ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
O.Oğuzkağan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ekim 2013 13:34
Son Ziyaret:
25 Aralık 2020 01:23
Toplam Mesaj:
51 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Oğuzkağan YALÇIN
Doğum Tarihi:
25 Nisan 1991
Yaş:
33
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur Oğuzkağan YALÇIN

SON 10 MESAJI

140 Lt(100 Lt Su) Bitki Akvaryumu, Rasbora Yanına?
[QUOTE=Fatih1903]Merhaba;

Yosun ile mücadelede vatoz bana göre belli bir süre sonra işi bırakıyor.Yem yemeye alıştığı için çalışmıyor.[:)]

Akvaryuma hareket katma konusunda bir şey söyleyemem.Sizin takdiriniz.[:iyi:]

Ramirezi ayrı bir güzellik.[:iyi:]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217830/230920201319541.jpg[/IMG][/QUOTE]

Sağolun Fatih Bey, Otocadlerin çok çalışkan olduğunu duymuştum, bakalım:D


[QUOTE=arifpolat768]Cüce gurami ve birkaç tane kuhli çok yakışır bence.[/QUOTE]

Teşekkürler Arif Bey, evet cüce gurami de güzel bir balık, kuhliler biraz fazla büyüyor gibi geldi ama, 13 cm e kadar büyüyormuş:D

[QUOTE=erkanmazici]Ramirezi tatlı suyun en güzel balıklarından birisidir. Ama akvaryumunuz iyice oturmadan almamak gerekiyor. Çok kolay kaybedilen bir balık, bakımı zor. Ayrıca protein ağırlıklı besleme şarttır. Bitki akvaryumunuzun dengelerini de düşünmek gerekiyor.
Betta, Colisa Gurami daha mütevazidir, bakımı kolaydır.
Hareket seviyorsanız Avustralya Rainbow'larına bakabilirsiniz. Boesemani hem ebadı hem hareketliliği ile akvaryuma çok yakışır. Rainbow'ların çok fazla türü var. Türkiye'de hak ettiği ilgiyi bulamadı nedense.
Yine hareket için orta boy Barbus'lar tercih edilebilir. Tetrazon agresifliği ile can sıkabilir ama Odessa Barb ya da Ruby Barb bulabilirseniz şahane balıklardır. Odessa Barb yerine alıştığında inanılmaz renk ve hareket güzelliğine kavuşuyor.[/QUOTE]

Önerdiğiniz çeşitlerden bulduğum olursa alabilirim Erkan Bey, çok güzel türler varmış gerçekten. Sağolun:D
140 Lt(100 Lt Su) Bitki Akvaryumu, Rasbora Yanına?
Erkut Bey önerileriniz için teşekkür ederim, ramirezi çok hoşuma gitti araştıracağım. Rasboralar gelince buhar camı kullansam iyi olacak sanırım, tabi Ankara'da bulabilirsem:) Bu ara ithalat zorlaştığı için pek bulunmuyormuş. Bir yerle görüştüm sözde perşembe günü gelecek ama hayırlısı bakalım:)
140 Lt(100 Lt Su) Bitki Akvaryumu, Rasbora Yanına?
Merhaba,

60*60*40h boyutlarında bitkili bir tank kurdum. Tabanın büyük kısmı monte carlo olacak şekilde düzenledim, bir kısmında ise repens bitkisi yer almakta. Son olarak bonsai tarzı moss sarılmış bir ağaç kökü ile çayır-dağ manzarasını andıran sakin bir hava yakalamak niyetindeyim. Yeni tankta sanırım gübrelemeyi bir hafta kadar geç yaptığım için bitkilerde bazı kararmalar yapraklarda siyahlar oldu, monte carloların büyük kısmı ise kahverengi oldu ama yeni sürgünler vermeye başladılar sıvı gübrelemeye geçtikten sonra, toparlanacağına inanıyorum.

Bu akvaryumda 6-7 çeşit farklı tür balık bakıp kaotik bir ortam olmasını istemiyorum. Yüzen balık olarak yalnızca rasbora düşünüyorum, bir ihtimal 5-6 adet de neon. Yanına ne önerirsiniz? Rasboralar yüzeye yakın yüzeceği için akvaryum hareketsiz ve boş mu kalır? Yoksa her bölgede gezerler mi? Alt seviyede ne gibi bir hareket olabilir, karides düşünüyorum aslında fakat amacım tabanı monte carlo ile kaplamak olduğu için, karideslerin çoğalıp budama sökme vs işlemleri sırasında ayak bağı olmasından korkuyorum. Yani dipte makasla kesim yaparken karideslerin illa makasa denk gelip öleceğini veya yüzeye çıkan bitkileri toplarken arada karidesleri de atabileceğimi düşünüyorum. O yüzden şüpheliyim bu konuda. Elma salyangozu vs alırsam da şuan tutunmamış montecarloları sökeceğini düşündüm.

