ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bozbey14
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
66
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Nisan 2014 10:54
Son Ziyaret:
24 Nisan 2022 18:49
Toplam Mesaj:
97 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Halil BOZKURT
Doğum Tarihi:
27 Ağustos 1974
Yaş:
49
İl:
Ankara
Meslek:
Muhasebeci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/160970.jpg[/img] Teşekkürler..

SON 10 MESAJI

Power Led Leri Pcb Ye Ve Soğutucuya Montajı
[QUOTE=hkmt007]Power ledlerden bir aydinlarma yapmayı düşünüyorum lehimlemeden önce power ledlerin altına macun sunuyoruz elimdeki macun bu [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185096/070620162355031.jpg[/IMG]
lehimliyoruz ayriyetden pcb ye power ledleri yapıştırirken bir yapıştırıcı kullanmam gerekir mi ? Soğutucu pcb arası muhtemelen Civata ile olcak ama olmazsada yapıştıririm benim sıkıntım bu pcb ile power led arasina yapıştırıcı surmem gerekir mi yardım ederseniz çok sevinirim iyi gunler [/QUOTE]
Hocam elinizdeki termal macun pcb lerin soğutucuyla iletkenliğini sağlayarak soğutucu vasıtası ile pcb yi soğutmak amacı taşır. (power led altına macun sürmeyin) Şayet pcb leri vidalayarak pcb leri esnetmeden soğutucuya montaj yapabilirseniz elinizdeki termal macunu kullanmanız yeterli. Montaj vidaları ile yapamazsan pcb leri macun haricinde soğutucuya tutturabilmek için yapıştırman gerekir.[EDIT]bozbey14,2016-06-10 08:13:38[/EDIT]
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Mustafa hocam dokturmusun helal valla.
[:iyi:]
1 W Led Sistemi Kurcam Hangi Siteden Alabilirim
Estafurullah. bilgi paylaşımı ki bu bilgileri de ben yine bu forumdan öğrendim. tüp co2 falan yoksa 6 lı bile olabilir cok kasmayın derim. çok güçlü bir ışık zaten 9 adet 30 litreyi coşturuyor.
1 W Led Sistemi Kurcam Hangi Siteden Alabilirim
[QUOTE=hkmt007]
tamda burayı okuyordum tesekkur ederim 15 led fazlamı gelir 1 w dan ? ( aslında 20 tane alcaktim siparis vercektim siz 9 diyince fazlamı gelir acaba diye dusunmeye basladim [/QUOTE]

Evet Hocam çok fazla. hatta higtt. ler için bu 0,30w/l
normalde 0,15w/l bile yetebilir.


[QUOTE=hkmt007]
tamda burayı okuyordum tesekkur ederim 15 led fazlamı gelir 1 w dan ? ( aslında 20 tane alcaktim siparis vercektim siz 9 diyince fazlamı gelir acaba diye dusunmeye basladim

son yazan yeri okıumamustım okudum :D sizin dediginiz gibi 9 tane kullancam 1 tnede uv ( mor isik kullansam 10 led sikinti yaratir mi ?[/QUOTE]

30 litrede uv power led yosun konusunda çok başınızı ağrıtır gibi.bence fazla riske girmeyin.
ve 10 led konusunda da pcb de sorun yaşarsının 10 ledli si yok genelde 9 led lidir pcb ler burdan yola çıkarsak
10 tl lik mandallı masa lambalarından alıp içindeki duyu çıkartıp yerine 8 cm çap soğutucu ve 9 lu daire pcb alırsanız işinizide fazlasıyla görür demektir. tabi bu şahsi öneri yok aynı ebatda kare soğutu ile askı yapacam falan derseniz bilemem.
1 W Led Sistemi Kurcam Hangi Siteden Alabilirim
[QUOTE=hkmt007]
kac w ? bide 30 litre akvaryuma 4 kirmizi 7mavi 10 beyaz cok mu gelir ?

