ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
uzbey
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ekim 2006 14:16
Son Ziyaret:
21 Haziran 2007 09:51
Toplam Mesaj:
63 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
05 Haziran 1983
Yaş:
40
İl:
Ankara
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer Onur
Efendiler,hangi istiklal vardır ki ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin?... Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir.Mustafa Kemal ATATÜRK

SON 10 MESAJI

Bitkili Malawi Tankim
Akvaryumunuz çok güzel sağlıklı balıklar dilerim, bir sorum olacak sondan bir önceki resimde sağ üstteki balığın adı ne?
Küçük serüvenci
Ahmet bey, balık çok tatlı ama size önerim o balığı oradan alın bir şekilde. Benimde 4 tane sarı prensesim ana tankta kalmışlardı ve 1 ay yaşadılar, saklandılar, yem artıklarını yediler. Ama sonra minnoş büyüdükçe kendine güveni geliyor, çıkmaya başlıyor. Daha çok küçük olduğundan çok çevik, kaçabiliyor fakat geceleri götürüyorlar ki benim akvaryum çok kayalık, ufak deliklerde çok olmasına rağmen yaşatmadılar. 4 yavru da öldü, yem oldu. Alırsanız o balığı sağlıklı bir şekilde yaşatırsınız. Yoksa ben ihtimal vermiyorum çünkü hep saklanmayacak, gezmeye çıkacak bir süre sonra. Raven2007-1-19 18:43:40
tek ısıtıcı 4 akvaryum
Kalorifer örneğiyle bu aynı değil kalorifer her odada var ve aynı sıcaklıkta odaları ısıtıyor,senin sistemin kalorifer örneğiyle alakalı değil su üstü açık bir şekilde dolaşacak ve sürekli buharlaşıp ısı kaybedecek. Kesinlikle yararsız bir teknik 4 ısıtıcı alsan daha az elektrik harcarsın bence çünkü su devamlı dolaşacağından hiç bir zaman istediğin derecede olmaz dolayısıyla ısıtıcı sürekli çalışır ve tasarruf diye bişey olmaz, tek tek 4 ısıtıcı koysan ısıtıcılar ara sıra durur sonradan devreye girer hem istediğin ısılarda sabit kalır.
straforla ısı tasarrufu

Kesinlikle tasarruf olur akvaryum ısısını çok daha geç kaybeder.

Özel Mesaja Cevap Vermemek!

Kimse kimseye cvp vermek zorunda değil denmiş elbetteki kimsenin böyle bir zorunluluğu yoktur ancak bana göre eğer sorulan soru sarı prensesime zehir attım ölürmü tarzında değilse yani kayda değerse cevap vermek gerekir, en azından karşınızdaki insan sizden yardım istemiştir buna kayıtsız kalmak ne kadar ahlakidir onu düşünmek gerekir.

acil...kaplumbağam 1 haftadır yemiyor

Isıtıcı çok önemlidir bu hayvanlar için, doğada 28 derecede duruyorlar, bu soğuk kış günlerinde evlerimiz kaloriferlide olsa yeterince sıcak olmayabilir onlar için.Tavsiyem eğer yoksa hemen bir ısıtıcı almanız ve 28 dereceye sabitlemeniz, hasta kaplumbağalar yemek yemezler hastalıklarıda genelde soğukta kaldıklarından ciğerlerini üşütmüş olmalarıdır. Gözleride çok hassastır kaplumbağaların teramisin önerilir bu durumlarda, sürmekle iyi etmişsiniz ama yoksa derhal ısıtıcı alın aksi halde o hayvan düzelmez öyle teramisinle falan. Bir örnek vereyim benim pinti teyzeğolu ısıtıcı almadı kaplumbağaları birlikte almıştık ben aldım ısıtıcı ve onun kaplumbağaları yem yemiyordu benimkilerse inanılmaz tüketiyorlardı keyifleri yerindeydi.1 yıl sonra onun kaplumbağalarındaki gelişim 1 cm civarıydı benim kaplumbağalarımsa hiç abartısız elim civarıydı boyları.

Saygılar.

yeni üye oldum

Evet Çınar bey haklısınız güvenilir yada sağlıklı balığı olan akvaryumcu yada arkadaş önemli bu konuda, benim bir akvaryumcum vardı daima ondan alırdım akvaryumu kuracağım zaman bende hiç balık kaybetmedim ama pis, hastalıklı bir akvaryumdan alınırsa elbetteki zararlı olur.

yeni üye oldum
Doğanay hanım öncelikle aramıza hoşgeldiniz, bende size sarı prenses,yunus bakmanızı öneririm ama dediğiniz gibi tetra türüde bakabilirsiniz mesela bol bitkili bir akvaryum yapabilirsiniz hoş bir görüntü olur. Bir konuda dikkatinizi çekmek istiyorum akvaryumu aldıktan 1 hafta sonra falan balıklarınızı alınız akvaryum bir hafta boyunca içinde suyuyla motoru açık dursun azar azar yemleyin veya bir akvaryumcuya gidin herhangi bir akvaryumdaki filtresini çıkarıp sizin için suyunu sıksın ve bir posete bu pis suyu koyup size versin sizde eve gidince pisliklerini süzerek sadece suyunu akvaryuma dökün, başlangıçta akvaryum çamur gibi olacak ancak bu birkaç saat içinde geçer ve cam gibi olur akvaryumunuz. Bunu yapın diyorum çünkü gerekli bakteri oluşmalı balıklarınız için kolay ve pratik bir yol.
Salyangoz yavru yiyor?!!!
Salyangozlar balıkları yakalayamazlar bu imkansız, eğer yakalayabiliyorsa zaten balık çok hasta ölmek üzeredir, ölen balıkları yiyorlar bunu biliyorum ama sağlam bir balığı mümkün değil yakalamaları.
Keseli S.P Yavrusu (resimli)

Kesleri kaybolana kadar yem verme, onlar keselerinden beslenecekler bir süre, yavruluğa koy yavruları ve keseleri kaybolunca yemi iyice ezip ver yada artemia.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.