ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
habdok
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ekim 2006 10:16
Son Ziyaret:
02 Nisan 2022 18:30
Toplam Mesaj:
98 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fikret Özgür
Doğum Tarihi:
05 Ekim 1982
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/16503.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Ista Selenoid Valfli Regülatör Ve Yeni Tüp
Merhaba,
Elimde bir kaç yıl önce aldığım Ista'ın selenoid valfli regülatörü ve 1.6 litrelik CO2 tüpü var (aşağıda regülatörün linki var). Uzunca bir süre ofiste kullandım sonrasında yine uzunca bir süre akvaryumu boş bir şekilde bekletmem gerekti. Birkaç ay önce aynı cihazları tekrar kullandım ve CO2 bitince Ankara-Şaşmaz'da tüpü doldurttum. Dolduran arkadaş, tüpü orjinali gibi tam olarak dolduramayacağını, doldurursa tüpün emniyetinin açılarak gazı boşaltacağını söyledi. Sonuç olarak yarım doldurulan tüp bana 1 veya 2 ay kadar yetti (doldurduğum tarihi tam hatırlamıyorum). Bu uzun girişten sonra [:)] sorum şu;
3 veya 5 litrelik bir CO2 tüp almak istiyorum, ancak elimdeki regülatörü kullanmak istiyorum. ([URL]https://www.atakanpetshop.com/ista-co2-kontrol-selenoid-valfi-kucuk-ibreli[/URL])
Bu regülatörü piyasada (sanayide) satılan tekrar doldurulabilir tüplerde kullanabilir miyim ve aranızda kullanan var mıdır? Eğer kullanabiliyorsam Ankara'da tüp alabileceğim önereceğiniz yerler var mıdır?
Teşekkürler
Co2 Diffüzör Veya Reaktör Seçimi
İnceleyebileceğim bir link var mıdır?
Co2 Diffüzör Veya Reaktör Seçimi
Herkese merhaba,
Nano bitkili bir akvaryum kurdum. 30 litre civarı, kum ve kayadan sonra ölçerek su doldurduğumda 19 litre su alıyor. Benim daha önceden kullandığım ISTA'nin damla sayaçlı diffüzörünü kullanıyordum ama CO2 çok iyi çok iyi çözünmüyor gibi, kabarcıklar da bir köşede toplanıp köpük oluşturuyorlar hoş görünmüyor.
Akvaryumun dışında dış filtre hortumuna bağlı reaktör almak istedim, biraz araştırdım ama kafam çok karıştı. Hem akvaryum içinde ekstra malzeme olmaması hemde CO2'nin daha iyi çözünmesi için reaktör almak istiyordum ancak küçük akvaryumlarda reaktör kullanan birinin yorumunu göremedim. Yüksek debide kullanılması gerektiğinden bahsedilmiş hep. Kullandığım dış filtre Sera 130 UV, üzerinde debi ayarı olduğu için akvaryuma uygun debiye ayarladım.
Bu büyüklükte akvaryumlar için dış filtre bağlantılı reaktör kullanan var mıdır? Yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.
Hightech Bitkilide Kahverengi Vsarı Yosun Problemi
Merhaba cevaplar için teşekkürler,
Ömer bey filtreyi cama çevirme sebebim, sadece çok akıntı olması diye öyle yapıyorum. Akıntıyı akvaryuma çevirince (en sonuna kadar kısık olsada) balıklar rahatsız oluyor.
Silikatex kullandım 15 gün sonra çıkardım çöpe attım, kullandığım elyafı da değiştirdim. Ürünü kullandığım süre zarfında her şey normale döndü akvaryum temizlendi. Ancak filtreden silikatexi çıkardıktan 5 gün sonra yosun oluşmaya başladı tekrar. Yosun sadece kaya oluşsa benim için görüntüsü güzel oluyor ama yosun camlara, ısıtıcıya her yere yayılmaya başlıyor. Sıkıntı heryere yayılması, kayalarda kalsa sıkıntı yok. Bide yosun oluşmaya başlayınca garip bir şekilde yosun yiyici tayfası öldü. rasboralara hiçbirşey olmadı.
Exceli deneyeceğim, ölümlerin neden olduğunu anlasam amano ve otosinctus koyacağım ama anlayamadım bir türlü. Bu yosun türü için filtreye sürekli konulabilecek bir malzeme var mıdır acaba?
Hightech Bitkilide Kahverengi Vsarı Yosun Problemi
Merhaba Arkadaşlar,
Ofiste masamda bir bitkili akvaryumum var. Bir kaç ay öncesinde akvaryumun tasarımını değiştirdim ve mini parvula ektim. Bitkiler yavaş ve güzel bir şekilde ilerlemeye başladı. Ancak bir süre sonra kayalarda kahverengi yosun belirdi. Sonra adım adım tüm akvaryumu kapladı. Bu yosun sırasında neritelerim ve kirazlarım öldüler. Forumda ve internette araştırınca aşağıdaki linke ulaştım;
http://www.akvaryum.com/Forum/kahverengi_alge_cozumdiatom_k852293.asp
ve arakadaşın önerdiği JBL silicatex ürününü aldım filtreye yerleştirdim, birkaç gün içinde sonuçlarını aldım otocinclus larında yardımıyla akvaryum pırıl pırıl oldu. Ancak ürünü 15 gün sonra çıkarmam gerektiği için tekrar akvaryumdan çıkardım. Aradan 4-5 gün geçince kahverengi yosun sorunum yeniden oluşmaya başladı. Yosun ortaya çıkmaya başlayınca su üstü yağlanmaya da başladı, ve bu seferde otocinclus larım öldü.
Bugün kahverengi yosunların çıktığı kayalarda sarı-yeşil gibi bir yosun çeşidi daha oluşmaya başladı ve fotosentezde yapıyorlar :) Nerite, kiraz karides ve otocincluslar yosun oluşumu sırasında öldükleri için ölürler korkusuyla yosun yiyici koyamıyorum. Akvaryumun detaylı fotoğraflarını aşağıda ekliyorum. Nasıl ilerlerim ne yaparım yardımlarınızı fikirlerinizi bekliyorum.
Akvaryumun özellikleri:
Tam net hatırlamıyorum 30 litre civarı hacmi vardı ancak kum-kayadan sonra 21-22 litre kadar su alıyor.
Haftada iki kez %40 kadar su değiştiriyorum düzenli.
Zamanlayıcıya bağlı Co2 ve ışık (23 watt tasarrfulu), (günde 8 saat)
Bitkiler mini parvula ve bonzai
Dış filtre ve ısıtıcı (26 derece sıcaklık)
Kullanılan ilaç ve gübreler: sadece hafta başında yaptığım su değişimlerinde reeflowers all inclusive kullanıyordum yosun probleminden sonra bıraktım kullanmayı.
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/16503/266ff0a9-b78f-4c5f-bcf2-26a6ef2cfa23.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/16503/0d642296-e4e0-4aa6-bef5-97d465a99005.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/16503/81041c3c-2110-42c8-a56c-4dd93b1b25ce.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/16503/2705990e-8eae-4e8f-98bc-5a74e9916e2c.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/16503/a7649203-e6c9-47cf-b684-3b99c967dbf4.jpg[/IMG]
Sp Mini Parvula ve Yeni Dizayn 40 lt
Sp. mini güzel bir bitki, son resimden sonra yaklaşık 3 ay geçmiş. Akvaryum gayet güzel olmuş. Yeni fotoğraflar bekliyoruz.
Orman ve su
İlk resimde, sanki akarsu kenarındaymışsın gibi bir izlenim veriyor. Güzel olmuş elinize sağlık. Şu taşların kenarındaki su görünümünü nasıl yaptınız?
Kolay su değişimi