Fotosentez yapıyorlar mı ? bide hangi siteden aldınız [/QUOTE]

https://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_tankda_led_kullanimi_k772480.asp
hocam bu konuyu araştırmanızı öneririm. İhtiyacınız olan tüm bilgi bu linkde mevcut.
genel olarak 30 litre akvaryuma 0,30w/lt olarak hesaplasak 9 led yapar %20 Deep Red ( 2 adet) %10 Royal Blue (1 adet) geri kalan Cool White (6 adet)
2+1+6 şeklinde olacaktır.
Sizin sayılar çok ama çok fazla. [EDIT]bozbey14,2016-06-01 17:46:51[/EDIT]
1 W Led Sistemi Kurcam Hangi Siteden Alabilirim
Deep Red 660 nm ve Royal Blue 450 nm elimde bir miktar var.

http://www.akvaryum.com/Forum/power_led_deep_redcool_whitestar_pcb_i26210.asp
Makrakanta - Beyaz Benek
Akvaryum Balıklarında Beyaz Benek Hastalığı - Teşhis

Hastalığa neden olan etken, bir tür parazittir. Bilimsel adı "Ichthyophthirius multifiliis"tir. Bu parazit, balıkların olduğu her ortamda vardır. Ama sağlıklı bir balığa kolay kolay saldıramaz. Çünkü sağlıklı bir balığın derisindeki salgılar kusursuzdur. Tabi ki normal koşullarda...

Koşullar zorlaştığında balık strese girer. Akvaryumdaki aşırı kalabalıklık, tank hacminin yetersizliği, suyun bozulması, uyumsuz türlerin bir arada bulunması, akvaryumun dengesini bozacaktır. Ve bu koşullarda balıklar da strese girecektir. Strese giren balığın derisindeki salgı (mukoza) zayıflar ve balık, bu parazitlerin saldırılarına karşı korunmasız hale gelir.

Bu hastalığa neden olan en önemli etkenlerden biri de ani ısı değişimleridir. Günlük 3–5 C ani ısı değişimleri, balığın derisindeki salgılara zarar verir. Bu durumda da balık, bu parazitin saldırılarına maruz kalacaktır. Ani ısı değişimleri, balıklarda başka rahatsızlıklara da neden olabilir.



Hastalığın belirtilerini aşama aşama anlatalım - Belirtileri Nelerdir?

İlk aşamada herhangi bir belirti gözlenmez. Balıklar, akvaryumdaki çeşitli nesnelere sertçe sürtünürler. Derilerindeki kaşıntıdan rahatsız olduklarından bunu yaparlar. Ama her sağa-sola sürtünme hareketi de beyaz benek hastalığı anlamına gelmemeli. Sudaki nitrat fazlalığı da balıkların bu hareketleri yapmalarına neden olur.

İkinci aşamada balıklar saklanmaya başlarlar. Bitkilerin arasına saklanırlar sürekli. Bu aşamanın sonlarına doğru yüzgeç ve kuyruklarını kısarlar. Bunu da hemen iştahsızlık takip edebilir.

Son aşamada ise ince, şeker kristali görünümünde beyaz-gri renkli benekler görülür. İlk önce birkaç tane olan benekler hızla balığı kaplar. Kısa sürede bütün vücuda (yüzgeçler ve kuyruk da dahil) yayılır. Burada şunu belirtmekte yarar vardır; bazı balık türlerinde pullar çok sık olduğundan beyaz renkli benekler gözlemlenemeyebilir.

Beyaz Benek Hastalığının Tedavisi nasıl olmalıdır?

Bu paraziti yok etmek, balığın vücudundayken mümkün değildir. Parazit, bir tür zırhla kaplıdır ve suya katılan herhangi bir kimyasal, bu durumda hiçbir işe yaramayacaktır. Bu durumda, bu parazitlerin bir şekilde balığın vücudundan ayrılmalarını sağlamak gerekir. Bunun da tek yolu ısı yükseltilmesidir. Isı yükselince bu parazitler üreme amacıyla balığın vücudundan ayrılırlar ve akvaryumun taban kısmında kistler oluştururlar.

