ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
selcukcetin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ocak 2015 11:19
Son Ziyaret:
09 Ocak 2018 14:47
Toplam Mesaj:
20 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selçuk Çetin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Selçuk Çetin

SON 10 MESAJI

Aktif Karbon Sonrası
[QUOTE=Tunç Berk]Türünüzü bilmiyorum fakat lav kırığı suyunuzu 24 saat içinde pırıl pırıl yapacaktır,ve bakteriler için harika bir mekandır.Yeteri kadar alıp ister filtrenizde ister tankın içinde olsun işini yapacaktır.Ben 350 litre de 1 kg tankın içinde kullanıyorum harika iş çıkarıyor.
Aktif karbon genelde sürekli kullanılmaz.Büyük ihtimalle siz aktif karbonu çıkarınca bir bakteri döngüsü başlıyor bu yüzden sorun yaşıyor olabilirsiniz.Aktif karbon yerine malzeme seçimi yaptıktan sonra bakteri kültürü dökerek denemenizi tavsiye ederim.[/QUOTE]

Sarı Prenses, Yunus, Borleyi var. Teşekkürler.

[QUOTE=erulusoy]Merhabalar. Akvaryumdaki canlılar için biyolojik filtrasyon çok daha önemlidir. Bu nedenle Substrat Pro çıkarmayın. Daha berrak su için Seacem Purigen kullanın. Purigenin yerini hiçbirşeyin tutabileceğini sanmıyorum[/QUOTE]

Seacem Purigen mi yoksa Substrat Pro mu kullanmalıyım, yoksa ikisi aynı anda mı.
Aktif Karbon Sonrası
[QUOTE=leitzcell] Bu karbon olayını bende çok araştırıyorum şu anda okuduklarımdan çıkardığım sonuç;
ilk kurulumda kullan bir daha kullanma oldu sudaki yabancı çözeltiler kısa sürede karbon tarafından emilip, sudan ayrıştırıldığına göre
sonradan suya kendiliginden molekül bulaşması olmayacagı için, kullanmaya gerek yok kanaatimce
(ilaç vs. şeyleri ana tankta kullanmıyorsunuz umarım)

Aktif Karbon’un Genel Özellikleri
Aktif karbon, büyük kristal formu ve oldukça geniş iç gözenek yapısı ile karbonlu adsorbanlar ailesini tanımlamada kullanılan genel bir terimdir. Aktif karbonlar, insan sağlığına zararsız, kullanışlı ürünler olup, oldukça yüksek bir gözenekliliğe ve iç yüzey alanına sahiptirler (5).[B]Aktif karbonlar, çözeltideki molekül ve iyonları gözenekleri vasıtasıyla iç yüzeylerine doğru çekebilirler ve bu yüzden adsorban olarak adlandırılırlar[/B].
kaynak : http://www.kimyaevi.org/TR/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF8007620E7D5602E8572D351204A6037B[/QUOTE]


Karbon kullanımı sık yapıyorum. Sonuçlar, Karbon varken su cam gibi. Sudaki ne var ne yok temizliyor. Zararlı yararlı birşey kalmıyor. Açıkcası su cam ama kalitesi düşüyor.
Balıklar açısından bu dönemlerde birşey yaşamadı. Gayet sağlıklılar.
Karbon sonrası kısa deneyimlerde balık kaybım oldu su netliğini kaybetti. Belki balıklar için yararlı organizmalar çoğalmış olabilir ama onunla birlikte zararlılarda çoğalıyor.

şimdi karbonu çıkarmaya çekiniyorum. 2 aydır kullanıyorum. Şu da net karbon süreli bir ürün en fazla 1 ay gidiyor. Değiştirmek lazım.
Ben karbonsuz olmaz diyorum.
Aktif Karbon Sonrası
Herkese selamlar saygılar, Eheim filtrem. En altta makarnalar üstte mavi biyolojik sünger onun üstünde aktif karbon en üstte elyaf var. 2-3 defa aktif karbonu 1'er ay kullandım ve yenisiyle değiştridim. Arada substrat pro kullandım ama hem balıklarda sürtünme hastalanmalar oldu (belki tesadüf ) hem de su eski netliğini kaybetti.

Acaba bu şeklide karbon kullanmaya devam etsem mi. her ay yenisiyle değiştirip. Yoksa tekrar substrat pro yerleştirip biraz şans verip beklesem mi.
cevaplayan herkese teşekkürler.
ciklet türüne geçiş
1 e 3 d mavi prenses 1e 4 d sarı prenses kaya kuyu mağara testi herşey tamam. Ama baskın mavi prenses erkek terör estirdi. her yeri kazdı. yuva olacak heryeri. ve hepsini sahiplendi.selcukcetin2015-06-10 15:45:53
ciklet türüne geçiş
benden küçük bir uyarı. ben de japondan çiklete geçiş yaptım. ilk olarak akvaryumcunun birşey olmaz gazıyla mavi prenses ve sarı prensesi aynı akvaryuma koydum. mavi tam anlamıyla terör estirdi. Kesinlikle mavi ile başka balığı aynı yere koymayın.mavi prenses erkek çok çok agresif. hem kendi türüne hem diğerlerine. resmen heryeri sahiplendi. kimse yerinden kıpırdayamadı. geri vermek zorunda kaldım.

şimdi sarı prenses, yunus ve borleyi (kadango) var güzel güzel geçinip gidiyorlar
mavi prenses kovalamacası
aynısı bende de var. dişi hiç yanaşmıyor. erkek kazmadık yer bırakmadı akvaryumda. dişilerde tık yok.
Mecidiyeköy'deki Akvaristler
evet hala geçerli mi bu duyuru.
Mavi ve Sarı Prenses
Yıllarca Tropikal sonra Japon besledikten sonra hayatımda ilk defa ciklet türü beslemeye karar verdim ve direk geçiş yaptım. İlk seferin tecrübesizliğiyle fazla da üzerinde durmadan 1e3d sarı prenses 1e 2d mavi prenses olmak üzere 7 balık aldım. Akvaryum 200 litre. saklanacak 2 kaya ve degisik cömlek, dekoratif fıçı, testi gibi akvaryumu fazla da bogmadan dekor oluşturdum. 

Şimdi ustalara soruyorum sıkıntım şu: Mavi Prenses sadece erkek olan neredeyse tüm akvaryumu sahiplendi. Kazmadığı kaya testi çömlek altı bırakmamış heryer İstanbulun sokaklarına dönmüş. Kumları dağıtmış. Kimseyi de kolay kolay bir yerlere sokmuyor. Kendi dişilerini çok kovalıyor ama sarı prensesleri de civardan uzaklaştırıyor. Acaba Mavi Prensesleri geri mi versem. Severek ayrılsak mı. Yoksa bir süre sonra sarı ve maviler arasında alışma olur mu. (daha 1 hafta oldu)

Bir de büyük erkek sarı prensesin özellikle ağız yüz başta olmak üzere rengi kararmış. En irisi olmasına rağmen o da pek mavi prensesi durduramıyor.

Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Tecrübeli Orandacılar Aranıyor
genellikle yurtdışından getiren arkadaşlar var. istediğiniz şekilde boyda mevcut. fotolarını koyduklarınız normal tipte aslanbaşlar. 
japon ve bitkiler
ben de orandalar (yurtdışından gelme), vatoz (cüce), çöpçü, salyangoz var. bitkilere dokunan yok. Gül, Tütün, Java Fern ve Anubias var.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.