Su değişimi ile ilgili kolaya kaçma amaçlı araştırmalar yaparken JBL’in bir aparatını gördüm (JBL Aqua In-Out). Videosunu aşağıya ekliyorum. Kısaca ve özetle; aparatı musluğa bağlıyoruz, musluğu açınca sistem içeriden suyu çekmeye başlıyor. Sonra sistemi tersine çevirip temiz suyu akvaryuma doldurabiliyoruz. Aparatın kendisi 40 küsür lira ama uzatma hortumu 110 lira civarı. Acaba bunu kullanan oldumu veya buna benzer şekilde kirli ve temiz suları taşımadan değişim yapan arkadaşlar var mıdır? Bel fıtığı olunca o suları taşıyıp kaldırıp indirmek gerçekten çok zor geliyor.

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=6iQCypPk3YU[/VID]

JBL e701 dış filtre ses sorunu
Aslında mobilya dışında sadece 15-20 dakika denedim. Ama mobilyamın içinide süngerle kapladım. Son çare mobilya dışında bir kaç gün çalıştırmak kaldı artık. Ses olacakmı olmayacakmı bakalım. Yine ses gelirse bir kez daha götüreceğim servise. Cevaplarınız için teşekkürler, mobilya dışındaki durumu da yazarım.
JBL e701 dış filtre ses sorunu
Merhaba tekrar,
Telefonumla video çekmeye çalıştım ses okadar rahatsız ediyorki videodan da görebileceğiniz gibi bahausdan yalıtım süngeri alıp dolabın içini kapladım. Kendimden şüphe etmeye başladım artık acaba benmi birşeyi yanlış yapıyorum diye. Gelen ses bir motor iniltisi gibi.


[VID]http://www.youtube.com/watch?v=JdPbPktvw9U&feature=youtu.be[/VID]

habdok2014-04-16 09:27:01

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.