Yosunla mücadele ve biraz hareket katmak için 1-2 adet cüce vatoz alacağım sanırım. Bu akvaryuma ileride 1 beta veya apistogramma da olabilir gelecekte. Rasboraların sürü özeliğini göstermelerine bağlı tabi:). Durum bu şekilde Karides hakkındaki çekincelerim hakkında ne düşünürsünüz, bir kere akvaryuma girdikten sonra geri dönüşü olmuyor sanırım. Başka önereceğiniz türler var mıdır bu bakış açısıyla? Fikirlerinizi almak istedim.

Saygılar,

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/152485/220920201456301.jpg[/IMG] [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/152485/220920201455511.jpg[/IMG] [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/152485/220920201455211.jpg[/IMG]
200 Lt'ye Hangi Tür(bakımı Kolay, Göze Hitap Eden)
Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum.
Söylediğiniz gibi bitkili bir akvaryum kurmaya karar verdim, taşa sarılı moslar ve elodea düşünüyorum. Akvaryum suyunu doldurdum ve elodeaları eklemeye başladım dün itibariyle. Düşük bakım isteyen önerebileceğiniz başka bitki türü varmı acaba merak ediyorum?
Balık meselesine gelince güzel önerileriniz oldu ve iki şık arasında kaldım; canlı doğurandan canlı renkli kaliteli cinsler seçip yerleştirmek veya küçük sürü balığı ve karides şeklinde bir akvaryum. Fate nick li beyin önerisindeki pembe zebralar hoşuma gitti ancak yavru meselesi kafamı kurcaladı açıkçası. Üreyecek ve yavrulara fazla eziyet etmeyecek bir sürü balığı bulursam bu seçenek daha yakın geliyor, olmazsa dediğim gibi bir hafta içinde canlı doğuran türlerinden yerleştirmeye başlayacağım.
200 Lt'ye Hangi Tür(bakımı Kolay, Göze Hitap Eden)
Zebra bakmıştım daha önce, pek ısınamadım nedense[:)]
200 Lt'ye Hangi Tür(bakımı Kolay, Göze Hitap Eden)
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/152485/webcam-toy-foto1%20(2).jpg[/IMG]

Merhabalar,

Yaklaşık 2 yıldır sarı prenses ve iceman bakmaktayım. Belki yüzlerce yavru büyüttüm ve sattım fakat son zamanlarda gereken ilgi ve alakayı gösterememeye başlamıştım(haftada 3-4 kez çeşitli işler) dolayısı ile elimdeki bütün balıkları çıkardım. Şuan 200 lt'lik boş bir akvaryumum var ve uygun tür arıyorum. Benim için önemli olan birkaç kriter var:
1) Akvaryuma yapacağım bakım haftada 1 su değişimini geçmemeli. Yani fazladan bakım isteyen bitki ve hayvanlar olmasın.
2) Uzun süre tetra discus yem kullanmıştım ve suyun rengini turuncumsu yapıyordu, dolayısı ile suya kesinlikle renk vermeyen bir yem istiyorum, mümkünse şeffaf olsun:) Dolayısı ile bu yemleri yiyebilecek balıklar..
3) Yavru büyütmeye hala hevesliyim fakat olacaksa yavruların aynı akvaryumda büyüyebileceği, yada balıkların kendi büyüteceği bir şekilde olsun. Yani yok yavru sağ, onları ayrı akvaryuma al büyüyünce geri al gibi işlemler baya yordu beni, elimi kolumu suya sokmak istemiyorum artık:)
4) Bitkili önerirseniz yine su berraklığı ve bakımının kolaylığı benim için çok önemli.
Özet olarak kolay bakabileceğim göze de hitap eden bir akvaryum kurmak istiyorum, bitki olmasada olur, şu iki balığı al(orjinal ve güzel görünümlü olmak şartıyla) başka birşey koyma onlar yaşasın derseniz bile bana uyar. Bu kriterleri sağlayacak öneriniz olursa bir iki gün içinde kurmayı düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum..[EDIT]O.Oğuzkağan,2015-08-02 18:12:28[/EDIT]
BU BALIKLAR MOLLY Mİ PLATİMİ? (RESİM)
teşekkürler.. akvaryumcu molly diye sattı da içime bir kurt  düştü, değilmiş tahmin ettiğim gibi:D
O.Oğuzkağan2014-09-23 23:05:55
BU BALIKLAR MOLLY Mİ PLATİMİ? (RESİM)
cavaplarınız için teşekkürler.. ve link içinde..
BU BALIKLAR MOLLY Mİ PLATİMİ? (RESİM)


Merhabalar, canlı doğurandan hiç anlamıyorum, nedir bu balıklar?
Akvaryum kuruyorum,çok özel olacak inşallah :)
Haha, onun yerine bunu yaptırdım mesajınızı görünce çok güldüm:D Hayırlı olsun tam benim istediğim şey aslında, bi çok akvaryumda değişik türler beslemek, odamda 5-6 tane kimi bitkili kimi bitkisiz akvaryum olması:D Hayırlı olsun yeniden.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.