Tedavi sırasında ısı yükseltme işlemi dikkatli yapılmalıdır. Ani bir şekilde yükseltmemek gerekir. Günde 2 C kadar ısı yükseltilmelidir. Birkaç gün sonra 29–30 C ısıya getirilir. Bu aşamada, birkaç gün içinde balıklarda benek kalmayacak veya fark edilir şekilde azalacaktır. Bu aşamada bir hortumla dipten su çekmek (%50 civarında) faydalı olur. Çekilen suyun yerine yenisini eklerken, eklenen suyun akvaryumdaki suyla aynı ısıda olmasına dikkat etmek gerekir. Ve bu işlemden sonra 100 lt. ye 1 ampul hesabı Bemiks vitamin kompleksi uygulamak faydalı olacaktır. Bu ilacı eczanelerde 3–5 YTL. ye bulabilirsiniz, B vitamini kompleksidir ve deriye iyi gelmektedir. Aslında normal koşullarda da ayda 1 kez 100 lt. suya 1 ampul Bemiks uygulamakta fayda vardır. Ek olarak vatoz varsa onu ayırıp tanka kaya tuzu eklemek faydalı olacaktır. Ayrıca metilen mavisi uygulamasına da başvurulmalıdır.

Isı 29–30 C'de 1–2 gün kaldıktan sonra, yine aynı şekilde günde 2 C kadar düşürerek birkaç gün içinde normal değerlere getirilir. Bu aşamada da dipten su çekmek ve dinlenmiş su (akvaryumdaki suyla aynı ısıda tabi) eklemek yeterli olacaktır.

Beyaz Benek Hastalığı Olan Bir Akvaryumda Yapılması Gerekenler?

1- Isı yükseldikte sudaki çözünmüş oksijen oranı düşer. Bundan dolayı bir hava pompası ve havataşı ile akvaryuma fazladan bir oksijen takviyesi yapmak gerekecektir.

2- Filtreyi kesinlikle kapatmamak gerekir. (Sadece hastalıkta değil, normal koşullarda da filtre sürekli çalışır halde olmalıdır)

---------------------------------------------------

Ichthyophthirius multifiliis (Beyaz Benek)

Ichthyophthirius multifiliis, ya da genel adı ile beyaz benek. Balığı kapladığında üzerini küçük kum parçaları ya da hava kabarcıkları kaplamış gibi olur. Balıklar üzerinde bu parazitler varken aniden pike yaparlar.
Beyaz benek yapıştığı yerdeki deriyi yok ederek vücut sıvısına ulaşır ve beslenir. 0.5 ile 1.5 mm arasındalardır. Beyaz benekler açık suda iyi yüzücülerdir. Gelişmiş parazit balıktan ayrılır, sakin bir yer bulur ve kendini bir nesneye yapıştırır. Ardından bölünmeye başlar 2, 4, 8, 16, 32 ... derken suyun sıcaklığına göre 8-24 saat içinde sayısı 1000'e ulaşır. Yeni parazitler 30 - 50 mikron arası olurlar ve yeni balık avına çıkarlar. Eğer 48 saat içinde yeni bir konak bulamazlarsa ölürler. Üzerindeki balık ölürse balığı birkaç saat içinde terk ederler.

Stres, kötü su şartları, ani sıcaklık değişimler ve balık taşınması balığı bu parazite açık hale getirir. Yeni getirilen balık aniden beyaz beneğe yakalanabilir. Bu akvaryumdaki mevcut parazitlerden olmuştur ancak genelde satıcı bu durum için haksız yere suçlanır.

Tedavi için balık tolere edebilecekse sıcaklık yavaş yavaş 33 dereceye çıkarılmalı ve sıcaklık en az 10 gün bu şekilde tutulmalıdır. Sıcak suda oksijen daha az çözündüğünden çok iyi havalandırma yapılmalıdır.

