QUOTE=Gurayturkay]Merhaba 170 litrelik bir akvaryum aldım ama içine nasıl bir dizayn yapsam ne balığı koysam çok kararsizim sizin önerileriniz var mı (şelale filtre kullanıyorum)[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/250740/240920242309121.jpg[/IMG][/QUOTE]

Merhaba hayırlı olsun. Dallar ile güzel bir tasarım ortaya çıkarıp Discus beslemek isteyebilirsiniz. Fakat Discus balıklarının bakımına biraz daha dikkat etmeniz gerekiyor. Ayrıca şelale filtre tam olarak yeterli gelmeyebilir ucuz yollu ikinci el bir dış filtre almanızı öneririm.
Kamfa Malau Flowerhorn
Ölçüler: 120x50x60(h) (360 Litre)
Canlı: Kamfa Malau Flowerhorn
Filtrasyon ve Işıklandırma: • Tetra Ex1200+ Dış Filtre
• Tetra HT300 Isıtıcı
• Tetra APS300 Hava Motoru
• HSD 600C T5 Floresan Armatür

Uzun bir uğraş ve bol emeklerin sonucunda akvaryum kurulumu tamamlandı. @UmutMEHDİOĞLU kardeşimin eski tankını bana hediye etmesi ile başlayan bu serüvende geçen haftaların sonunda güzel bir evladımız tankta özgürce dolaşmaya başladı.

Umarım bu yeni evlat ile çok uzun süreler birlikte kalırız [:nazar:]




[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/151999/230920242037111.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/151999/230920242038471.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/151999/230920242039081.jpg[/IMG]
400lt Karma Tank
Selamlar, ufak bir güncelleme yapayım karma tanktan vazgeçip sadece 1 adet Flowerhorn beslemeye karar verdim.
400lt Karma Tank
[QUOTE=ilhannnn01]Size 3 çeşit cevap veriyorum hepsini duyarsınız da kimseyi yormayayım ben yazayım,
Ansiklopedik cevap
Her bir oscar zaten 300 litre hacim ister 400 litrede 2 oscar bile fazla başka balık olmaz.

Cahil Cevabı
Yanına 2 tane de challenger atarsan acayip olur hatta pirana falan da koy.

Amerikancı Cevabı
Yanına vatoz gibi yem artıklarını yiyecek 1 2 balık, 2 3 tane de amerikan dışı bölge kavgası yapmayacak, oscarları rahatsız etmeyecek ama yem olmayacak kadar büyük ve kendini koruyabilecek/kaçabilecek balıklar ekleyebilirsiniz. Tinfoil, Flagtail, Silvershark gibi türler olabilir, Dip için vatoz veya makrakanta olabilir. Makrakanta olursa sürü olması gerekir, çok ta yavaş büyüyen balıklardır en az 3 4 tane ve büyükçe almakta fayda var. Vatoz alırsanız oscarların rahatsız edemeyeceği büyüklükte olmasına dikkat edin.
Ek olarak: böyle birşey yapacaksanız filtrasyonun çok çok iyi olması ön şart. [/QUOTE]

