ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
irfan75
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Şubat 2014 11:56
Son Ziyaret:
03 Kasım 2015 09:00
Toplam Mesaj:
130 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
irfan ışık
Doğum Tarihi:
03 Ocak 1975
Yaş:
49
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel sektör yönetici
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


360Lt+100Lt sump Tropheus İlangi Yellow (2E 10D)
390Lt Tropheus İkola (4E 17D)
350Lt L144 Albino Longfin
70Lt Tropheus yavru akvaryumu

SON 10 MESAJI

Hediye Gelen Tropheus Türü Nedir?
fotoda balığın rengi  tam olarak çıkmamış ama bana ikola gibi geldi.
silinebilir
Balığınız da bir sıkıntı yok tüpçük çıkartmış üreme öncesi olan gayet doğal bir durum.
duboisi yavru tuttu daha 8 aylik
12 dişi için 3 erkekte olabilir ancak  tankınızın büyüklüğüne göre ben 2 erkek 12 dişi olarak beslemenizi tavsiye ederim
duboisi yavru tuttu daha 8 aylik
Mustafa kardeşim büyümesi ile alakalı olumsuz bir etki olması söz konusu değil hatta koloninin en çok çalışan dişisi olma ihtimali yüksek diyebilirim.Bu normal bir durum aldığı yumurtaları büyük ihtimalle atacak çünkü bir kaç deneyimden sonra yumurta tutmayı öğreniyorlar.İyi hobiler.
Tropheus İlangi Cinsiyet

7. resim sağdaki dişi soldaki erkek, 6 resim dişi , 5. resim erkek,4.resim tam net değil ama büyük ihtimal erkek, 3.resim erkek,2.resim dişi,1.resim erkek
Tropheus Akvaryum Boyutları
Tropheus gibi koloni halinde yaşayan ve bölge seçen (kendi bölgesini belirleyen) türleri beslerken  metreküp (hacim) önemli olduğu kadar taban alanı (metrekare) de bir o kadar önemlidir. Örnek olarak 100*60*60 lık akvaryum 360 litre ikentaban  alanı 0.6 metrekaredir.120*60*50 lik akvaryum da yine 360 litre iken 0.72 metrekaredir .Yani alanı 100cm lik akvaryuma göre 5 te 1 oranında daha büyüktür bu da bölgeci balıklar beslemek için büyük bir avantajdır.Eğer seçim yapacaksanız 120 yi tercih etmenizi tavsiye ederim.
İkola Vent Şişmesi
Resimlerde ki olay bahsettiğim üzere tüpçük çıkarması sonucu oluşan şişlik balığın üremeye hazır olması durumudur . Çiftleşmemesi sonucu bir sıkıntı olmaz ama balıklarınızı kontrol edip eğer gerçekten ölen erkek ise en kısa zamanda bir erkek ilavesi yapın ki yavru alabilesiniz.Eğer dişi erkek ayırımı yapamıyorsanız balıkların   düzgün çekilmiş   anüs vent fotolarını eklerseniz arkadaşlarla buradan yardımcı olmaya çalışırız.
İyi Hobiler.
İkola Vent Şişmesi
Tüpçük çıkarmasından bahsetmişsiniz erkek balık tüpçük çıkarmaz ve dişi balıkların üreme zamanında şişlik olması ( 1-2 mm dışa doğru çıkıntı) normaldir.
black kriza yavru alma sorunu
Selkan kardeşim, bir dişi yumurta tutmayı öğrenene kadar 3-4 kez yumurta alıp atabilir bu normaldir.Sanırım dişi sayın fazla olduğu için sen farklı dişileri yumurta tutmaya çalışırken görmüş olabilirsin.Bu normaldir.
Bunun haricinde anormal olan birkaç durum daha olabilir.
Erkek kısır olup dişinin yumurtalarını dölleyemiyor olabilir bu durumda döllenmeyen yumurtaları dişi yutabilir yada atabilir.Ama bu durumda genelde 2. günde atma olmaz 4-5 gün sonra olabilir.
Kolonide hiyerarşi tam oturmamış olabilir dişiler ağız ağıza kavgaya tutuştuklarında da bu durumlar yaşanabilir.
Bence bir süre daha gözlemle büyük ihtimalle bir kaç ay sonra yavru almaya başlayacaksın.Su değerlerinde problem olursa genelde balıklar stress ve hastalık tarzı etkenlerden dolayı üremeye girmezler (yumurta almazlar) sende böyle bir durum olduğunu pek sanmıyorum ama su değerlerini kontrol etmek istersen pek çok markada test kitleri mevcut bu kitleri kullanabilirsin.
kuluçka makinası hakkında
[QUOTE=kumkapili]Sanırım ben konuyu yanlış yere açtım veya irfan bey'den başka kimse kuluçka makinasında yavru almıyor o zaman ben konuyu biraz daha açayım aynı kuluçkaya aynı anda 3-4 dişinin yumurtalarını koyabilirmiyiz tabi arada en fazla 1-2 gün oynaması şartıyla[/QUOTE]

Tabi ki bahsetmiş olduğunuz şeyi yapabilirsiniz.Hiçbir sakıncası yok.Bende yapıyorum...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.