Malaşit yeşili( Dikkat! Metilen mavisi ile farklı maddedir) ile tedavi daha uygundur ve balık metabolizmasına daha az zarar verir. Standart olarak 1.5 gr. Malagit yeşili bir litre suda eritilir. 100 litrelik akvaryum suyuna 6 ml olarak eklenmelidir. Ardından 3. 6. ve 9. günlerde 3ml olarak tedavi sürdürülmelidir. 12. gün 1/3 lük su değişimi yapılmalıdır. Tedavi esnasında havalandırma arttırılmalıdır. Işık yakılmamalıdır.
Alıntıdır;


Öncelikle geçmiş olsun. Tüm akvaristlerin başına gelen veya gelebilecek ilk tehditlerden birisi beyaz benek.
umarım kayıpsız sağlıkla kurtulursunuz.
4 Giriş 2 Çıkış İç Arka Sump Sistemi (proje 2016)
[QUOTE=renoibo]Ahanda üstad gelmiş Selam Halil kardeşim nasılsın diyim konu dışı [:D] Fikirlerin her zamanki gibi [:iyi:] [/QUOTE]

Saol ibrahim kardeşim iyilik. Sump konsunda biliyosun sıkıntı çok oluyor nacizane fikir paylaşayım dedim.
4 Giriş 2 Çıkış İç Arka Sump Sistemi (proje 2016)
Mehmet bey merhaba,
Sump Konusunda bende yıllardır yan sump kullanan biri olarak sisteminize nacizane tavsiyem olacak.
Sağ ve sol pis su su girişlerini ayrı bölmeler yerine koymaktansa Sağa 1 adet boy hem alt hem üst olmak üzere daha dar kanallı sola aynı şekilde 1 adet boy hem alt hem üst olmak üzere pis su girişi olmalı. pis su giriş bölümünün arkasına dar bir alan olmak üzere [B]şaşırtma[/B] camı koyarsanız akıntı yönünü aynı yöne yönlendirmiş ve filtre malzemelerine tankın farklı noktalarından çekilen pis suyun tek bir noktada kirli su akıntı yönü sağlamış olursunuz. ( burdaki amaç altda ve üstde bulunan filtre kanallarından su girişini yönlendirmek sadece). su girişi şaşırtma camıyla yönlendirir isen sonrası kolay alt taşırma üst taşırma derken kafa motoruna kadar giden suyu yönlendirmeye kalıyor. Karşılaşacağınız başlıca sorunlardan birisi tankın üst kayıtlarından kaynaklanan alan daralması. 10 cm sump eni vermişsiniz. 4 cm civarı üst kayıtlarınızın olduğunu varsaysak bile size 6 cm malzeme giriş alanı kalır ki temizlikte çok zorlanırsınız veya motoru değiştirmek gerekirse çıkartamama gibi sorunlarınız olur. bir diğer sorununuz şu olacak . 175 tam en vermişsiniz tankın cam kalınlıklarını dikkate almamışsınız sanırım. şayet onları dikkate alsanız bile 175 cm lik sumpu üst kayıtlar yüzünden akvaryum içine koyamazsınız. koysanızda içinde çeviremezsiniz. İçinde monte etseniz belki yerleşir ama yinede sump ön camını eksik kestirmeniz gerek ve sump ilk bölmelerin camlarının içine oturacak şekilde tekrar hesap etmeniz gerekli. tankınızı bilmiyorum üst buhar camı varmı varsa bunlar içden sürgülü ise ayakları da size bi handikap olacak onlarıda hesaba katmanızı tavsiye ederim. şimdilik aklıma gelenler bunlar. içiniz kararmaz umarım[:)] sump candır[;)][EDIT]bozbey14,2016-05-28 15:24:16[/EDIT]
Yunusun Cinsiyeti Nedir
Tanktaki tek erkek[/QUOTE]

Tanktaki tek erkek den kastınız resimdeki ise erkek konusunda biraz sıkıntınız var gibi. Yunus Erkeğini 100 dişinin içinden direk seçebilirsiniz aslında. ya çok küçük bir erkek şekillenmemiş yada başka bir sıkıntı var.

[QUOTE=Emreee54]
Yunusun erkeği burdanda anlaşılağı gibi çok heybetlidir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.