ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yasinerdogan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Mart 2014 17:47
Son Ziyaret:
29 Mart 2021 14:33
Toplam Mesaj:
106 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yasin
Doğum Tarihi:
27 Ağustos 1995
Yaş:
28
İl:
Antalya
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]http://imageshack.com/a/img538/1197/c3SSOc.png[/img]

SON 10 MESAJI

20 Litre Akvaryumu Baştan Kuruyorum
İyi akşamlar herkese. Uzun bir süredir akvaryumum boş durumda bekliyordu. Akvaryum hobime geri dönmek istiyorum.

-20 litrelik akvaryumum mevcut
-3-4 kg kadar beyaz kumum mevcut

Yıllarca betta balığı beslediğim için artık betta yerine farklı canlı türlerine yönelmek istiyorum. Biliyorum akvaryumum büyük değil fakat betta gibi yalnız yaşayan türleri değil de biraz daha kalabalık türlere yönelmek istedim. Her türlü bitkilendirme dekor ışıklandırma gibi konularda fikrinize açığım sadece mümkünse ısıtıcı olmadan yaşayabilen bir canlı olursa iyi olur. Zaten Antalya'da yaşıyorum ve evin içerisi pek soğuk olmuyor. Yani öyle 3-5 derecelere düştüğü bile pek görülmüyor.

Son olarak " Pterapogon kauderni " balığı çok ilgimi çekti. 20 litrelik bir akvaryum küçük mü gelir? Teşekkür ederim şimdiden zaman ayırdığınız için.
Akvaryumu Baştan Kuruyorum
Merhaba arkadaşlar iyi günler, 2 senedir beslediğim bettamı malesef bugün kaybettim. Akvaryumumdaki bitkiler çürümüş durumda yeni balık almadan önce akvaryumu güzelce hazırlamak istiyorum. Elimdeki malzemeler şunlar;
-20 lt. akvaryum
-Isıtıcı
-2 adet mağara görevi gören testi
-5 kg. beyaz akvaryum kumu

Hangi bitkileri önerirsiniz? İnternetten alacağım için ucuza geliyor o yüzden bol bol alabilirim sizden çeşit bekliyorum. Bir de betta için filtre gerekli midir? Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için.
Betta Balığım Malesef Ölmek Üzere
Yaklaşık 1.5 senedir beslediğim betta balığım şu an yan duramıyor. Dik bir şekilde yüzüyor,yemini öyle yiyor. Önceki betta balığımda da malesef bu hastalık oluşmuştu. Öncelikle yapabileceğim bir durum var mı bunun cevabını almak istiyorum. Eğer bu hastalık için yapabileceğim bir durum yoksa betta balığımı kaybetme durumunda sizce tekrardan bir betta balığı mı beslemeliyim? Ben hayvanları hobi olarak beslemiyorum onlara hobinin yanı sıra daha iyi bir hayat sunmak istiyorum. Şu ana kadar barınaklardan kedi ve köpek alıp onlarla ilgilendim. Açıkcası balıklar hakkında pek fazla bilgim yok ancak konuya yakın olduğum kadarıyla bettalar hakettiği bir yaşamı bulamıyor ülkemizde. Bunun için şu ana kadar betta besledim önerebileceğiniz bir balık türü varsa bettamın ardından onu da sevgiyle besleyebilirim. Akvaryumum 20 lt. kum-filtre-ısıtıcı gibi malzemeler mevcut gerekli bitkileri de alabilirim. Düşüncelerinizi bekliyorum. Tabi öncelikli olarak şu an yardım bekleyen betta için yapabileceğim neler var?[EDIT]yasinerdogan,2015-11-07 23:29:46[/EDIT]
Java Moss Hakkında Bilgi
Merhaba arkadaşlar, akvaryumumda 4 farklı bitki türü mevcuttu ancak akvaryumun 1.5-2 aylık tam temizliğini yaparken kumlarını falan çıkartıp yıkamıştım o günden sonra tüm bitkiler çürüdü gitti. Akvaryumu tekrar düzenlemek istiyorum. 20 litre akvaryum, 5 kg beyaz silis kum, ısıtıcı, ışıklandırma ve fotoğrafta görmüş olduğunuz 2 adet karanlık-mağara görevi olarak kullandığım testiler mevcut. Bu şartlar altında Java moss bakabilir miyim? İnternette biraz araştırdım betta'lar java moss'u oldukça seviyorlarmış o yüzden bu bitkiyi düşündüm ancak siz farklı bir bitki önerirseniz onlara da bakabilirim. Teşekkürler.

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/159627/FormatFactory2015-07-21%2013.49.42-1.jpg[/IMG][EDIT]yasnerdgn,2015-07-21 14:00:09[/EDIT]
Betta Için Ton Balığı
Merhaba arkadaşlar, 13 aydır beslemekte olduğum betta türü balığım var. 20 litre akvaryum içerisinde besliyorum. Balığı 2 farklı pul yem ile besliyorum. -(Bettagran-JBL)- Malum yaz aylarındayız ve çok rahat ufak sivrisinekler bulunabiliyor, 10-15 günde bir olmak üzere canlı yem ile besliyorum. Balıkla ilgili bilgileri aktardıktan sonra soruma geçmek istiyorum, Marketlerde satılan konserve ton balıklarından balığın yiyebileceği boyutta bir parça atsam zararı olur mu? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. [:)][EDIT]yasnerdgn,2015-07-21 13:51:10[/EDIT]
Akvaryumda Değişiklik
http://www.akvaryum.com/forum/akvaryumun_yeni_hali_k818925.asp

4 saatlik bir uğraş sonucunda bitirdim. :)
Akvaryumun yeni hali
4 aydır betta besliyorum zaten sadece akvaryumun tasarımını değiştirdim :) yasnerdgn2015-01-09 17:03:48
Akvaryumun yeni hali
Merhaba, bitkiler ince yapraklı ve çok aralıklı olduğu için hepsini bir tarafa toplamak balık için daha doğal bir ortam oluşturur diye düşündüm. Fotoğrafları da sizinle paylaşıyorum önce eskisi sonra yenisi :)




Bettam dipte yan yatıyor
Akvaryumunuzun ebatı nedir? Ayrıca akvaryum çok sade, balık bu şartlar altında çok stresli olur.
beta aydınlatma
Tilki kuyruğu bitkisi hakkında fazla bilgim yok ancak Anubias ve Eledoa bitkileri fazla ışık altında yosunlanma yapar. Akvaryumunuzun yosunlanarak kötü bir görüntü oluşturmaması için ( bu iki bitki için söylüyorum ) ışığınızı düşük watt seçmenizi öneririm. :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.