Hahahahaha yorumunuz için teşekkürler üstadım. Uzunca bir süredir forumda aktif değildim bana unuttuğum tipleri tekrar canlandırdınız. Şahsen benim düşüncem de aslında 2 adet oscar, 1 pacu ve 1 leopar vatoz şeklindeydi. Düşüncemi desteklemiş oldunuz teşekkür ederim.
400lt Karma Tank
Selamlar, 400LT akvaryumda bir çift oscar beslemeyi düşünüyorum. Yanına 1-2 tane önerebileceğiniz tür var mı acaba? Teşekkürler.
Hobiye Geri Dönüş
Merhaba, çok küçük yaşta başladığım bu akvaryum hobisine uzun bir süre ara vermek durumunda kalmıştım. Üniversite, iş vs. derken epey vakit oldu güzel bir akvaryum kurup karşısına geçip izlemeyeli. 2013 Yılında henüz 14 yaşındayken bu foruma üye olmuştum.. O dönemler 1TL'ye Lepistes alıp üretmeye çalışıyorduk.. Şimdi 23 yaşıma girdim ve kendi ekonomik özgürlüğümü kazandım. Artık baba eline bakmadan kendi akvaryumumu kurmak istiyorum. Fakat o dönemden bu döneme epey bir fiyat değişikliği olmuş [:'(] normal olarak. Şu an kafamda kurduğum akvaryumun ne kadar tutacağını inanın kestiremiyorum. 2. El akvaryum ve malzeme fiyatlarına bakıyorum, sıfır ürünlerin fiyatlarına bakıyorum sürekli farklı tutarlar var ve dışardan bakınca tutacak fiyat gerçekten korkutucu duruyor. [^_^] Hayalimde ki akvaryumu size anlatmak ve siz tecrübeli aktif hobici abilerimden fikir almak istiyorum, bu yüzden gece vakti yolum tekrar buraya düştü. [:D] Öncelikle kafamda ilk kurduğum 90*40*50(h) bir tanktı bunun nedeni odamda ki şifonyerin üstüne yerleştiririm diye düşündüm. Boyutları şifonyere göre ayarladım. Ama sonra Şifonyerin 180LT su, cam ağırlığı ve dekor ağırlığı vs. derken bunu taşıyıp taşıyamayacağına emin olamadım. O yüzden şu an şifonyerden bağımsız 100*50*50 ebatlarında mobilyalı bir tank kurma fikrine yöneldim. 250LT tankta beslemek istediğim 2 balık var bunlardan birine karar kılıp tek başına beslemeyi düşünüyorum 1- Flowerhorn 2- Oscar bu ikisinden birini seçip lav kırığı kum kullanıp basit kaya dekorları ile süslemek istiyorum. Sizce bu tarz bir tankın günümüz TR'sinde fiyatı ne olacaktır? Akvaryumu hazır mı almalıyım yoksa camcıdan mı yaptırmalıyım? 250LT için F/P dış filtre önerileriniz nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim, iyi hobiler.
Hava Motorunun Sesi
[QUOTE=giyotyn]200 lt akvaryumda hava motoru kullanmıyorum. Filtrenin şelale aparatı suyu yeterince hareketlendiriyor.
Hava motoru da neymiş, fuzuli bir aldatmaca.[/QUOTE]

Pipo filtre kullandığım için hava motoru şart oluyor abi.
Hava Motorunun Sesi
[QUOTE=Aqua Discovery]Gün ışığı alan hatta cereyanda kalmayacak şekilde dışarı yı görecek şekilde pencere kenarında dursa daha mutlu olur daha önce 3 yıl zebra ispinoz bakmıştım sabah gün ışığı vurunca keyiflenir güzel guzel ötmeye başlarlardı.sanırım sizinki birde yalnız üstüne birde kapalı sote biyerde kalınca pek keyifli olacağını zannetmiyorum. Benim tecrübem bu şekilde olmuştu keyifli hobiler ..[:)][/QUOTE]

Öncelikle yorumun için teşekkür ederim Ali abi. İnternette yaptığım araştırmalarda direkt olarak güneş ışığı alan bir yerde tutmamam gerektiğini okumuştum sanırım bu onun için zararlıymış. Aynı zamanda yatağım pencereye paralel şekilde durduğu için zaten pek cam kenarına yerleştirme şansım olmuyor maalesef. Fakat 1 ay sonra abim yeni evine yerleştiğinde kedileri yanına alacak ve kuşu salonda daha güzel bir yere konumlandırabiliyor olacağım.

[QUOTE=Cengizhan06]Saka kuşları malesef doğadan tutuluyorlar.Bir süre kafes ortamına alışma sürecinden geçiyorlarki bu süre tahmin edebileceğiniz üzere saka kuşu açısından ciddi anlamda zor geçer.Sakanız için en güzelini istediğiniz belli.Bana göre saka için yapabileceğiniz en güzel durum dışarıya bırakmaktır [:iyi:][/QUOTE]

Merhabalar, kuzenimin kuşu aldığı petshop ile irtibata geçtim ve sattıkları Sakaların kafes üretimi olduklarını belirttiler. Daha önce dışarıda hayatta kalma tecrübesi olmamış ve oldukça narin yapıda olan bu güzelliği dışarıya salarsam pek uzun süre hayatta kalabileceğinden şüpheliyim maalesef ayrıca bulunduğum konumda da doğaya salabileceğim yerler pek mevcut değil. Fakat Saka'lar hakkında detaylı bir araştırmada bulundum ve öğrendiğim kadarıyla sakalar büyük kafeslerde uçabilecek alanlara ihtiyaç duyuyorlarmış. Yakın zamanda daha büyük bir kafes alıp içerisini de Saka'ya özel bir hale getirmeye çalışacağım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.